jade roller
knus home en gifts

Jade Roller [ultieme gids] (incl. Top 3!)

De jade roller, je hebt er vast wel eens van gehoord. Ook niet zo gek van ze zijn inmiddels ook in ons land ontzettend populair. Dit komt omdat een jade gezichtsroller ervoor zou moeten zorgen je huid jong en glad te houden. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen dat je nog allerlei vragen hebt omtrent deze nieuwe trend en of het wel echt werkt en niet geheel onbelangrijk, waar je op moet letten bij de aanschaf van een jade roller. In dit blog gaan we je stap voor stap uitleggen wat een jade roller is, hoe je deze gebruikt en waar hij nu eigenlijk van gemaakt is. Dus loop jij met het idee een jade roller aan te schaffen, dan kan het verstandig zijn eerst dit goed door te nemen, zodat je volledig op de hoogte bent van alles wat met deze roller voor je gezicht te maken heeft.

Inhoud

Het ontstaan van de jade gezichtsroller

Voor we verder ingaan op de vraag wat een jade roller is, gaan we eerst terug naar de oorsprong van deze gezichtsroller. Deze roller bestaat eigenlijk al vanaf de 7e eeuw in het verre China. Nu zal je denken, hoe kan het dat hij dan pas nu zo ontzettend populair wordt? Dat komt omdat beautyproducten steeds meer onder een vergrootglas komen te liggen en je met deze roller geen andere crèmes etc. nodig hebt. De jade roller is eigenlijk een mini gezichtsmassage roller. Deze roller is gemaakt van een steen genaamd ‘jade’. En wordt doorgaans ook vaan gezicht roller genoemd.

Niet voor niets is er gekozen voor de steen ‘jade’. Dit komt doordat ze in het oude China geloofden in het feit dat deze steen, de jade steen, negatieve energie kon doen verdwijnen. Daarnaast heeft de jade roller het effect de bloedcirculatie in je gezicht beter te laten stromen. Deze roller geeft dit een extra stimulans. Hierdoor is het voor je lichaam eenvoudiger bepaalde afvalstoffen af te vormen. Dit fenomeen zou ervoor moeten zorgen dat het een helend effect heeft op je huid en zal wallen onder je ogen moeten voorkomen.

Wat is een jade roller?

Nu je weet waar de jade roller vandaan komt en weet dat deze wordt gemaakt van de steen genaamd ‘jade’ gaan we wat dieper in op de werking van deze gezichtsmassage roller. Om het eenvoudig uit te leggen, is de roller niets meer dan een stick met een jade steen die heen en weer kan worden gerold. De jade roller zou een helende en genezende werking moeten hebben. De jade roller zal er volgens sommige voor kunnen zorgen dat negatieve energie wordt geabsorbeerd. Daarnaast zorgt de jade roller ook voor een stimulatie van de bloedcirculatie en voorkomt het wallen. Ook zorgt deze gezichtsroller voor een gladde huid. De roller zelf helpt vocht onder de ogen dat overtollig is te verwijderen. De koelde jadesteen zorgt er ook voor dat bloedvaten worden vernauwd om zo zwellingen tot het minimum te beperken.

Hoe gebruik je een jade roller?

Heb jij de stap gezet om een jade roller aan te schaffen of vraag jij je af hoe jij een jade roller gebruikt? Geen enkel probleem! Om je een eindje op weg te helpen hebben we volledig gedetailleerd voor je beschreven hoe je een jade roller kunt gebruiken.

Stap 1 – maak je gezicht en jade roller schoon

Wat belangrijk is, voordat je daadwerkelijk begint met het gebruiken van je gezichtsroller, is dat zowel je gezicht als de roller vrij zijn van bacteriën. Bacteriën kunnen er namelijk voor zorgen dat je poriën verstopt raken of je gezicht gaat irriteren, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Je kunt de jade roller eenvoudige schoonmaken met een make-up remover, reinigingsdoekje of micellair water.

