kleine slaapkamer groter laten lijken
knus home en gifts

Een kleine slaapkamer groter laten lijken? (4 tips)

Heb jij een slaapkamer waar net je bed in past en is er amper ruimte over voor een kast of bureau? Dan geven wij je enkele praktische tips zodat jij je kleine slaapkamer direct groter kunt laten lijken. We begrijpen namelijk heel goed dat is vele gevallen een verbouwing absoluut niet tot de mogelijkheden behoort. Geen enkel probleem, want met onze tips laten we je slaapkamer in een handomdraai direct een stuk groter lijken! Dus wil jij weten hoe, lees dan onze praktische tips en ga direct aan de slag!

Inhoud

Heb ik een plan nodig om mijn slaapkamer groter te laten lijken?

In tegenstelling tot het inrichten van je woonkamer, is het bij het opnieuw inrichten van je slaapkamer niet perse nodig een moodboard te maken. Wel is het handig vast de benodigde tips te bekijken zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Helaas kunnen we niet toveren, maar met enkele praktische tips en handvatten kunnen we je wel een heel eind op weghelpen!

Spiegels op de juiste plek

Nu zal je denken wat moet ik met spiegels, spiegels zijn de perfecte wanddecoratie om een kamer of ruimte optisch groter te laten lijken. Door de spiegels op de juiste plek te hangen creëer je eenvoudig optisch nog meer ruimte in je slaapkamer.  Nu zal je je afvragen; ‘waar moet ik deze spiegels dan neerhangen? Dat gaan we je vertellen!

Probeer eens een spiegel tegenover een raam te hangen. Door het weer kaatsten in het ‘oneindige’ is dit direct een wereld van verschil en zal je kamer direct optisch een stuk groter lijken.

Hang een spiegel op recht tegenover de deuropening. Doordat je direct een weerkaatsing ziet bij binnenkomst in je slaapkamer, geeft dit een geweldig effect.

Met deze eerste tip ben je al een heel eind op weg, zo weten we zeker dat jou kamer direct een stuk groter oogt!

Zorg voor rustige prints in je slaapkamer

Drukke prints zijn enorm gaaf, maar voor een kleine slaapkamer is dit echt een no-go. Mits je het natuurlijk geen probleem vindt dat je slaapkamer klein oogt. Ons advies is om je muur een rustige uitstraling te geven. Dat kan natuurlijk met behang, maar ook perfect met verf. Dus wil jij je slaapkamer groter laten lijken, ga dan voor een effect kleur/print.

Meerdere kleuren op je muur, ga voor verticale lijnen

We snappen heel goed dat een effen kleur op je muur natuurlijk niet zo sprankelend is. Om toch met verschillende kleuren te kunnen werken, is ons advies ‘verticale lijnen’ zo kun je je muur in twee kleuren verven en oogt hij optisch toch ruimtelijk.

Zwarte gordijnen, wissel ze in!

Donkere gordijnen, we zien ze natuurlijk vaak voorbijkomen. Naast dat ze zorgen voor een luxe uitstraling zorgen ze ook voor een stuk extra verduistering in je slaapkamer. Helaas zorgen donkere kleuren ervoor dat je kamer al snel een stuk kleiner oogt en dat is nou juist wat we niet willen. Kies daarom voor lichte raambekleding, tegenwoordig zijn er voldoende opties om toch een verduisterend effect te krijgen. Denk hierbij aan shutters op maat of een verduisterend rolgordijn.

Met deze tips kun jij dus op een eenvoudige manier je kleine slaapkamer groter laten lijken. Ben jij toe aan een wat luxere kamer, kies dan voor een hotel chique slaapkamer! Wanneer je een zolder hebt, tover dan je zolder om tot slaapkamer.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0