6720486_12
knus home en gifts

Drie warme tips om comfortabel de winter door te komen

Temperaturen onder het vriespunt, een harde wind die overal doorheen lijkt te blazen, grijze luchten en geen zon te bekennen. De koude dagen zijn weer aangebroken. Gelukkig kun je lekker binnen zitten en de kou buiten laten. We geven je graag een paar warme-winter tips die het in huis nog comfortabeler en gezellig maken, zodat je warm en knus de winter door komt.

Inhoud

Voorkom tocht

Ga je hele huis eens door en neem de tijd om alle ramen en deuren bij langs te gaan. Leg je hand op het raam of langs de deur. Voel je ergens tocht? Dan komt er ongewenste kou binnen en ontsnapt er warmte naar buiten. Met tochtband is dit meestal heel eenvoudig op te lossen. Tochtband (ook wel ‘tochtstrip’ genoemd) is heel eenvoudig aan te brengen dankzij de plakrand en geeft snel resultaat.

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar open deuren laten ook veel koude lucht door. Doe dus de deur achter je dicht. Weet je van jezelf dat je dit vaak vergeet? Monteer dan de dranger zodat de deur uit zichzelf dichtvalt. Ook handig als je vaak met volle handen door de deur gaat!

Houd de warmte binnen

Als jij je hand op het raam legt voel je dat het daar kouder is dan wanneer je hem bijvoorbeeld op de muur legt. Via het raam ontsnapt warmte. Dit voorkom je door te kiezen voor de juiste raamdecoratie. Duo rolgordijnen bijvoorbeeld, zijn hier heel geschikt voor. Je kunt ze op maat laten maken zodat ze precies passen en er geen kieren open blijven waar warme lucht door kan ontsnappen. Bovendien kun je kiezen tussen semi-transparante en verduisterende stof voor meer of minder privacy, en bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval omdat je de gordijnen op iedere gewenste stand vast kunt zetten. Moet je een beetje op je budget letten? Gordijnen kunnen best een grote aanschaf zijn. Gelukkig zijn er voldoende gordijnen in de aanbieding die zowel stijlvol als praktisch zijn.

Plaids en kussens

Wil je heel ‘lokale’ warmte? Leg dan lekker veel plaids en kussens in de kamer waar je in en onder kunt kruipen als je een boek leest of een film kijkt. Een plaid over je benen als je zit te werken is ook lekker warm. Nog wat extra warmte nodig? Trek dan een dikke trui of dikke sokken aan, of drink warme koffie zodat je van binnen lekker warm wordt. Daarmee kan de kachel ook een graadje lager, wat weer scheelt op de energierekening!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0