Tips voor het restylen van je tuin
knus home en gifts

Handige tips voor het kopen van tegels

Als het gaat om het kiezen van tegels voor je interieur, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier volgen enkele belangrijke richtlijnen om het je gemakkelijker te maken als je in de komende periode tegels wilt kopen op de site van Totaaltegel!

Kleur

Denk na over het algemene gevoel dat je wilt bereiken in de ruimte die je betegelt: sereen en ontspannend of humeurig en sfeervol? Tenzij je een bijzonder gebied zoals een achterwand hebt, vormen tegels normaal gesproken niet het middelpunt van een kamer, maar kunnen ze andere ontwerpkenmerken van een kamer aanvullen. In een badkamer wil je misschien een rustgevende, ontspannende omgeving, dus kies voor kleuren die goed bij elkaar passen. In een keuken wil je misschien een levendigere optie, dus kies kleuren die contrasteren.

Kamergrootte

Grote tegels zorgen ervoor dat een kamer groter en luchtiger aanvoelt. Als je vloertegels op de muren gebruikt, ziet de ruimte er samenhangender uit, maar je kunt geen wandtegels op de vloer gebruiken. Een vloertegel heeft een hardere glazuur en is gemaakt van hardere materialen om bestand te zijn tegen verkeer. In een kleine kamer zorgen lichtgekleurde tegels ervoor dat de ruimte groter aanvoelt. Als je een grote kamer hebt, heb je meer opties; je kunt kiezen uit lichte tot donkere tegels.

Textuur en patroon

Of je kiest voor een matte of gepolijste afwerking is een persoonlijke keuze. Een geglazuurde tegel is gemakkelijk schoon te maken, terwijl een natuurlijke terracottategel geen glazuur heeft en een afdichting nodig heeft om vlekken te voorkomen. Betonlook tegels zijn tegenwoordig ook mateloos populair, vooral omdat ze goed passen bij de industriële woonstijl.

Voegen

Vergeet niet hoe belangrijk het is om de juiste voegkleur te kiezen. Een contrasterende voeg benadrukt de lijnen en het ontwerp, terwijl een voeg in een complementaire kleur als de tegel een subtiel effect geeft. Zorg ervoor dat je voegen goed zijn afgedicht om vlekken te voorkomen.

Materiaal

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen, glas, etc. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, terwijl natuursteen een unieke uitstraling heeft maar mogelijk meer onderhoud vereist.

Vorm en formaat

Overweeg de grootte van de tegels in relatie tot de grootte van de ruimte. Grote tegels kunnen een ruimte groter doen lijken, terwijl kleinere tegels een gedetailleerdere uitstraling kunnen hebben. Overweeg ook de vorm van de tegels. Rechthoekige tegels kunnen bijvoorbeeld helpen om een ruimte langer te laten lijken.

Ruimte

Bedenk waar de tegels geplaatst zullen worden (keuken, badkamer, woonkamer, etc.). Houd rekening met de functie van de ruimte. Voor bijvoorbeeld een keuken of badkamer zijn tegels die bestand zijn tegen water en gemakkelijk te reinigen zijn belangrijk.

Onderhoud

Overweeg het onderhoud dat de tegels zullen vereisen. Sommige tegels zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Natuursteen kan bijvoorbeeld afdichting nodig hebben. Controleer bovendien de duurzaamheid en slijtvastheid van de tegels, vooral als ze in druk belopen gebieden worden geplaatst.

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0