Denk aan deze tips bij het uitbouwen van je woning
knus home en gifts

Denk aan deze tips bij het uitbouwen van je woning

Voldoet je huis op het moment niet meer aan je wensen? Hier hebben we allemaal wel eens last van gehad! Veel Nederlanders kiezen ervoor om dan te verhuizen naar een grotere woning, maar dit is desondanks niet de enige oplossing. In plaats daarvan kun je er juist ook voor kiezen om je huis uit te bouwen. Dit is mogelijk op diverse manieren, zo kun je kiezen voor een enkelzijdige nokverhoging. Wat kost een enkelzijdige nokverhoging? Denk aan een bedrag van minstens 7 duizend euro! Je hebt meer opties bij het uitbouwen van je huis, maar je moet sowieso de onderstaande tips toepassen. 

Inhoud

Laat een bouwtekening maken

Het is hoe dan ook een goed idee om een bouwtekening te laten maken. Eventueel kun je dit ook zelf uitvoeren, maar toch is dit over het algemeen geen goed idee. Je kunt het juist beter laten doen door een specialist aangezien er simpelweg kennis en ervaring nodig is voor het maken van een bouwtekening. Denk hierbij direct na over de materialen die je wilt gebruiken bij het uitbouwen van je huis, terwijl je ook al moet nadenken over het interieur van de uitbouw. Je hebt tijdens het maken van de bouwtekening natuurlijk inspraak, de expert zal dus rekening houden met je wensen en voorkeuren. 

Vraag een vergunning aan

Eigenlijk had je eerder al een vergunning aan moeten vragen bij je gemeente, een woonkamer laten uitbouwen mag namelijk niet zomaar. Voor het krijgen van een vergunning moet je laten zien waar en hoe de uitbouw geplaatst wordt. Win deze informatie daarom vooraf in, wat vooral belangrijk is aangezien alle gemeentes andere eisen stellen bij het uitbouwen van een huis. Over het algemeen moet de uitbouw desondanks niet alleen passen bij je woning, maar ook bij de rest van de omgeving. Houd hier rekening mee! 

Kies een betrouwbare aannemer

Uiteraard is het ook belangrijk om een aannemer te zoeken voor het uitbouwen van je huis, al kun je dit in principe zelf doen. Desondanks is het beter om te kiezen voor een betrouwbaar bedrijf dat dit uit kan voeren. Zij hebben de kennis en ervaring in huis om je uitbouw perfect te maken, wat jezelf veel gedoe en tijd zal schelen. Over het algemeen wordt aangeraden om niet te kiezen voor de goedkoopste aannemer aangezien goedkoop regelmatig duurkoop is. Kijk juist naar recensies over het bedrijf om te checken of eerdere klanten tevreden waren. 

Maak een goede planning

Het is essentieel om een overzichtelijke planning te hebben als je je woning uit laat bouwen. Hierdoor weet je namelijk precies wat er gaat gebeuren op welk moment. Dit is al helemaal nuttig als je een gezin hebt, maar ook als je een drukke baan of eigen bedrijf hebt. Je wilt dan dat er aan de planning zo strak mogelijk wordt gehouden. Overleg dit regelmatig met je aannemer zodat je zeker weet dat jullie nog steeds op schema zijn voor het bouwen van de uitbouw van je huis. 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 196 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top