Kies de juiste kleur
knus home en gifts

Een halve muur in je woonkamer verven? Dat doe je zo!

Heb jij ook een muur in je woonkamer, waarvan je eigenlijk niet goed weet wat je ermee wil? Bij KNUS snappen we dat heel goed. Het stylen van een lange muur in je woonkamer kan best lastig zijn. Houd je van behang of heb je toch liever een kleur op de muur? Je kunt alle kanten op! Op je nu je complete muur wilt verven of je ervoor kiest een halve muur in je woonkamer te verven, wij geven je enkele tips zodat jij zelf eenvoudig en snel aan de slag kunt.

Inhoud

Een halve muur in je woonkamer verven, horizontaal of verticaal?

Wanneer je een halve muur van je woonkamer wilt verven, dan zijn er verschillende opties. Om het wat eenvoudiger te houden lichten we er een 2-tal mogelijkheden uit; ‘Verticaal’ & ‘Horizontaal’. Het grote voordeel van een halve muur verven is dat je 2 kleuren kunt combineren, dus twijfel jij tussen 2 kleuren, dan is dit de oplossing! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om 2 kleuren op je muur aan te brengen om de hoogte van een bepaalde ruimte extra te benadrukken of een lange muur in je woonkamer te verdelen in een ‘voor- en achterkant’. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de wand die doorloopt in de keuken een andere kleur te geven. Op deze manier kun jij je keuken net iets gezellig inrichten. Je maakt het op deze manier net iets warmer en sfeervoller en dat is immers waar een keuken voor staat.

Verticale halve muur in je woonkamer

Wil jij je muur graag verdelen in een ‘voor -en achterkant’? Dan is een verticale muur de perfecte oplossing! Door deze methode lijkt je muur een stuk minder lang. Wanneer je bijvoorbeeld je woonkamer en keuken duidelijk gescheiden wilt houden. Om het verschil wat minder groot te laten lijk kun je ervoor kiezen op de scheiding van de twee verschillende kleuren een prachtige wanddecoratie te plaatsen, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een mooi schilderij.

Horizontale halve muur in je woonkamer

Heeft jou voorkeur de bovenkant van de onderkant te scheiden, dan is een horizontale halve muur voor jou de perfecte oplossing. Wanneer je bijvoorbeeld het plafond hoger wilt laten lijken is dit een ideale keuzen. Maar heb je kinderen en wil je voorkomen dat je muur binnen de kortste keren onder de vlekken zit, dan is een donkere onderkant de uitkomst! Combineer de donkere kleur met lichte woonaccessoires en je huis heeft een compleet andere uitstraling. Zo doorbreek je eenvoudig die lange wand in je woonkamer.

Naast deze opties kun je er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende vlakken aan te brengen in de allerlei vormen, schuin, vierkant, rond. Je kunt het allemaal zelf bedenken. Op deze manier zorg je voor ware kunst op je muur. Houd er alleen wel rekening mee dat wanneer je kiest voor een licht muur je rekening houdt met welke kleur bank hierbij past.

Toch liever behang?

Heb je toch liever iets aparts aan de muur in de vorm van behang? Dat kan! Behang heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Een prachtige slangen print, maar wacht dacht je van één strakke kleur voor een abstracte look? Kortom, de nieuwste behangtrends mag jij niet missen!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 265 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0