Kast aan de muur
knus home en gifts

3 tips voor het indelen van je vakkenkast

Een open vakkenkast staat prachtig in je interieur. Een echte eyecatcher in jouw interieur, mits goed ingericht. Hoe richt je zo’n vakkenkast nu in? Vaak oogt het al rommelig door te veel spullen of niet helemaal af, door juist te weinig spullen. Door de juiste keuzes te maken in verschillende accessoires, hoogtes en vormen zal de vakkenkast perfect ogen! Deze tips helpen je dan ook bij het indelen van een open vakkenkast.

Inhoud

Maak de juiste keuze

De allerbelangrijkste en de eerste stap is het maken van keuzes. Welke accessoires wil je juist laten zien, welke vind jij echt mooi en waar ben jij echt trots op? Een openkast is natuurlijk de plek om jouw trots te laten zien, mooie souvenirs of dierbare foto’s. Zo vertelt de vakkenkast ook direct jouw verhaal en geeft het ook een persoonlijk tintje. Dit kunnen accessoires zijn zoals een lampje of leesmappen maar ook accessoires zoals mooie kandelaars, ornamenten of foto’s.

Kies de juiste kleuren

Je wilt natuurlijk in de vakkenkast de juiste kleuren terug laten komen die je ook in jouw interieur gebruikt. Kijk dus goed naar het kleurenpalet van jouw interieur. Sorteer vervolgens alle accessoires op kleur zodat je een rustig kleurenpalet behoudt en het niet te druk wordt qua kleur. Maak gebruik van maximaal drie kleuren die mooi bij elkaar passen, laat de kleuren in verschillende tinten terugkomen zodat je een mooi ton sur ton effect creëert. Hierdoor oogt de vakkenkast rustig en past alles perfect bij elkaar!

Groeperen

Voorkom chaos in de kast door de juiste accessoires met elkaar te groeperen. Zorg er wel voor dat je wat ruimte behoudt tussen de accessoires. Natuurlijk hoef je ook niet in elk vak iets te zetten, zo behoudt je rust in de vakkenkast. Je kan er ook voor kiezen om één accessoires in een vak te plaatsen, zo licht je deze mooi uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi ornament. Heb je wat kleinere accessoires bij elkaar, bijvoorbeeld wat waxinelichthouders? Zet deze met dezelfde kleurtint bij elkaar om eenheid te creëren. Dit kan je dan weer doen naast een vak waar maar een accessories staat.  Je kan ook een wat speelse effect creëren door verschillende items te groeperen in verschillende hoogtes.

Goed om te weten

Om te voorkomen dat je kast saai of eentonig wordt is het ook belangrijk dat jij bij het indelen van de vakkenkast kan spelen met verschillende accessoires. Zet bijvoorbeeld een klein potje met een plant naast een rechthoekige accessoire. Dit zorgt voor een speels effect maar creëert ook een organische vorm. Past die ene vaas net niet naast het stapeltje tijdschriften? Dan zet jij deze toch leuk boven op de tijdschriften, net iets anders en toch weer een speels effect. Wanneer je de kast voor jezelf goed hebt ingericht en tevreden bent over de indeling kan jij natuurlijk na verloop van tijd er voor kiezen om wat accessoires af te wisselen.  Wissel die ene kandelaar een keer af voor een andere kandelaar, of verwissel de tijdschriften met nieuwe tijdschriften.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 219 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0