Keuken in woonkamer
knus home en gifts

Hoe kan ik mijn keuken in de woonkamer integreren ?

Tegenwoordig brengen we veel tijd door in onze keuken, de keuken is in de laatste jaren meer geworden dan alleen de plek waar we koken en tafelen. We zien daarom ook steeds meer dat we de keuken in de woonkamer integreren, dat wil zeggen de keuken is echt een onderdeel geworden van het geheel. Een echte leefkeuken noemen we het ook wel. Naast dat het enorm gezellig is, is het natuurlijk ook super praktisch!

Inhoud

Vanuit vroeger zien we vaak dat dit bij de wat oudere huizen uit noodzaak is geboren. Doordat de gezinnen vaak bestonden uit veel kinderen werd er om die reden een extra slaapkamer gecreëerd in de keuken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit op de juiste manier vormgeeft. Je wilt immers wel dat het één geheel wordt. In dit artikel proberen we je enkele handvatten te geven zodat jij je keuken in de woonkamer kunt integreren en je woonkamer inrichten kunt zodat dat hij één is met je keuken.

Keuken in de woonkamer, waar begin ik?

Wanneer jij graag de keuken en de woonkamer in elkaar wilt laten overlopen, dan is het belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Bijvoorbeeld met de kleuren op je muur, dat klinkt misschien gek, maar je muur schilderen in verschillende kleuren zorgt voor een optische verdeling en afsluiting van een bepaald gedeelte van je interieur. Wel kan het helpen wanneer je een lange muur in je woonkamer wilt doorbreken.

Een kookeiland in je keuken zorgt voor een afscheiding en eenheid

Wanneer je je keuken in woonkamer wilt integreren kan een kookeiland een perfect keuze zijn. Doordat een kookeiland vanaf alle kanten te bereiken is het een echte verbindende factor. Daarnaast geldt een kookeiland ook direct voor een perfect afscheiding tussen woonkamer en keuken. Hierdoor sla je meteen twee vliegen in een klap! Daarnaast kun jij vanuit je kookeiland gemakkelijk de door jou perfect gemaakte borrelplank direct meenemen de woonkamer in.

Je keuken gezellig inrichten, kies voor een strakke eettafel

We begrijpen heel goed dat een kookeiland natuurlijk fantastisch is, maar hier ook een flink prijskaartje aanhangt. Een passend alternatief om je keuken in woonkamer te integreren is een strakke eettafel. We zien vaak dat de eettafel gebruikt wordt als stukje opslag. Papier en andere zaken worden vaak op de hoek van de tafel gelegd. Een opgeruimde tafel is van groot belang als jij een gezellige keuken wilt en deze wilt betrekken bij de woonkamer. In combinatie met de juiste woonaccessoires creëer jij een prachtige leefkeuken.

Een kleine woonkamer, dan juist je woonkamer en keuken bij elkaar betrekken!

Wanneer je een kleine woonkamer hebt,  dan kunnen we ons heel goed voorstellen dat het lastig kan zijn deze op de juiste manier in te richten. Je bent dan immers vaak gedwongen in de bepaalde keuzes die je maakt omdat je simpel weg niet anders kunt. Het inrichten van een kleine woonkamer kan dus een enorme uitdaging zijn. Heb jij een kleine woonkamer, dan kan het extra zinvol zijn de keuken in woonkamer te laten overvloeien. Zo creëer je eenvoudig één geheel waardoor het optisch groter lijkt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0