Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending v.a. 50,-

14 dagen bedenktijd

Elke bestelling als kadootje ingepakt

KNUS Lifestyle
kleine woonkamer inrichten

Kleine woonkamer inrichten? Lees dan deze 8 eenvoudige tips!

Heb jij een nieuwbouw huis gekocht of ga jij je eigen huis herinrichten? Dan is het super tof om een moodboard te maken. Hierin kom je erachter wat jouw stijl is en kan je het ook meteen visualiseren. Wat is nou precies een moodboard en hoe maak je dat? Nou, hier gaan wij jou mee helpen en geven wij jou tips en tricks voor in deze blog. Voordat je begint is het fijn om alvast inspiratie op te doen. Verzamel zoveel mogelijk beeldmateriaal, kleurstalen en materiaal stalen. Dit samen zorgt voor een goede basis. Dit is hoe ik altijd begin met moodboards voor mezelf maar ook voor klanten. Want wist je ook dat wij interieuradvies geven?!

Inhoud

Waar begin je wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten?

Wanneer je begint met het inrichten van een woonkamer zijn er een aantal enorme uitdagingen. Er zijn bepaalde meubelstukken die uiteraard niet mogen en ook niet kunnen ontbreken in je woonkamer. Toch kun je ervoor zorgen dat je bepaalde meubelstukken zo efficiënt mogelijk gebruikt en op een goede manier positioneert. Daarnaast is het van belang dat wanneer je je woonkamer opnieuw gaat indelen je het allerbelangrijkste niet uit het oog verliest en dat is natuurlijk de sfeer van je interieur.
Bij een ander weten we vaak exact hoe we de woonkamer het beste kunnen inrichten, totdat jezelf je eigen woonkamer moet gaan inrichten. Met deze tips proberen we je stap voor stap te helpen zodat jij op een fijne manier je kleine woonkamer zo fijn en efficiënt mogelijk kunt inrichten.

De juiste indeling voor je woonkamer

Wanneer je gaat beginnen met het inrichten van je kleine woonkamer is een juiste indeling ontzettend belangrijk. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je woonkamer niet rommelig oogt en kies voor enkele grote meubelstukken. Nu denk je waarschijnlijk, grote meubelstukken in een kleine woonkamer dan blijft er geen ruimte over? Dat is een veel voorkomend misverstand. Grote meubels breken juiste de ruimte en laten je woonkamer optisch groter ogen. Verderop in dit blog zal ik hier wat dieper op in gaan. Maar ook wanneer je een lange muur in je woonkamer hebt, kan het lastig zijn deze goed en efficiënt in te richten.

indeling woonkamer


8 tips voor het inrichten van je kleine woonkamer

In de volgende 8 tips proberen we iedereen op een toegankelijke manier te helpen om zijn of haar kleine woonkamer toch op een zo efficiënt mogelijke manier in te kunnen richten. Dit kan met slechts een aantal eenvoudige kleine aanpassingen en hoeft dit altijd direct gepaard te gaan met enorme extra uitgaven.

1. Bank op pootjes

Een bank is in de meeste, zo niet alle huishoudens het grootste meubelstuk in de woonkamer. Wat ook direct betekend dat een bank vaak een groot deel van de ruimte in beslag neemt. Welke bank past in mijn woonkamer? Wanneer je bezig bent met het inrichten van je kleine woonkamer dan ben je vaak beperkt in het plaatsen van je bank en kan je bank vaak maar op 1 of 2 manieren in je woonkamer worden geplaatst. Door creatief met de ruimte om te gaan, kun je ook in een kleine woonkamer een mooie grote bank plaatsen. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen omgaan met ruimte is het aan te raden te kiezen voor een bank met losse elementen. Op deze manier zijn de verschillende elementen van je bank Multi inzetbaar. Ons advies is om te kiezen voor een bank op pootjes, dit zorgt voor een extra ruimtelijk effect in plaatst van een bank die direct op de grond staat, dat oogt vaak als een massief blok en verkleint het ruimtelijke effect in je kleine woonkamer. Combineer het met iets aparts aan de muur en je zithoek is een ware Eyecatcher!

bank op pootjes

2. Kies eens voor een ronde eettafel

woonkamer. Wanneer je een kleine woonkamer hebt, is het van belang dat je kiest voor een tafel die zo min mogelijk ruimte in beslag neemt, maar die wel de functionaliteit biedt wat je van de tafel verwacht. Daarom is het advies te kiezen voor een ronde eettafel. Een ronde eettafel neemt in vergelijking met andere eettafels de minste ruimte in beslag. Door de eetkamertafel te combineren met prachtige accessoires en mooie stoelen zonder armleuning zorg je voor een extra ruimtelijk effect. Wanneer je de eettafel in de keuken hebt staan, dan is het inrichten van je keuken echt een feestje! Doordat wanneer je stoelen zonder armleuning gebruikt de tafel dichte tegen de muur kunt schuiven creëer je eenvoudig een stukje extra ruimte in je woonkamer.

