badkamer spiegel kiezen
knus home en gifts

Welke badkamerspiegel moet je kiezen?

De spiegel is een onmisbaar accessoire in de badkamer en kan meer dan alleen ons gezicht elke ochtend weerkaatsen. Zijn keuze zal dus afhangen van een groot aantal criteria, zowel esthetisch als praktisch. In dit artikel leggen we je alles uit!

Inhoud

Definieer jouw behoeften

In de meeste gevallen kan natuurlijk volstaan ​​worden met een simpele spiegel. Hiermee kun je je ‘s ochtends klaarmaken, make-up opdoen, scheren… Maar in de badkamer, die vaak ruimtegebrek heeft, zoekt men altijd naar meer ingenieuze oplossingen. En daarvoor is er een ruim aanbod badkamerspiegels, de een nog slimmer dan de ander.

Als de badkamer geen opbergruimte heeft en als jij jouw opbergruimte wilt vergroten zonder de decoratie van deze kamer te vervormen, kan een spiegel met plank of planken aan de zijkanten nuttig voor jou zijn. Je kan ook kiezen voor een kast met spiegeldeuren, oftewel een spiegelkast.

Wil je meer licht? Zo kun je spots boven je spiegel of een verlichte spiegel plaatsen. Er is voor elk wat wils! Je kan kiezen voor een kleine make-upspiegel met wandlamp, een vergrotende spiegel met geïntegreerde ledverlichting, of zelfs een grote spiegel met achtergrondverlichting.

Kies je stijl

Als jouw spiegel praktisch moet zijn, moet je ook de esthetische kant niet vergeten. De vorm, de grootte en de aankleding zullen de stijl van jouw badkamer benadrukken en daarom is het belangrijk om deze af te stemmen op de rest van het decor.

Zo zal een frameloze ronde spiegel perfect passen in een vrij moderne badkamer, terwijl een rechthoekige spiegel met een houten frame meer geschikt is voor een klassieke badkamer, zeker als je hem matcht met de badmeubel of andere opberger. Als je fan bent van een zen-decoratie, kies dan voor een spiegel met een bamboe frame en voor een industriële touch, kies je voor een spiegel met een metalen frame in glasstijl. In een gezinsbadkamer kun je zelfs meerdere spiegels in kleurrijke lijsten ophangen, waaronder één op kinderhoogte, zodat ze makkelijk afwasbaar zijn.

Als je een kleine, donkere badkamer hebt, kan het plaatsen van meerdere spiegels aan één muur ook helpen om de kamer een gevoel van ruimte en diepte te geven. In een grote badkamer vult een staande spiegel een lege ruimte op een stijlvolle manier.

Als je besluit om je spiegel boven een meubel te hangen, mag deze in de breedte niet groter zijn dan dit meubel, voor een optimale visuele harmonie. De hoogtekeuze is vrijer, met als belangrijkste criterium het gebruikscomfort.


Veiligheid

Je knoeit niet met de veiligheid in je badkamer. Wees daarom voorzichtig bij het kiezen van jouw spiegel: deze moet bestand zijn tegen vocht en spatwater, zeker als het een lichtdoorlatende spiegel is. Als je spiegel een metalen frame heeft, moet deze behandeld worden tegen roest, als hij van hout is, is het raadzaam om een ​​soort te kiezen die goed bestand is tegen vocht, zoals massief eiken of teak.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0