Grijs interieur
knus home en gifts

Grijs als basis voor het interieur

Waar wit vroeger de ideale kleur als basis voor de inrichting was, is dat in de afgelopen jaren flink veranderd. De nieuwe basiskleur is grijs, zowel lichtgrijs als heel donker grijs. Het belangrijkste element in het interieur waarmee die grijze kleur is te realiseren is de vloer. Ook grijze gordijnen kunnen een sterk effect hebben op je inrichting. Een effect van een grotendeels grijs ingerichte ruimte is, dat accenten daardoor extra naar voren springen. Grijs heeft daarnaast een rustgevende werking. Wie kiest voor grijs laminaat weet bij voorbaat al dat hij zich in die ruimte op zijn gemak zal voelen.

Inhoud

Verschillende soorten grijs laminaat

Als je kiest voor grijs laminaat is dat geen vanzelfsprekende keus, en ook de kleur grijs ligt nog niet vast. Binnen het grijs zijn er allerlei mogelijkheden om met de kleur te spelen. Je kunt kiezen voor heel licht gekleurd grijs, maar ook voor grijs dat neigt naar antraciet. Laminaat is bovendien niet egaal gekleurd. Je kunt kiezen voor een strakke betonlook, een tegel look of een wat rustiger grijs eiken dessin. Wie van plan is om ook andere accenten in de ruimte grijs te kleuren, moet er rekening mee houden dat er grijstinten worden gekozen die mooi op elkaar aansluiten.

Gordijnen die ruimte creëren

Het is met lichte grijze gordijnen mogelijk om de ruimtelijke ervaring van een kamer te veranderen. Door grijze gordijnen te kiezen lijkt de ruimte groter en wordt hij minder snel benauwend. In combinatie met een bijpassende grijze vloer kan dat tot gevolg hebben dat je helemaal op je gemak bent. Het is mooi als in zo’n kamer duidelijke accenten worden aangebracht, bijvoorbeeld in de vorm van een vloerkleed met een felle kleur of opvallend patroon, bijzondere verlichting, of een fauteuil in een hele felle kleur. Let er op dat je niet te veel accenten in de ruimte aanbrengt, want dan zal het effect verdwijnen.

Interieuradvies

Het is voor veel mensen erg moeilijk om zich een voorstelling te maken van een nieuw interieur. Daarom doet Roobol, als leverancier van vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang, veel op het gebied van advisering. Dat gebeurt in de winkels door studio’s in te richten, op de website met uitgebreide foto-impressies, en uiteraard door het personeel advies te laten geven. Voor persoonlijk advies kun je een winkel bezoeken. Het is ook mogelijk om een interieuradviseur bij je thuis uit te nodigen. Je kunt samen met deze specialist de verschillende mogelijkheden voor het herinrichten van jouw woning bespreken.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0