kinderkamer inrichten
knus home en gifts

Kinderkamer inrichten wordt kinderspel met deze tips

De kinderkamer inrichten is toch wel een van de leukste dingen om te doen bij het inrichten van een nieuw huis, of van de overgang van babykamer naar kinderkamer. Vaak wordt dit ook gezien als het lastigste, dit omdat je het wel speels wilt houden maar ook niet te druk. Ook in een kinderkamer zijn een aantal items onmisbaar! Net zoals dat je deze had bij de babykamer. In deze blog lees je wat handige tips waar je op kan letten tijdens wanneer je bezig bent met de kinderkamer inrichten.

Inhoud

Kies het juiste bed voor de kinderkamer

Hier denk je vaak het eerste aan, want dit is toch wel een levensbehoefte. Vaak moet je ook een nieuw bed aanschaffen omdat je kind niet meer in zijn babybedje past. Zorg er voor dat je nu een bed kiest die kan meegroeien met de lengte van je kind. Zo hoef je niet iedere keer een nieuw bed aan te schaffen wanneer je kind hier niet meer in past. Kies je voor een bed wat helemaal in het thema past van de inrichting van je kinderkamer, houdt er dan rekening mee dat je na een aantal jaar wel weer een nieuw bed moet halen. Vaak is een thema maar een aantal jaar en zal je deze weer moeten veranderen.

kinderkamer behang

De ideale kledingkast

Een kledingkast ziet er vaak niet leuk uit op de kinderkamer en staat vaak in de weg. Toch heb je tegenwoordig hele mooie kledingkasten. Je kunt er ook voor kiezen om een vintage kast te halen en deze zelf te gaan pimpen. Je kindje wordt steeds groter en groter, en dus de kleren worden ook steeds groter! Zorg er dus voor dat je altijd eerst een nieuw bed en een nieuwe kledingkast uitzoekt. Het zou zonde zijn als je alles al hebt uitgezocht en er achter komt dat je nog op zoek moet naar een kledingkast en hier eigenlijk geen plek meer voor is. Je kindje zal nu ook meer spullen op zijn of haar kamer hebben, denk hierbij aan boekjes en ander speelgoed. Vaak is handig om hiervoor extra kastruimte te creëren. Kortom, zeker iets om rekening mee te houden tijdens het inrichten van de kinderkamer.

Zo berg jij het speelgoed van je kinderen op

Zoals net al aangegeven, zal je kindje nu meer spullen op zijn kamer hebben. Je kan er voor kiezen om deze op te bergen in de kledingkast, mocht hier nog ruimte voor zijn. Hoe leuk is het als je een mooie, grote mand of speelgoedkist aanschaft. Zo kan je makkelijk al het speelgoed opbergen en oogt de kamer meteen stuk netter! Een speelgoedkist ziet er niet alleen wat gezellige uit, je leert je kind ook direct zijn of haar speelgoed op te ruimen. Wanneer je ze dit laat doen wanneer ze klaar zijn met spelen leren ze dit vanzelf. Uiteindelijk zullen ze dit ook uit zichzelf gaan doen.

Creëer een zithoek in de kinderkamer

Waarschijnlijk had je op de babykamer een heerlijke stoel staan voor tijdens het voeden van je kindje. Toch kan het handig zijn om deze nog te laten staan voor tijdens het voorlezen voordat je kindje naar bed gaat. Je kan er ook voor kiezen om een mooi vloerkleed neer te leggen en deze voorzien met lekkere, zachte kussens. Zo kan je hier zelf comfortabel zitten maar kan je kindje hier ook lekker op spelen wanneer ze zullen spelen op zijn of haar kamer.

Planken aan de muur voor extra opbergruimte

Zoals je vast al gemerkt hebt, zijn kinderen gek op boeken! Dit begint al bij baby’s zij zijn vaak onder de indruk van alle kleurrijke afbeeldingen. Kinderen vinden een verhaaltje voor het slapen gaan, zelf leren lezen of plaatjes kijken ook erg leuk. Hoe leuk is het om een aantal favoriete boeken op de wandplank te leggen. Zo kan je kindje altijd zelf een boek uitkiezen. Je kunt deze wandplank natuurlijk ook nog aankleden met wat leuke woonaccessoires. Denk hierbij aan een kleine bloempot met een plantje er in. Kortom, er zijn genoeg leuke soorten wanddecoratie voor de kinderkamer, waarmee je het niet alleen praktijk, maar ook stijlvol kunt inrichten.

Vergeet de verlichting niet!

Verlichting kan natuurlijk ook niet ontbreken op de kinderkamer, ook al hangt er vast nog een lamp van de babykamer. Het is natuurlijk wel erg leuk om de lamp ook te vervangen in het thema van de kinderkamer. Vaak denk je bij verlichting aan de basisverlichting maar je kan natuurlijk ook nog altijd een leuk nachtlampje toevoegen op de kinderkamer. Tegenwoordig heb jij lampjes die leren wanneer je kindje uit bed mag komen. Je kan deze lamp instellen op een tijd bijvoorbeeld 06.30 uur, wanneer het zo laat is zal het lampje vanzelf aan gaan en weet je kindje dat hij of zij uit bed mag komen. Ideaal voor ouders waarvan het kindje altijd erg vroeg wakker is!

Maak het compleet met accessoires

Dit blijft toch altijd het leukste tijdens het inrichten van een kamer. Ook bij een kinderkamer zal je merken dat je meer accessoires plaatst dan bij een babykamer. Denk hierbij aan stoere posters, een mooie muurschildering, stoere wandhaken of een mooi vloerkleed. Een item waar veel ouders niet aan denken bij een kinderkamer is een gave wandklok. Vaak denk je dat dit overbodige luxe is of dat je kindje wakker zal liggen van het getik van de klok maar dit zal vanzelf wennen voor je kindje. Een wandklok kun je goed gebruiken om aan te geven hoe lang je een verhaaltje gaat lezen en is je kindje oud genoeg en wil hij of zij zich verder ontwikkelen, dan kan je ze ook leren klokkijken.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0