chic wonen met een beperkt budget
knus home en gifts

Chic wonen met een beperkt budget met deze 8 tips

Iedereen wil van zijn of haar huis natuurlijk echt een persoonlijk paleisje maken. Dat is natuurlijk ook niet zo heel gek, we brengen immers een groot deel van onze tijd door in ons huis. Hoe fijn is het dan, wanneer jij thuis komt van je werk je thuiskomt in een gezellig huis? De meeste mensen willen een chic huis. Toch denken de meesten dat dit enkel is weggelegd voor mensen met een flink budget. Wil jij ook chic wonen met een beperkt budget?

In dit blog laten wij je zien dat ook jij met een beperkt budget chic kunt wonen. Door verschillende items met elkaar te combineren en te kiezen voor de juiste kleur kun ook jij chic wonen met een beperkt budget. Wil jij ook een hotel chic woon- of slaapkamer? Bekijk dan onze 8 tips om dit zelf te kunnen realiseren.

Inhoud

De kenmerken van Chic wonen en een luxe interieur

Wat we vaak zien bij een chic interieur, is dat het vaak gaat om kwaliteit. Dit geldt voor zowel de meubels, vloeren, maar ook de raambekleding is van dusdanige kwaliteit dat dit ook gepaard gaat met een bepaald kostenniveau. Wanneer je kiest voor een houten vloer in plaats van laminaat, dan kun je je voorstellen dat dit een stuk duurder is. Kwalitatief is een houten vloer natuurlijk ook stukken beter dan wanneer je kiest voor een laminaat vloer.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de verf die je gebruikt voor het schilderen van je muren, maar ook welk soort behang of welke meubels je kiest. Een kwalitatief hoogstaande bank zal een stuk duurder zijn dan een met alle respect showroom model van een goedkopere winkel. Toch zijn er enkele tips waarmee ook jij je eigen huis kunt omtoveren tot een echte chique woning.

Kunst voor een chique uitstraling

Wanneer we denken aan luxe, dan zullen de meesten van ons dit niet los kunnen zien van kunst. Prachtige prints, maar ook schilderijen aan je muur of een bijzonder beeld of ornament in je woonkamer mogen dan niet ontbreken. Deze items passen perfect bij een luxe inrichting van je woonkamer. Wanneer jij wilt gaan voor echte kunst, dan is het geen verassing dat hier ook een flink prijskaartje aan hangt. Dit is helaas natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Als jij toch kunst wilt toevoegen aan je woonkamer met een beperkter budget, dan kan bijvoorbeeld de kunstacademie of een kringloop hiervoor de perfecte oplossing zijn. Wanneer je namelijk gaat voor stijlvol en chic wonen, dan is antiek iets wat niet kan en mag ontbreken. Het is dus niet zozeer van belang dat jij allerlei verschillende soorten woonaccessoires gebruikt, maar kiest voor enkele eyecatchers binnen jouw inrichting. Alleen dan kun ook jij chic wonen met een beperkt budget.

chic wonen

Luxe verlichting in jouw kamer

Wanneer jij je kamer luxe wilt laten uitstralen, dan mag de juiste verlichting natuurlijk absoluut niet ontbreken. Een kroonluchter is natuurlijk de ultieme manier van luxe en ook chique verlichting in je kamer. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen dat jij niet zit te wachten op een kroonluchter in je kamer. Wat daarom de perfecte oplossing is, is om verschillende lampen te groeperen.

Zo kun jij bijvoorbeeld verschillende lampen bij elkaar hangen of zetten. Op deze manier creëer jij hetzelfde effect als wanneer jij een kroonluchter in je woonkamer hangt. Uiteraard kun jij mits je budget dit toelaat ook kiezen voor een prachtige kroonluchter om zo een extra chic gevoel in je woonkamer te creëren.

Optische illusie creëert luxe

Chic wonen met een beperkt budget in een kleine kamer, dan is het spelen met verschillende objecten hiervoor de perfecte oplossing. Door het creëren van een ‘optische illusie’ kun jij ervoor zorgen dat je kamer niet alleen een stuk groter lijkt, maar ook nog eens een extra chique uitstraling geeft. Wil jij graag stijlvol wonen, dan hoeft een beperkt budget absoluut geen belemmering te zijn. Zie het als een uitdaging! Wanneer jij weet waar je op moet letten, dan is het helemaal niet zo lastig om met een beperkt budget chic te kunnen wonen.

Wat belangrijk is, wanneer jij wilt zorgen voor luxe in je woning, is om te kiezen voor een neutrale basis. Het is van belang te kiezen voor neutrale kleuren, zoals wit of pasteltinten voor de muren van je kamer. Ook je voor je meubels is het belangrijk met basis kleuren te gaan werken. Wat je ziet is dat zowel de klassieke woonstijl als een moderne woonstijl dit beide met elkaar gemeen hebben. Beide stijlen beginnen vanuit een rustige basis.

