orchidee in de slaapkamer
knus home en gifts

De beste inloopkasttrends van 2023

Als je iets bedenkt dat te maken heeft met trends en je kast, is de kans groot dat je eerste gedachten uitgaan naar de items die in die kast hangen. Maar in dit artikel gaan we het hebben over een ander soort trend: het ontwerp van je kast zelf! Dat klopt, we gaan je vertellen over de inloopkasttrends van 2023 die je moet kennen om ervoor te zorgen dat je nieuwe op maat gemaakte kast tijdloos en goed ontworpen is. Bij kledingkasten zijn er namelijk diverse trends die nu en in de toekomst belangrijk zijn. 

Inhoud

Verlichting

Je kunt niet over de inloopkasttrends van 2023 praten zonder verlichting in de discussie te betrekken! Verlichting kan een inloopkast maken of breken, maar er zijn verschillende manieren om slimme verlichtingsstrategieën in je ontwerp op te nemen. Plafondverlichting werkt op dit vlak bijvoorbeeld heel goed. Elegante kroonluchters zien er vooral geweldig uit in inloopkasten. Ze laten de ruimte er meteen waardevoller, statiger en indrukwekkender uitzien. Zorg er wel voor dat je de verlichting tussen jou en je kleding plaatst, anders werpt het namelijk een schaduw op je bezittingen. Ook is het altijd goed om gebruik te maken van natuurlijke verlichting in je inloopkast. 

Levendige kleuren

Levendige kleuren zijn niet voor iedereen weggelegd en begrijpelijkerwijs aarzel je misschien om ze in je hele huis op te nemen. Maar een vleugje levendige kleur toevoegen aan je inloopkast is een uitstekende manier om de ruimte op te fleuren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het hartstikke trendy en hip is voor 2023! Het toevoegen van een heldere, leuke stoel in je kast is een manier om te beginnen. Je kunt ook één muur uitkiezen om in een ​​leuke kleur te schilderen. De kledingkast zelf een felle tint geven, is daarentegen misschien wat te veel van het goede. 

Multifunctioneel

Laten we het voor onze voorlaatste inloopkasttrend van 2023 hebben over het ontwerpen van een multifunctionele kledingkast. Tot nu toe was het doel van je kast misschien het opslaan en opbergen van je kleding. Maar er zijn zoveel manieren om nog meer uit je kast te halen! Hier zijn een paar ideeën voor het maken van een multifunctionele ruimte in je aangepaste inloopkledingkast:

  • Voeg een make-upstation toe
  • Installeer een leeshoek met stoel, tafel en boekenkast
  • Implementeer wassorteer-, vouw- en strijkstations
  • Voeg naast kleding ook opslagruimte toe voor verschillende spulletjes, waaronder seizoensitems

Functionaliteit

Functionaliteit is waar het om gaat als het gaat om de inloopkasttrends van 2023. En een van die manieren om dit te bereiken, is door een bijzettafel aan je kast toe te voegen. Een ruimte in je kast hebben om je klaar te maken, dient verschillende doelen. Om te beginnen helpt het om al je bezittingen in één speciale ruimte te bewaren. Op die manier is alles wat je nodig hebt binnen handbereik en kun je je klaarmaken in je kledingkast, in plaats van van kamer naar kamer te reizen. Het biedt ook extra opbergoplossingen en maakt de ruimte gewoon eleganter. 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0