thuiskantoor
knus home en gifts

4 tips voor een perfect thuiskantoor

Veel mensen hadden de hoop dat we niet meer hoefden thuis te werken door de pandemie, maar inmiddels wordt het in Nederland geadviseerd om toch weer vanuit huis je werktaken uit te voeren. Gelukkig hebben we inmiddels allemaal veel ervaring op dit gebied, maar alsnog zou het kunnen dat je op het moment nog geen thuiskantoor hebt gecreëerd in je woning. Je zult dan natuurlijk gebruik maken van je internet thuis, wat zeker goed zal moeten zijn zodat je tijdens je werkdag niet gefrustreerd raakt door een slechte verbinding. Daarnaast is het ook van belang dat je de onderstaande tips toepast in je thuiskantoor.

Inhoud

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht verhoogt inherent je energie, positiviteit en creativiteit en is een essentieel hulpmiddel in de strijd tegen claustrofobie. Probeer je bureau bij een raam te plaatsen en experimenteer met de plaatsing van je computer, zodat je op bepaalde tijden van de dag niet wordt verblind door schittering van het scherm. Zodra het natuurlijke licht vervaagt, kun je  je werkruimte verlichten met goed geplaatste lampen, zodat de ruimte op elk moment van de dag fris aanvoelt. Stel je je eens voor dat je je kantooruren moet doorbrengen opgesloten in een miezerige, slecht verlichte kelder. Vreselijk! 

Groen

Of het nu gaat om een ​​open kantoorgebouw of je eigen voorkamer, welzijn op de werkplek blijft belangrijk. Het is keer op keer bewezen dat zelfs een lage blootstelling aan groen een mentale boost geeft, en het kan zijn dat je nu echt de natuur mist in je thuiskantoor. Van stekelige kleine cactussen tot grootbladige philodendrons, er zijn genoeg planten die je bureau kunnen opfleuren. Een uitstapje naar het plaatselijke tuincentrum is mogelijk voor een tijdje van tafel, maar er zijn veel opties om online te kopen en de natuur direct aan je deur te laten bezorgen.

Stoel

Je constante metgezel tijdens je dag, een ergonomisch verantwoorde stoel is een van de belangrijkste ingrediënten in elke effectieve werkruimte – ook wanneer je werkt vanuit huis. Houding en comfort zijn belangrijk en urenlang over je bureau gebogen zitten is een snelle weg naar rug- en nekpijn. Het is daarom echt van groot belang dat je investeert in een goede bureaustoel. Ergonomie speelt hierbij een belangrijke rol. Hiermee kun je namelijk je stoel volledig aanpassen op je eigen lichaam, waardoor je als het goed is rug- en nekpijn kunt voorkomen tijdens je werkdag. 

Persoonlijke touch

Als je gewend bent aan een kantoor en graag naar je werk gaat, kan thuiswerken vervelend zijn, maar het is ook een kans om je creatieve controle te behouden. Als de productiviteit het toelaat, kun je naar muziek luisteren, welke outfit dan ook dragen en een werkruimte ontwerpen die bij je past. Je zou kunnen kiezen voor de klassieke familiefoto op je bureau, of een noviteitenkalender, kleurrijke print of mooi uurwerk bijvoorbeeld. Je bureau eist waarschijnlijk het leeuwendeel van je dag op, dus maak je geen zorgen over het plunderen van andere kamers om je thuiskantoor goed te laten voelen. 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 219 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0