Dit geldt voor zowel de muren, meubels, raambekleding en ook de vloer. Wanneer jij kiest voor een rustige basis, dan zorgt dit voor een optische illusie en lijkt je woonkamer optisch een stuk groter. Kies ervoor wanneer jij gaat voor laminaat je deze in de lengte legt, want wist je dat hierdoor je kamer een stuk langer en ook breder gaat lijken? Een andere tip is spiegel, wist jij dat je met spiegel jouw kleine kamer groter kunt laten lijken?

Hotel chic

Hotel chic, dan denk je vast wat heeft dit te maken met het inrichten van mijn woonkamer met een beperkt budget? Hotels zijn immers vaak ontzettend luxe ingericht, dat klopt! Wat hotels vaak gemeen hebben, is dat ze allerlei gezellige hoekjes creëren. Deze hoekjes hebben een bepaalde uitstraling. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij exact hetzelfde moet doen, want dat kost immers een hoop geld.

Wat je zelf kunt doen is door bijvoorbeeld de kleuren van de muur en het plafond hetzelfde te schilderen. Wanneer jij dan namelijk op je slaapkamer bent en in je bed ligt, dan heb je het gevoel alsof je in een hotel slaapt. Combineer dit met allerlei leuke accessoires en ook sierkussens en je hebt je eigen hotel chic slaapkamer met een beperkt budget!

interieur

Urban Jungle

Wanneer jij chic wilt wonen en je budget beperkt is, dan is de Urban Jungle woonstijl echt iets voor jou. Door verschillende planten in je huis te plaatsen in combinatie met een prachtig botanisch behang, creëer jij een ware oase van luxe in je kamer. Op deze manier lijkt het net alsof jij door de combinatie van echte planten en het behang je in een echte jungle begeeft. Hoe gaaf is dat?

De juiste kleuren

Wanneer jij sfeer in je huis wilt brengen en je budget is beperkt, dan is het spelen met de juiste kleuren in combinatie met accessoires van groot belang. Het is namelijk goed te weten dat niet alle kleuren even goed werken wanneer jij een chique woonkamer wilt creëren. Kleuren die zorgen voor een luxe uitstraling zijn bijvoorbeeld; Olijfgroen, donkerblauw, grijs, bruin, maar ook okergeel is erg populair.

Deze kleuren zorgen niet alleen voor een warme uitstraling, maar ogen ook nog eens enorm chic. Wat belangrijk is, is om verschillende kleuren terug te laten komen in je accessoires. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld je kussens, plaids, accessoires en eventuele wanddecoratie. Vind jij het lastig, dan is het wellicht handig te beginnen met het maken van een moodboard. Een moodboard is de basis van je inrichting en geeft je een stuk houvast.

Let op details

Chic wonen met een beperkt budget is een kwestie van ‘letten op details’. Door je interieur luxe te laten ogen, mogen details in je inrichting absoluut niet ontbreken. Zo kun je kiezen voor een plant als eyecatcher, een stoere Amerikaanse koelkast, maar ook een platenspeler of Jukebox doet het altijd goed als jij chic wilt wonen met een beperkt budget. Goud is natuurlijk de optimale kleur als het gaat om luxe.

Wanneer jij ervoor kiest om goud terug te laten komen in bijvoorbeeld kleine accenten, dan zal dit zorgen voor een extra luxe uitstraling. Waar je wel op moet letten, is dat je de plinten, deurklinken en ook de deuren binnenshuis niet vergeet. Last but not least is je verlichting. Verlichting in je huis is niet alleen functioneel, maar kan ook net dat verschil maken in je woonkamer. Wat dacht je van een prachtige tafellamp of kaarsen?

detail in je kamer

Geef je kamer een persoonlijke Touch

Maak van je huis een echt thuis. Ook met een klein budget is het belangrijk je huis een persoonlijke touch te geven. Naast dat jij graag wilt dat je huis er chic uitziet, is het ook van belang dat jij je eigen identiteit verbind aan je huis. Je huis moet immers wel voelen als thuis, je moet je er fijn en ook comfortabel voelen. Het is daarom helemaal niet gek om allerlei verschillende stijlen uit verschillende perioden met elkaar te combineren. Dit maakt jouw huis uniek.

Begin met een moodboard

Ook chic wonen met een beperkt budget, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Begin dan met het maken van een moodboard. Zoals eerder aangegeven is een moodboard de basis van je inrichting. Een moodboard wordt ook wel gezien als de huisstijl van je inrichting.

Verzamel allerlei woonbladen, folders en kijk rond op bijvoorbeeld Pinterest. Zo kun jij een moodboard creëren met kleuren, meubels en materialen die jij mooi vindt. Weet jij al precies wat je wil? Bekijk dan onze prachtige collectie woonaccessoires en ook jij kunt in een handomdraai chic wonen met een beperkt budget!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0