Stap 2 – Breng een serum, crème of olie aan op je gezicht

Wanneer je begint, dan is het goed je gezicht in te smeren met een serum, olie of crème. Gebruik een product die is geschikt voor jouw type huid en je ook zelf lekker vindt ruiken. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een heerlijke arganolie. Wil je een ontspannende geur, kies dan voor eucalyptus of lavendel.

Stap 3 – Beginnen met rollen

Het is zover, je kunt beginnen met het rollen, je houdt je jade roller in de hand en bepaalde helemaal zelf waar je begint met rollen. Wel kan het per plek verschillen hoe je hem het juist kunt gebruiken, dat is puur op je eigen gevoel wat jezelf fijn vindt. Wel is het belangrijk te weten dat jij je jade roller van binnen naar buiten rolt. Dit is om de afvalstoffen de juiste richting in te wijzen. Wil jij weten hoe jij de gezichtsroller het beste kunt gebruiken op de verschillende plekken van je gezicht? Lees dan verder onder stap 4.

Stap 4 – Maak je gezicht en gezichtsroller schoon

Je kunt de jade roller na gebruik eenvoudig schoonmaken met bijvoorbeeld een reinigingsdoekje. Je gezicht kun je vervolgens nogmaals even goed reinigen met micellair water

Hoe gebruik je de jade roller op de verschillende plekken van je gezicht?

De jade roller heeft op de verschillende plekken van je gezicht een andere manier van gebruiken nodig, daarom hebben we de verschillende plekken voor je uitgebreid uitgelegd. Zo kun jij optimaal genieten.

Voorhoofd

Wanneer jij je voorhoofd optimaal wilt laten genieten, dan is het belangrijk te beginnen vanaf ongeveer het middel van je voorhoofd. Ongeveer bij je haargrens. Je rolt vervolgens in de richting van je slaap. Dit herhaal je vervolgens iedere keer, net zo lang totdat jij je hele voorhoofd hebt gehad

Ogen (wenkbrauwen)

Ook je ogen kun je heerlijk verwennen door het juiste gebruik van de jade gezichtsroller. Je rolt de jade roller van onder je ogen van binnen naar buiten. Dit doe je ook bij je wenkbrauwen en ooglid. Heerlijk toch!

Lippen

Je lippen kunnen ook wel wat ontspanning gebruiken. De optimale manier om dit te doen, is door de roller in het midden van je lippen te plaatsen en vervolgens naar buiten te rollen, in de richting van je oor. Dit doe je aan beide kanten.

Wangen

Voor de wangen zet je de jade roller op je neus. Je rolt vervolgens de gezichtsroller over de jukbeenderen en wangen in de richting van je oor. Dit herhaal je tot je allebei de wangen hebt gehad.

Kaken

Ook het laatste onderdeel van je gezicht mag natuurlijk niet worden vergeten. Dit kun je doen door de jade gezichtsroller in het midden van je kin te plaatsen. Je rolt de roller vervolgens over je kaak in de richting van je oor. Ook dit doe je aan beide kanten.

Hals

Als jij je gezicht klaar hebt, dan kun je ook je hals perfect even meenemen. Je zult merken dat dit het gevoel helemaal compleet zal maken. Je plaatst de jade roller onder je kin. Je rolt vervolgens naar beneden over je hals in de richting van je sleutelbeen.

Op deze manier kun jij stap voor stap ieder gedeelte van je gezicht op de juiste manier laten genieten van de heerlijke krachten van de jade gezichtsroller.

Van welke steen is een jade roller?

De gezichtsroller is gemaakt van de jade steen. Deze edelstenen worden gebruikt voor het maken van de gezichtsrollers en ook Guasha stenen. Het gebruik van deze jade steen voor de gezichtsroller is afkomstig uit het oude China. Hier wordt jade al eeuwen gebruikt voor het masseren van de huid. Er bestaan inmiddels allerlei andere soorten gezichtsrollers, maar toch blijft de jade roller de grote favoriet.

