badkamer renovatie
knus home en gifts

Aan de slag met een renovatie van de badkamer 

Raak je uitgekeken op de huidige stijl van de badkamer in huis? Kies voor een renovatie van deze ruimte, door de tegels, het sanitair en bijvoorbeeld de verlichting in deze ruimte te vernieuwen. Tegenwoordig heb je keuze uit prachtige badkamers, waarvan je online talloze voorbeelden vindt. Kijk alvast eens rond in het online assortiment van aanbieders, zoek naar foto’s die mensen van hun badkamer delen op de diverse online blogs over interieurs, of zoek op een platform als Pinterest naar leuke ideeën voor je eigen badkamer. Let hierbij op de diversiteit aan materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Hoe pakken bepaalde combinaties van kleuren uit in de praktijk? In dit artikel nemen we je mee in hetgeen er komt kijken bij het vernieuwen van de badkamer. 

Inhoud

Kies uit verschillende badkamerstijlen

Een goede eerste stap bij het renoveren van de badkamer in huis, is het maken van een keuze uit de verschillende badkamerstijlen. Je wilt dat het interieur van de badkamer straks aansluit bij de wijze waarop je andere ruimtes in huis hebt ingericht. Kies je voor een badkamer met een industriële look, of ga je voor een landelijke badkamer? Ook de design badkamer wint aan populariteit, evenals de betonlook badkamer. Door online inspiratie op te doen, krijg je een goed beeld van de verschillende stijlen en de punten waarop ze van elkaar verschillen. Neem bijvoorbeeld de landelijke badkamer; vaak met een houtlook vloer en relatief kleine tegels aan de wand. Daar waar in een design badkamer bijvoorbeeld voor een gietvloer gekozen wordt, gecombineerd met grotere tegels aan de wand. 

Tip: je hoeft je niet vast te pinnen aan één van deze badkamerstijlen. Het is goed mogelijk elementen uit verschillende stijlen met elkaar te combineren. 

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren

De materialen en kleuren die je in het ontwerp van je nieuwe badkamer terug laat komen, hangen vaak sterk samen met de gekozen badkamerstijl. Zoals reeds aangehaald, wordt een landelijke badkamer vaak voorzien van houtlook elementen. Vergeet ook de verschillende planten in een landelijke badkamer niet; ze geven de ruimte een informele, losse uitstraling. Een moderne badkamer wordt vaak voorzien van donkere kleuren; hetzelfde geldt voor een industrieel ingerichte ruimte. Combineer het zwart van het bad of bijvoorbeeld de wastafel met een aantal gouden accenten. Het geeft je badkamer een luxe, chique uitstraling. Wie wil er zijn of haar dag niet beginnen in een badkamer, zoals je deze kent uit hotels? De gouden accenten voeg je toe met een gouden kraan of bijvoorbeeld een goudkleurige rand om de spiegel. 

Denk na over de verlichting in de badkamer

Maak net als voor de woon- en bijvoorbeeld slaapkamer ook voor je badkamer een volwaardig lichtplan. Sommige mensen kiezen voor een centrale plafondlamp, welke voldoende licht afgeeft om de ruimte volledig te verlichten. Je zou de plafondlamp kunnen combineren met een lampje boven de spiegel. Zo gun je het jezelf om met een iets mindere lichtintensiteit wakker te worden. Nog fraaier is de keuze voor verlichting, welke je middels een dimmer aan de wand of een app op je telefoon kunt laten dimmen. Niet alleen fijn wanneer je in de ochtend wakker wordt; ook ideaal om een romantische setting te creëren in de avonduren. 

Populair is het gebruik van een verlaagd plafond in de badkamer; in lijn met de verlaagde plafonds die in veel woonkamers en keukens gebruikt worden. Dit plafond kun je van meerdere led spots voorzien. Het geeft de badkamer een gezellige uitstraling. Voorkom dat de ruimte te benauwend wordt; een verlaagd plafond is niet geschikt voor ruimtes die van zichzelf al vrij laag zijn. Houd daarnaast rekening met het Bouwbesluit, waarin je meer informatie vindt over de minimale afstand tussen bijvoorbeeld de douchekop of het bad en de aansluitpunten voor de verlichting in de badkamer. Logischerwijs zal ook een aanbieder van badkamers je hierop wijzen, bij het ontwerpen van de ruimte. 

Je badkamer stylen na het plaatsen ervan

Na een periode van vergelijken, kiezen en combineren is de nieuwe badkamer eindelijk geplaatst. Nu breekt de laatste en voor sommigen leukste fase aan: de badkamer stylen. Er zijn verschillende manieren om een badkamer verder aan te kleden. Denk aan het gebruik van een douchemat. Niet alleen maakt het de badkamer af, ook draagt het bij aan een fijn begin van de dag! Naast de douchemat mogen ook een fraaie mand voor je vuile wasgoed, een hip zeeppompje en soortgelijke accessoires niet ontbreken. Zorg dat de stijl van deze accessoires aansluit bij de stijl die je voor de badkamer als geheel gekozen hebt.

Tip: gebruik een aantal planten in de badkamer, om meer kleur toe te voegen aan deze ruimte. Niet alleen leuk voor de landelijke badkamer, zoals eerder al genoemd werd, maar ook voor een moderne of industriële kamer.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0