kinderkamer behang
knus home en gifts

Hoe decoreer je een kinderkamer?

Leven met kinderen is leuk, maar geeft je ook verantwoordelijkheden. Naast het zorgen voor hun gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, moeten ouders zorgen voor een comfortabele kamer voor hun kinderen. In dit geval is het handig om te leren hoe je een kamer voor kinderen decoreert. Een opbergmand kinderkamer kopen is een voorbeeld, maar je hebt andere opties. Het doel is om een ​​ruimte te creëren waar kinderen kunnen spelen en groeien. Ook moet deze kamer uitdagend, functioneel, leuk en mooi zijn. Het goede nieuws is dat iedereen het kan versieren zonder professionele hulp.

Inhoud

Houdt het eenvoudig

In plaats van je kinderkamer in te richten met grote meubels of veel decoraties, moet je het simpel houden. Veel professionele decorateurs adviseren altijd minder decoraties, omdat er dan meer ruimte ontstaat voor kinderen om te spelen. Daarnaast zal de kamer meer beschikbaar komen voor toekomstige updates naarmate je kinderen groter worden. Een eenvoudige decoratie van een gerenommeerde winkel als Sweet Living Shop bevat verschillende ideeën, waaronder open planken, tweepersoonsbedden en veel open vloerruimte als speelzone.

Zorg voor leuke activiteiten

Kinderen zijn dol op spelen. Hun kamer zou speelgoed en leuke dingen moeten hebben. Een ruimte voor kinderen creëren is eenvoudig omdat je alleen moet zorgen voor plezier en comfort. Het goede nieuws is dat je tal van speelbare decors op de markt kunt vinden, zoals een grillig huisframebed, een ballenbak en een binnenschommel. Je keuze is onbeperkt omdat je alles kunt kiezen waar kinderen mee kunnen spelen. Een ander voorbeeld is het installeren van een krijtbord muur waar je kinderen vrij kunnen tekenen. Je kunt een stapelbed glijbaan, een ingebouwde klimwand of een aan het plafond hangend bagagenet installeren. Dit gaan ze zeker leuk vinden!

Zorg voor genoeg opslagruimte

Feit is dat kinderen na verloop van tijd meer speelgoed zullen krijgen. In dit geval is het verdubbelen van de opslagruimte in hun kamer noodzakelijk, omdat het hen helpt om hun boeken, games en speelgoed gemakkelijker te bewaren. Een ruimte voor kinderen met voldoende opbergruimte helpt om de rommel op te ruimen. Het is verstandig om meubels te installeren met ingebouwde opbergruimte, opbergkratten onder het bed en wandrails. Een ander eenvoudig idee is om een ​​tweede rail in de kast te bouwen, waardoor het opslag potentieel van hun kamer wordt vergroot.

Kies het juiste kleurenschema

Een kamer inrichten gaat ook over kleur. Hoewel de meeste kinderen van verschillende kleuren houden, kan het lastig zijn om de juiste toon te kiezen. Er wordt aangenomen dat meisjes van roze houden en jongens van blauw. Dit is niet altijd waar. Elk kind heeft een specifieke voorkeur die de stemming thuis kan stimuleren. Het goede nieuws is dat bijna alle kinderen dol zijn op vrolijke en heldere kleuren met zuivere, neutrale tinten. Betrek in dit geval altijd je kinderen bij het kiezen van de kleur. Muurstickers, verf en muurschilderingen zijn enkele aanbevolen opties.

Kies leuke patronen en texturen

Kleur speelt een cruciale rol in een kinderkamer. Patroon en textuur bepalen echter de nuance van de ruimte. De meeste kinderen zullen dol zijn op winter- en madeliefjes- of zwart-wit patronen, omdat deze een visueel aantrekkelijke en uitgebalanceerde ruimte bieden zonder al te veel versieringen. Als alternatief kun je een helder of gelaagd patroon voor hun kamer kiezen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 250 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0