Ibiza tuin
knus home en gifts

Hoe kun je je huis ontspannender maken?

Wanneer je thuiskomt van een stressvolle dag, is het belangrijk om een ​​plek te hebben waar je kunt ontspannen. Een ontspannend huis maakt het leven niet alleen aangenamer, het verbetert ook je gezondheid op tal van manieren. Hier zijn 5 manieren waarop je van je huis een ontspannende plek kunt maken.

Inhoud

Voeg een kunsthaag toe

Een kunsthaag is een geweldige manier om privacy, kleur, textuur en hoogte aan je tuin toe te voegen. Door een haag te maken met kunstplanten kun je het laten lijken alsof je tijd hebt gestoken in het verzorgen van een echte haag. Je hoeft je geen zorgen te maken over water geven of snoeien. Dit is vooral handig voor mensen die in appartementen wonen waar de ruimte beperkt is. Kunsthagen geven je ook het voordeel dat je ervan kunt genieten. Dit komt omdat ze geen speciale zorg nodig hebben zoals echte planten, zodat ze niet alleen overleven, maar ook gedijen tijdens de koudere maanden.

Voeg planten toe aan je huis

Het toevoegen van planten aan je huis kan een geweldige manier zijn om wat kleur en leven toe te voegen. Planten staan ​​ook bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren, stress te verminderen en je helpen om beter te slapen. Dit alles draagt ​​bij aan een meer ontspannen sfeer. Zorg ervoor dat ze passen bij de esthetiek van je kamer. Heb je een modern minimalistisch appartement met veel witte muren of een eclectische woonkamer vol felle kleuren en texturen? Overweeg dan om met planten gevulde vazen ​​te gebruiken als achtergrond voor kunstwerken of foto’s.

Verwerk de kleur blauw in je interieur

Blauw is een rustgevende kleur. Het is de kleur van de oceaan en de lucht. Dit is logisch, omdat die dingen worden geassocieerd met ontspanning en kalmte. Om deze ontspannende tint in je interieur op te nemen, selecteer je meubelstukken in blauwe tinten of hang je wat blauwe kunst op.

Vergeet geur niet

Geur is een krachtig hulpmiddel bij het creëren van een ontspannen sfeer. Het kan worden gebruikt om je lichaam en geest te ontspannen, en het is zelfs aangetoond dat het je helpt om beter te slapen. Aromatherapie maakt gebruik van verschillende geuren om specifieke stemmingen of gevoelens te creëren bij degenen die ze ruiken. Je kunt deze geuren gebruiken als je behoefte hebt aan ontspanning, maar het is ook handig om je huis zo in te richten dat het natuurlijk aangenaam ruikt zonder enige moeite van jouw kant.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0