Kiezen voor een relaxtfautuil
knus home en gifts

3 tips om de perfecte fauteuil te vinden

Fauteuils zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar: met armleuning of zonder, draaiend of juist niet en met een actieve of juist ontspannen zit. Kortom: er is voor ieder wat wils! Geen wonder dat fauteuils zo geliefd zijn. Zeker niet gezien ze ook nog eens op heel veel verschillende manieren in huis gecombineerd kunnen worden. Het is de perfecte toevoeging aan elk zitgedeelte. Handig om zo extra zitplaatsen te creëren. Je kunt de fauteuil echter ook gebruiken om een relaxhoekje te creëren. Een plekje in de slaapkamer of in de hoek van de woonkamer waar jij heerlijk tot rust kan komen met een boekje of misschien zelfs even de ogen dicht kunt doen.

De diversiteit van de fauteuil maakt het echter wel heel lastig om de juiste keuze te maken. Want hoe kies je de perfecte fauteuil als het aanbod zo groot is? Hieronder volgen drie handige tips waarmee je eenvoudig de beste keuze maakt.

Bepaal de functie van de fauteuil

Hoe gaat de fauteuil gebruikt worden? Zal deze een extra zitplaats vormen in de woonkamer? Of wil je deze enkel gebruiken om lekker in te relaxen of een boekje te lezen? Dit bepaalt ook voor een groot deel aan welke eisen de fauteuil moet voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zitcomfort, maar ook of deze wel of geen armleuningen moet hebben. Daarnaast zijn er fauteuils die juist een actieve zithouding stimuleren, maar ook fauteuils die je ‘dwingen’ om een ontspannen houding aan te nemen. Wat de beste keuze is, is dus vooral afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

De beste manier om te bepalen of de fauteuil aan de wensen voldoet is door te gaan proefzitten. Bezoek daarom eens een showroom en probeer verschillende modellen en stoffen uit. Zo ontdek je al snel wat je wel of juist niet prettig vindt zitten. Eventueel kun je dan ook om advies vragen aan een medewerker. Op basis van jouw wensen weten zij vast te vertellen welke fauteuil het beste bij je past.

Draaibaar of niet?

Fauteuils zijn verkrijgbaar met een vast onderstel en een draaibaar onderstel. Vind je het prettig als je de stoel eenvoudig kunt draaien, zonder dat je de hele stoel mee hoeft te nemen? Dan is een draaifauteuil een prima keuze. Dit is een slimme optie als de stoel als extra zitplek wordt gebruikt. Je hoeft de stoel dan nooit meer te schuiven om deze in een bepaalde kijkrichting te krijgen. Een stoel met een vast onderstel biedt vaak meer mogelijkheden op het gebied van design. Ben je dus op zoek naar een eigentijdse uitstraling? Dan is dit wellicht een betere keuze.

De juiste afmeting

Hoe groot mag de fauteuil zijn? De juiste afmeting is van essentieel belang. Zo zorg je er niet alleen voor dat de stoel goed past binnen de ruimte, maar ook dat deze zo praktisch mogelijk is in gebruik. Je zal niet de eerste zijn die in een showroom verliefd is geworden op een bepaald meubelstuk en eenmaal thuis tot je schrik erachterkwam dat deze veel te groot was! Om dit te voorkomen is het dan ook belangrijk om eerst de ruimte kritisch op te meten. Meten is weten!

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0