houten trap
knus home en gifts

Hypotheektarieven vergelijken is de moeite waard

Het vergelijken van hypotheektarieven van financiële dienstverleners is echt de moeite waard. Geldverstrekkers en hypotheekadvieskantoren zijn verplicht om een dienstverleningsdocument op de website te hebben. In dit document staan alle hypotheektarieven vermeld met de werkzaamheden.

Inhoud

Gemiddelde hypotheektarief

Het gemiddelde hypotheektarief voor een hypotheekaanvraag bedraagt ongeveer € 2.450,-. Grote geldverstrekkers zoals banken zijn over het algemeen goedkoper dan hypotheekadvieskantoren. Een bank adviseert natuurlijk zijn eigen product terwijl een onafhankelijke hypotheekadviseur wel aan 72 geldverstrekkers kan komen via een collectief intermediair of door rechtstreekse aansluitingen via banken. Hypotheektarieven voor hypotheekaanvraag bij grote banken variëren van € 1243,- tot € 1.900,-. We praten dan over startershypotheken voor huizenkopers die hun eerste eigen huis kopen. De zelfstandige advieskantoren en adviseurs hanteren een gemiddeld hypotheektarief van € 1.750,- tot € 3.900,-.

Hypotheektarief kiezen

Hypotheektarieven voor starters kunnen veel goedkoper omdat er geen hypotheekverleden is. Werkzaamheden bestaan uit het goed inventariseren naar mogelijke momenten in het leven die betalingsproblemen kunnen veroorzaken. Voor starters op de woningmarkt ben je met 2,5 uur werkzaamheden wel klaar. Het verzamelen en opvragen van de benodigde documenten duurt ongeveer 45 minuten gemiddeld. Het aanvragen zelf van een starterhypotheek bedraagt 1 minuut. Via HDN worden hypotheken in Nederland aangevraagd. Dit is een snelle en veilige verbinding die alle hypotheekadvieskantoren dienen te hebben. Tarief van hypotheekadvies wordt niet alleen bepaald door de werkzaamheden maar ook door alle andere kosten die er zijn. Bij het ene kantoor zijn de kosten hoger dan bij de andere financiële dienstverlener. Er valt dus wat te kiezen uit vele tarieven.

Goedkoopste hypotheek voor starters Lexwonen

Lexwonen heeft een financieel advieskantoor aan huis en is aangesloten bij 2 intermediairs en heeft rechtstreekse aansluiting bij 5 geldverstrekkers. Op deze wijze kan je bij hem kiezen uit 72 geldverstrekkers voor hypotheken. Door de geringe werkzaamheden bij starters is het hypotheektarief voor een  startershypotheek € 995,-. Daarmee is hij de goedkoopste hypotheekverstrekker in het land. Meestal zit de aankoopbemiddeling van jouw droomhuis daar bij in. Jij hebt dus geen dure aankoopmakelaars nodig. Is een huis kopen niet mogelijk?

Gemiddelde hypotheektarief 4 persoons hypotheek

Een huis kopen met 4 personen is mogelijk. Het tarief bedraagt € 3.900,- voor een hypotheek met 4 personen. Ga je samen een huis kopen met 4 personen dan is het uiteraard ook verplicht om samen onder één dak te gaan wonen. Ook bij de Gemeente ingeschreven staan is verplicht. Met ouders een huis kopen is één van de meest afgesloten hypotheken sinds 2020.

Hoe kan ik samen met ouders een woning kopen?

Eerst gaan we berekenen wat iedereen kan lenen. Heb je al een huis op het oog? Wij gaan dan kijken of de hypotheek haalbaar is. Vaak moeten of de ouders of het kind hun huidige woning nog verkopen. Wij berekenen de overwaarde en regelen makelaars voor de verkoop van de woning. Ook regelen wij de taxateurs voor taxatiewaarde aan te kopen huis en voor taxatie huidige woning als die er is. Let op! Samen met ouders een huis kopen betekent ook dat je samen onder één dak moet wonen. Dus samenwonen is een verplichting!

Uiteraard kan jij zelf ook alles regelen echter wij vinden het belangrijk dat er ook contact is met de makelaar en taxateur i.v.m. de opbrengst. Ook willen wij het tempo er inhouden zodat een huis kopen samen met ouders vlot gaat.

Moeten er 2 huizen verkocht worden, omdat de nieuwe woning die ouders met kinderen gaan kopen anders niet haalbaar is? Je krijgt op slechts één huis een overbruggingshypotheek. Die andere woning moet je eerst verkopen alvorens jullie samen met ouders een ander huis kunnen kopen. Pas goed op want huizenprijzen dalen licht sinds augustus 2022. Dat wil dus ook zeggen dat jij jezelf niet rijk moet rekenen.

Moeten er 2 huizen verkocht worden let dan op met de koopakte. Op 1 huis krijg je een overbruggingshypotheek, opgelost. Als die andere woning eerst verkocht moet worden omdat je dat geld nodig hebt of omdat anders de hypotheek niet past, houdt dan ruimte met het financieringsvoorbehoud. Zeg jij tijdens het biedingsproces niets dan vult de verkopende makelaar het in. Jullie komen dan tijd te kort. Ga nooit zelf aan de slag met een ouder en kind hypotheek voor 4 personen. Ook niet in een tijd dat woningen snel verkocht zijn.

Notaristarieven minder belangrijk

Zodra jij een huis gaat kopen met 1 of meerdere personen dan is het belangrijk om vooraf naar de notaris te gaan. Het tarief van een notaris vind ik van minder belang. Een notaris is de belangrijkste persoon om zaken te regelen. Wat gebeurd er bij overlijden? Wat gebeurd er als iemand de woning verlaat door een scheiding bijvoorbeeld.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0