woonkamer met erker inrichten
knus home en gifts

Hoe kan ik een woonkamer met erker inrichten?

Een erker, wat is een erker nu eigenlijk? Het is eigenlijk niets meer dan een stukje uitbreiding van je woonkamer en huis, die buiten je gevel uitsteekt. Een erker kenmerkt zichzelf vaak door de enorme hoeveelheid ramen die in de erker zitten. Daarom herken je een erker vanaf zowel de binnen als buitenkant eenvoudig. Je hebt ze in allerlei vormen, in de meeste gevallen zal een erker een rechthoekige vorm hebben, maar kan ook heel goed in de vorm van een boog of trapezium. Maar die prangende vraag blijft toch, ‘Hoe kan ik een woonkamer met erker inrichten?’ Wil jij enkele tips, lees dan snel verder!

Inhoud

Een woonkamer met erker inrichten, dat kun jij ook!

Mensen zien een erker in vele gevallen als extra ‘mogelijkheid’ en laten we eerlijk zijn, dat is het natuurlijk ook! Toch snappen we heel goed dat het soms ontzettend lastig kan zijn om een erker in te richten.. Welke woonaccessoires moet je gebruiken, hoe hoe benut je alle ruimte optimaal? De truc is om ervoor te zorgen dat je zorgt dat de functionaliteit van de erker behoudt. Wat betekend dat je de ruimte optimaal benut, maar er ook voor zorgt dat hij goed wordt ingepast binnen de rest van je inrichting van je woonkamer.

Betrek een erker in het geheel

Zoals hierboven aangegeven zien we nog vaak genoeg dat de erker niet optimaal benut wordt en dat is natuurlijk enorm zonde. Stel je voor je hebt een kleine woonkamer, dan kan net dat stukje extra ruimte ervoor zorgen dat de bank van je dromen in je woonkamer past. Zorg er dus altijd voor dat je de erker optimaal benut, want je hebt die extra ruimte natuurlijk niet voor niets!

Raambekleding in je erker

Doordat een erker grotendeels bestaat uit ramen en je niet zit te wachten op pottenkijkers zal er ook passende raambekleding gekozen moeten worden. Om ervoor te zorgen dat je je woonkamer met erker inrichten kunt zoals jij dat wil, mag decoratie natuurlijk niet ontbreken. Iets aparts aan de muur, gordijnen of jaloezieën wat kies jij? Gordijnen zorgen vaak voor een warme uitstraling, maar houd jij van strak? Dan is de keuze uit prachtige houten jaloezieën misschien wel iets voor jou! Wil je de erker toch gebruiken als een extra lichtbron? dan is een vitrage aan te raden, vitrage is licht doorlatend en zorgt ervoor dat je wat extra natuurlijk licht in je woonkamer krijgt.

Voordelen van een erker in je woonkamer?

Een erker heeft natuurlijk enorm veel voordelen, de 3 belangrijkste voordelen zijn natuurlijk;

  • Extra woonoppervlak, een erker geeft op een prachtige manier natuurlijk een stukje extra ruimte in je woonkamer.
  • Extra licht, doordat een erker veelal bestaat uit grote ramen zorgt een erker voor een stuk extra natuurlijk licht in je woonkamer. Dat zorgt voor een extra natuurlijke touch!
  • Prachtig uitzicht, naast dat een erker zorgt voor extra ruimte en veel licht geeft het natuurlijk een fantastisch uitzicht!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0