louis vuitton tas
knus home en gifts

5 tips voor het kopen van luxe tassen

Ben je een liefhebber van luxe tassen maar zoek je tegelijkertijd naar die waar voor je geld? Ze kunnen je er meteen glamoureus uit laten zien en een beetje brutaal aan je stijl toevoegen. Dus hier zal onze gids voor het kopen van de beste luxe handtassen je helpen beslissen welke het beste voor jou is.

Inhoud

Staat

Zichtbare tekenen van bederf zullen een aanzienlijke invloed hebben op de uiteindelijke waarde. Mau Fashion hanteert verschillende kwalificaties om de staat van een tas te classificeren om zo een juiste schatting te kunnen geven. Het kan handig zijn om hier gebruik van te maken als je bijvoorbeeld een tweedehands rugzak dames gaat kopen. Hermès- of Chanel-tassen, zelfs in acceptabele staat, kunnen in de huidige markt een aanzienlijke waarde hebben. Dankzij een goede ‘schoonheidsbehandeling’ gewijd aan een handtas, kunnen we deze altijd in zijn oorspronkelijke pracht herstellen door een redelijk bedrag te investeren in de restauratie ervan.

Merk en model

Het is misschien wel een van de belangrijkste factoren. Elk merk heeft zijn eigen unieke status en mate van wenselijkheid in de huidige markt. Tassen met specifieke, iconische of ongebruikelijke modellen zullen altijd hoge prijzen weten te bereiken. Sommige merken zullen waarschijnlijk meer dan 70% van hun oorspronkelijke verkoopprijzen behouden, vooral grote luxemerken zoals Louis Vuitton, Chanel, Hermès of Goyard. Het hangt ech ter sterk af van de staat en de periode. De groeiende impact van de media, zoals populariteit onder ‘influencers’ en recente vernieuwingen van merken zoals Saint Laurent, Givenchy, Stella McCartney of Gucci, kunnen er ook voor zorgen dat ze aanzienlijke inruilwaarde bereiken.

Herkomst en aankoopbewijs

De originele doos, bon, certificaat, label met serienummer of andere documenten met betrekking tot de authenticiteit van de tas zullen zeker een toegevoegde waarde hebben. Het zal de waardering en verkoop veel sneller maken. Het is altijd goed om ze te bewaren, vooral als je van plan bent je luxe crossbody tas in de toekomst te verkopen.

Materiaal

Het materiaal speelt ook een sleutelrol bij het bepalen van de waarde van een handtas. Leren handtassen zijn meestal meer waard dan handtassen van stof of synthetisch leer. Exotisch leer is vaak duurder en ongebruikelijker dan andere. Voor hetzelfde model van hetzelfde merk maar gemaakt met verschillende materialen, zul je verrast zijn om de enorme impact te ontdekken die het materiaal heeft op de uiteindelijke verkoopprijs. 

Accessoires

Het toevoegen van gratis accessoires aan je handtas kan de waarde ervan vaak verhogen bij de verkoop. Accessoires kunnen sloten en sleutels, leren labels, beschermende tassen, zakjes en andere originele extra’s zijn die bij de tas zijn geleverd. 

Ben je klaar om deze tips toe te passen? Kijk dan eens op het internet of je geschikte luxe tassen kunt vinden. Er zijn echter uiteraard ook fysieke winkels waar je terecht kunt voor het kopen van deze tassen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eens naar een tweedehandswinkel te gaan. Met een beetje geluk vind je hier een gebruikte luxe tas tegen een lage prijs! 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0