keuken inrichten
knus home en gifts

Jouw keukenapparatuur schoonmaken doe je zo!

Een kopje koffie of thee in de ochtend, een tosti in de middag en een paar snacks in de frituur of airfryer in de avond. We gebruiken tegenwoordig ontzettend veel keukenapparatuur en die kunnen bij veelvuldig gebruik helaas behoorlijk smerig worden. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij je favoriete keukenapparatuur weer brandschoon krijgt. Let op: zorg altijd dat je voor de reiniging de stekker uit het stopcontact trekt en het apparaat laat afkoelen.

Senseo ontkalken

Eens in de zoveel tijd moet je je  senseo ontkalken. Als je regelmatig een kopje koffie drinkt, ontstaat er een hoop kalk op je apparaat en dat kan ervoor zorgen dat hij minder lang goed blijft. Met schoonmaakazijn, cola of citroensap en een beetje water kun je je senseo gelukkig makkelijk ontkalken. Ook zijn er speciale ontkalkingssprays die snel en makkelijk het probleem verhelpen.

Waterkoker ontkalken

Ook de waterkoker moet zo nu en dan ontkalkt worden. Dit is gelukkig erg gemakkelijk. Vul je waterkoker met schoonmaakazijn en water, breng het geheel aan de kook, laat het vervolgens even goed doorkoken en giet hem ten slotte weer leeg. Als het goed is, is je waterkoker hierna weer zo goed als nieuw. Let wel op dat je hem goed uitspoelt, anders smaakt je thee straks naar azijn.

Tosti-ijzer schoonmaken

Als je je tosti ijzer direct na gebruik niet goed schoonmaakt, kunnen er hele hardnekkige kaaskorsten achterblijven. Als je je tosti-ijzer wilt schoonmaken moet dit eerst losgeweekt worden. Dit kan natuurlijk niet in de gootsteen. Leg dus een theedoek even in kokend water en leg deze vervolgens vijf tot tien minuten over de vieze grillplaat van het tosti-ijzer. De korsten worden nu losgeweekt. De rest van je tosti-apparaat kun je met een doekje, water en afwasmiddel schoonmaken.

Frituurpan schoonmaken

De frituurpan is veruit het vervelendste apparaat om schoon te maken. Gelukkig is dit ook niet heel ingewikkeld. Het duurt alleen even. Giet al de frituurolie uit je pan en vul hem met water en een vaatwasblokje. Verwarm de pan vervolgens tot 90 graden en laat dit een half uur weken. Giet de pan vervolgens weer leeg. Het grootste deel van het aangekoekte vet is als het goed is nu verdwenen. De rest van de pan kun je wederom met een sponsje of doekje met water en afwasmiddel schoonmaken. Kortom: als je weet wat je moet doen is het schoonmaken van jouw keukenapparatuur helemaal niet zo ingewikkeld.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0