Gran Canaria
knus home en gifts

Iconische bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben

De aantrekkingskracht van toeristische bestemmingen ligt vaak in hun iconische bezienswaardigheden. Elk land heeft unieke plekken die je simpelweg niet mag missen, en dit geldt zeker ook voor Frankrijk en Italië. Beide landen herbergen enkele van ‘s werelds meest beroemde bezienswaardigheden, die je absoluut ooit gezien moet hebben.

Het kasteel van Bretagne in de zee

Bretagne is een regio die wordt gekenmerkt door zijn landschappen, rijke Keltische erfgoed en heerlijke gastronomie. Wat Bretagne echt bijzonder maakt, is de prachtige combinatie van ruige kustlijnen met indrukwekkende kliffen, pittoreske kustdorpjes, glooiende heuvels en eeuwenoude bossen. Het is een plek waar je kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur, terwijl je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en tradities van de regio.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden hier is Mont Saint Michel, een spectaculair getijdeneiland dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mont Saint Michel is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur en wordt beschouwd als een van de mooiste wonderen van de wereld. Dagelijks trekken duizenden toeristen naar dit iconische eiland om te genieten van de indrukwekkende abdij en het adembenemende uitzicht op de omringende baai. Bij hoogtij is het eiland omringd door water, maar bij laagtij wordt het bereikbaar via een verhoogde loopbrug. Ondanks de drukte van toeristen behoudt Mont Saint Michel zijn unieke charme en blijft het een must-visit-bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een buitengewone en onvergetelijke ervaring in Bretagne.

De scheve toren die in Toscane staat

Toscane, gelegen in het hart van Italië, is een regio die doordrenkt is van geschiedenis, kunst en cultuur. Het staat bekend om zijn betoverende landschappen met glooiende heuvels, cipressen, wijngaarden en olijfgaarden. Toscane is de bakermat van de Italiaanse Renaissance en heeft een schat aan culturele schatten, waaronder beroemde kunstwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci en Botticelli. De regio heeft een rijke historie, van de machtige Etruskische beschaving tot de glorieuze Florentijnse heerschappij.

Een van de meest iconische symbolen van deze streek is de scheve toren van Pisa. Gelegen in de stad Pisa, trekt deze scheve toren jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De bouw van de toren begon in de 12e eeuw en vanaf het begin was duidelijk dat er een probleem was met de fundering. De toren begon al tijdens de bouw over te hellen. Ondanks verschillende pogingen om het probleem op te lossen, blijft de toren tot op de dag van vandaag scheef staan.

Ondanks de scheve positie is de toren van Pisa een architectonisch meesterwerk. De toren heeft acht verdiepingen en een prachtig uitzicht over de stad Pisa. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en genieten van het adembenemende panorama vanaf de top. Naast de toren zijn er ook andere prachtige gebouwen op de Piazza dei Miracoli, waaronder de kathedraal en het baptisterium.

De toren van Pisa is een symbool geworden van Toscane en een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar de unieke charme, geschiedenis en architectuur van deze prachtige regio.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0