kunststofkozijnen populair
knus home en gifts

Dit is waarom kunststof kozijnen tegenwoordig ontzettend populair zijn

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan is het allereerst belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen. Kunststof kozijnen zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Tijdens jouw zoektocht naar nieuwe kozijnen word je dan waarschijnlijk ook overspoeld met mooie aanbiedingen en verhalen over kunststof. Maar vanwaar die populariteit? Wat maakt dat men steeds vaker voor kunststof kozijnen op maat kiest? En het traditionele houtwerk bijvoorbeeld steeds meer terzijde wordt geschoven? Voor dit artikel gingen we op onderzoek uit.

Inhoud

In alle soorten en maten verkrijgbaar

Een van de grootste voordelen is toch wel dat kunststof in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Het kozijn kan geheel op maat worden gemaakt, wat het kozijn geschikt maakt voor elk raampartij. Daarnaast zijn ze in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Belangrijk is natuurlijk dat de kozijnen perfect aansluiten op de rest van de woning. Men is dan ook meestal bang om bij een landelijke woning voor kunststof kozijnen te kiezen. Doet dit geen afbreuk aan de rest van de stijl? Welnee! Tegenwoordig zijn er zelfs kunststof kozijnen die niet meer van traditioneel houtwerk zijn te onderscheiden. Alleen dan natuurlijk wel met de voordelen van kunststof.

Onderhoudsarm

Wat kunststof kozijnen met name zo populair maakt, is dat ze zo ongelooflijk onderhoudsarm zijn. Zeker wanneer je ze vergelijkt met houten kozijnen. Bij hout moet je toch regelmatig schuren en opnieuw schilderen om ze mooi te houden en houtrot te voorkomen. Dit vergt dus veel extra tijd en aandacht. Om nog maar te zwijgen over de korte levensduur als je deze aandacht niet geeft.

Bij kunststof kozijnen is dat compleet anders. Je hoeft de kozijnen niet jaarlijks opnieuw te schilderen. Het is al voldoende om de kozijnen incidenteel even een sopje te geven. Gewoon even een snelle wasbeurt om de kozijnen weer te laten stralen. Meer is echt niet nodig. Gaat het kozijn er ondanks alles na verloop van tijd toch een stuk minder uitzien? Dan zouden ze eventueel in de was gezet kunnen worden. Maar dit is zeker niet op structurele basis nodig. Al met al is het onderhoud dus zeer minimaal.

Wist je dat kunststof kozijnen ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikken? In de meeste gevallen hoef je dan ook niet vaker dan één keer in je leven de kozijnen te vervangen. Een investering waar je dus echt je hele leven plezier van hebt. Bovendien verhoog je zo ook de duurzaamheid van je woning. Zeker gezien de meeste delen van een kunststof kozijn uiteindelijk ook weer gerecycled kunnen worden. Zo draag je indirect je steentje bij aan het milieu.

Betere isolatie

Wist je dat de meeste warmte in huis via de ramen ontsnapt? Als de ramen niet goed geïsoleerd zijn, kan dit dus enorme gevolgen hebben voor de energierekening. Bij betere isolatie moet je niet alleen denken aan andere beglazing, maar dit ook zeker doen in combinatie met nieuwe kunststof kozijnen. De goede isolatie van kunststof is te danken aan de luchtkamers in het materiaal. Hierbij geldt: hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie. Combineer de kunststof kozijnen altijd met dubbel- of zelfs driedubbelglas voor het beste resultaat.

Inbraakwerend

Het is misschien wel één van de ergste dingen die je kan overkomen: inbraak. Het gevoel niet veilig te zijn in je eigen huis. Besef wel dat het voor inbrekers ook heel spannend is. Zij doen er alles aan om hun pakkans te verlagen. Dat maakt bijvoorbeeld dat ze zo snel mogelijk naar binnen willen. Als jij die tijd kunt vertragen, is de kans groter dat ze je huis over zullen slaan. Kunststof kozijnen zijn dankzij hun stalen profielen extra inbraakwerend. Hiermee kan je het risico op inbraak dus wel degelijk verkleinen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0