levensduur meubels verlengen
knus home en gifts

5 Tips om de levensduur van je meubels te verlengen

Het hebben van huisdieren en kinderen brengt veel vreugde en gezelligheid in huis, maar het kan ook een uitdaging zijn als het gaat om het behoud van je meubels. Krassen, vlekken en speelplezier kunnen hun tol eisen op je geliefde meubelstukken. Gelukkig zijn er manieren om de levensduur van je meubels te verlengen en tegelijkertijd een kind- en huisdiervriendelijke omgeving te behouden. Hier zijn vijf handige tips: 

Kies voor Duurzame Materialen: 

Bij het selecteren van je meubels is het belangrijk om te investeren in duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en gemakkelijk schoon te maken zijn. Leer, microvezel en synthetische stoffen zijn goede keuzes, omdat ze vaak bestand zijn tegen vlekken en gemakkelijk te reinigen zijn. Vermijd lichte kleuren als je huisdieren hebt, aangezien donkere kleuren doorgaans beter bestand zijn tegen vlekken en slijtage.

Gebruik Beschermende Hoezen en Dekens: 

Bescherm je meubels met afneembare hoezen of dekens. Deze kunnen gemakkelijk worden gewassen of vervangen in het geval van vlekken of slijtage. Voor banken en stoelen zijn er speciale beschermhoezen verkrijgbaar die de meubelstukken beschermen tegen klauwen van huisdieren en spelactiviteiten van kinderen. Dit beschermt niet alleen je meubels, maar geeft je ook de flexibiliteit om het uiterlijk van je interieur gemakkelijk te veranderen.

Train Huisdieren en Kinderen: 

Het is belangrijk om zowel huisdieren als kinderen te trainen om respectvol met meubels om te gaan. Door op puppycursus te gaan kun je je hond commando’s aanleren die je kunt gebruiken binnenshuis. Houd daarnaast ook de nagels van de hond kort, zodat er geen onnodige krassen komen op je nieuwe stoel en geef de hond speelgoed om ze af te leiden van het krabben aan meubels. Daarnaast kan het slim zijn om een Huisdierenverzekering Figo aan te schaffen om onverwachte kosten zoals het inslikken van kinderspeelgoed te voorkomen.

Voor kinderen is het belangrijk om hen te leren dat meubels geen klimrekken zijn en dat er voorzichtig mee moet worden omgegaan. Door consistente training creëer je een harmonieuze omgeving waarin zowel huisdieren als kinderen weten hoe ze met meubels moeten omgaan.

Regelmatig Onderhoud en Schoonmaak: 

Regelmatig onderhoud en schoonmaak is cruciaal om de levensduur van je meubels te verlengen. Stofzuig regelmatig om stof en vuil te verwijderen, vooral in hoeken en onder kussens. Gebruik indien mogelijk een stof- en vlekbestendige spray op meubels om bescherming te bieden tegen onverwachte vlekken. Voor leren meubels is het belangrijk om een geschikt reinigingsmiddel te gebruiken om de natuurlijke glans te behouden. 

Plaats Strategische Meubelstukken: 

Overweeg de indeling van je meubels zorgvuldig om schade te minimaliseren. Plaats bijvoorbeeld krabpalen voor huisdieren op strategische locaties om hen een alternatief te bieden voor je meubels. Zorg er daarnaast voor dat de hond of kinderen niet van hoge meubels of de trap kunnen vallen. Ongelukken zitten in een klein hoekje, en daarom kan het slim zijn om een FIGO hondenverzekering te hebben om je lieve viervoeter goed te beschermen.

Plaats kindvriendelijke meubels in speelzones en vermijd het gebruik van delicate stoffen in gebieden waar huisdieren veel tijd doorbrengen. Door na te denken over de plaatsing van meubels kun je voorkomen dat je meubels onnodig worden blootgesteld aan potentiële schade.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 265 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0