Heeft een jade gezichtsroller effect?

De spieren in ons gezicht worden dagelijks veel meer gebruik, dan waar we onszelf van bewust zijn. Als we lachen, praten of eten worden de spieren in ons gezicht aan het werk gezet. Deze spieren komen dus, in tegenstelling tot andere spieren in ons lichaam, een stuk minder tot ontspanning. Volgens de chinezen is daarom een gezichtsmassage met een jade roller of Gua Sha-steen het geheim voor een mooie, stralende en gladde huid. Door je gezicht te verwennen met de jade gezichtsroller, kunnen je spieren zich even heerlijk ontspannen. Op deze manier valt de druk voor je gezichtspieren even helemaal weg, wat op lange termijn zorgt voor minder rimpels.

Ook zorgt het regelmatig gebruiken van een jade roller het voorkomen van wallen, roodheid en ook irritaties van de huid. Wel is het goed te weten, dat natuurlijk ieder huid anders is. De ene persoon zien direct een effect bij het gebruik van de gezichtsroller, waar een ander pas na langere tijd iets ziet of zelfs helemaal geen effect ziet. Belangrijk is, ook al valt het effect van de jade roller tegen, blijft lekker door rollen! Het rollen geeft je namelijk een fijn en ontspannen gevoel, iets wat we allemaal fijn vinden toch?

De beste jade rollers van het moment

Er zijn natuurlijk tal van verschillende jade gezichtsrollers te koop. We kunnen ons dus heel goed voorstellen, dat het soms lastig kan zijn welke je het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij speciaal voor jouw onze 3 favorieten voor je verzameld en ook direct de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij alleen nog maar te kijken welke jade roller het beste aansluit op jouw wensen.

1. LimberLux Rose Quartz Roller

Deze jade roller is het juweeltje onder de jade rollers. Wanneer je opzoek bent naar een goede en degelijke gezichtsroller, dan is deze bij uitstek geschikt. Deze roller is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een perfecte kwaliteit. Het voordeel aan de jade roller, is dat je ook nog eens kunt kiezen uit verschillende kleuren. Niet voor niets is dit de beste roller van het moment.

Voordelen

 • Sterke materialen
 • Verschillende kleuren
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Geen
limberlux rose jade roller-min

2. Gua sha Jade Roller om volledig tot rust te komen

Ook de jade roller verdient een plekje in onze top 3. Ben jij opzoek naar een jade roller die jouw en je gezicht extra ontspanning geeft, dan is deze hiervoor bij uitstek geschikt. Door het soepele rol mechanisme zorgt deze jade roller voor een stuk extra gemak en dus ontspanning.

Voordelen

 • Luxe uitstraling
 • Juiste prijs/kwaliteit verhouding
 • Geleverd als set

Nadelen

 • Geen
gua sha roller jade-min

3. Jade Roller Gezichtsmassage Roller

Zijn bovenstaande jade rollers toch iets te duur en laat jouw budget de aanschaf van deze gezichtsroller niet toe? Dan is deze jade roller het perfecte budget alternatief. Deze roller zorgt ervoor dat je gezicht optimaal wordt verwend. Het voordeel is, dat deze gezichtsroller is voorzien van een lang handvat, zodat jij de roller eenvoudig kunt gebruiken, zonder dat jij je handen overbelast. Daarnaast is ook deze variant voorzien van een kleinere steen, om zo alle plekken van je gezicht optimaal te kunnen bereiken. Deze gezichtsroller is de perfecte keuze voor een beperkt budget.

Voordelen

 • Voordelig
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Neutrale kleur

Nadelen

 • Geen
jade roller budget-min

Het perfecte cadeau

Heb jij binnenkort een verjaardag of speciale gelegenheid en ben jij opzoek naar een origineel cadeau? Dan is de jade gezichtsmassage roller de perfecte keuze! Met dit cadeau weet jij zeker dat de ontvanger een glimlach van oor tot oor op z’n gezicht krijgt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 265 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0