woonkamerlenen
knus home en gifts

Hoe maak je een budget om je huis te restylen?

Ben je van plan om je huis te restylen? Of heb je een nieuw huis gekocht en wil je een nieuw interieur? Dan kun je je heerlijk gaan verdiepen in de mooiste interieurtrends. Bij het restylen van een huis komt vaak veel kijken. Naast een muurtje verven en nieuwe meubels wil je misschien ook wel een nieuwe vloer, nieuwe gordijnen of een andere keuken. Dan kunnen ze kosten hoog oplopen. Zelfs wanneer je geen grote aankopen doet, maar alleen accessoires wilt veranderen kun je veel geld kwijt zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet meer geld uitgeeft aan het restylen, dan dat je in eerste instantie had bedacht, kun je een budget opstellen. Maar hoe maak je zo een budget? Je budget maak je eenvoudig aan de hand van onze tips!

Inhoud

Tips voor het opstellen van een budget

  1. Creër overzicht: Overzicht is de eerste stap, en dus de basis, van het budget. Hoeveel geld komt er per maand binnen, en hoeveel geld gaat er per maand uit? Wat houd je over? Wat kun je sparen? Wanneer dit inzichtelijk is, weet je welke ruimte je financieel hebt. Heb je niet genoeg spaargeld, maar wil je wel nu de restyling doen? Dan kun je in sommige gevallen een lening aanvragen.
  2. Bedenk hoe veel geld je in totaal kwijt wil zijn: In stap 1 heb je onderzocht hoe groot de financiële ruimte is waarin je je bevindt. Maar misschien wil je niet het hele bedrag gebruiken. Bedenk welke werkzaamheden je wilt (laten) doen en welk bedrag je totaal aan kosten kwijt wilt zijn. Dat is je totale budget.
  3. Splits de stylingwerkzaamheden op in groepen: Ga je de hele beneden verdieping restylen? Of misschien wel het hele huis? Dan kun je de styling opsplitsen in groepen. Denk aan groepen als: de keuken, meubels, bouwmaterialen of accessoires. Voor elke groep kun je een apart budget samenstellen. Misschien wil je niet zo veel geld uitgeven aan de meubels of accessoires. Door deze groepen op te stellen, kun je per groep een subbudget maken. Zo geef je niet te veel geld uit aan meubels waardoor je niks overhoudt voor de accessoires. 
  4. Houd 5% van het budget apart voor onvoorziene kosten: Een defect artikel, een aannemer die langer bezig is of een onvoorziene pot: tijdens de restyling kan het voorkomen dat je op onvoorziene kosten stuit. Houd hier rekening mee bij het samenstellen van het budget. Wanneer je 5% van het totale budget apart houdt voor onvoorziene kosten, ben je uiteindelijk niet meer kwijt dan je voor ogen had.
  5. Houd het budget bij: Houd elke aankoop bij: Schrijf op hoe veel je kwijt bent aan die ene stoel, de lamp of zelfs een kaars. Breng dit in mindering van het budget. Zo houd je altijd overzicht en is je budget up-to-date

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0