3. Multi inzetbare meubelstukken

Wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten, dan zul je begrijpen dat je alle ruimte zo efficiënt mogelijk zou moeten gaan gebruiken. Wanneer je ontzettend graag een fauteuil wilt, maar je hier simpelweg de ruimte niet voor hebt, dan is er absoluut geen man over boord. Door creatief om te gaan met verschillende meubelstukken kun jij eenvoudig je eetkamerstoelen gebruiken als fauteuil. Wanneer je bijvoorbeeld visite krijgt, dan wil je natuurlijk dat iedereen kan zitten. Dan schuif je probleemloos je prachtige eetkamerstoelen bij je zithoek en je hebt plek voor iedereen!

Meubels woonkamer

4. Werkplek in je woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt en je ruimte beperkt is, dan is het van groot belang dat je zo efficiënt met deze ruimte omgaat. Multifunctionele meubelstukken zijn in deze onmisbaar bij het inrichten van een kleine woonkamer! Woon de verschillende functies met elkaar te combineren, creëer jij eenvoudig met één meubelstuk de dubbele functionaliteiten. Wat dacht je van een wandkast en werkplek in één? Wanneer je klaar bent met het werken ruim je je werkplek netjes op, doet de wandkast dicht en alles is weer straks en netjes. Daarna geeft je een smalle wandkast ook nog eens een ontzettend ruimtelijk effect wanneer je je smalle woonkamer ruimtelijker wilt laten lijken.

5. Bijzettafels & krukjes

Vooral wanneer je een kleine woonkamer hebt, dan mogen bijzettafels natuurlijk niet ontbreken! Ze geven een speels, maar vooral in een kleine woonkamer ontzettend veel flexibiliteit en mogelijkheden. Bijzettafels nemen relatief weinig ruimte in beslag en zijn ideaal te gebruiken als salontafel en perfect voor een kopje koffie, vaas met bloemen of boek. Daarnaast zijn krukjes natuurlijk ook perfect als zit plek wanneer je geen plek hebt voor grote fauteuils in je woonkamer.

6. Hoogtes in je kleine woonkamer

Wanneer je niet veel ruimte hebt en je kleine woonkamer toch groter wilt laten lijken, kies er dan voor om te gaan werken met hoogtes. Kies bijvoorbeeld voor iets aparts aan de muur in de vorm van een mooie hoge wandkast, bij voorkeur een wandkast die open is en je doorheen kunt kijken. Plaats enkele prachtige woonaccessoires in deze kast en je creëert een prachtige ruimtelijk effect.

Lange muur keuken

7. Kies voor lichte tinten in je woonkamer

Wanneer je bijvoorbeeld een lange muur in je woonkamer wilt gaat stijlen, dan is het van belang dat je werkt met de juiste combinaties. Wanneer je kiest voor een donkere muur, dan is het advies te kiezen voor een lichte kleur meubels. Op deze manier geef je je meubels extra aandacht, wat direct zorgt voor een optisch ruimer ogende woonkamer. Voor wat speelser effect kun je er voor kiezen één muur een wat apartere kleur te geven en de overige muren licht. Licht betekend absoluut niet dat je al je muren wit zou moeten verven! Een mooie lichte kleur grijs of mooie beige kleur zorgt voor een prachtig warm gevoel in je woonkamer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je woonkamer in te delen in verschillende kleuren. Zo doorbreek je die lange wand in je woonkamer.

8. Natuurlijk licht in je woonkamer

Vooral wanneer je een kleine woonkamer hebt, dan mag natuurlijk licht in je woonkamer niet ontbreken. Door licht van buiten naar binnen te brengen versterk je het effect van de lichte kleuren in je woonkamer. Op deze manier zorg jij er op een relatief eenvoudige manier voor dat je kleine woonkamer toch een stuk ruimtelijker oogt!

Inrichten van je woonkamer

Met deze 8 tips ben jij al een heel eind op weg om je kleine woonkamer op een leuke en vooral efficiënte manier in te richten. Zoals je ziet, kun je met een aantal kleine aanpassingen zorgen voor een enorm effect in je woonkamer. Ook voor het inrichten van een vierkante woonkamer, smalle woonkamer of L-vormige woonkamer hebben wij enkele tips voor je! Wil jij ook graag je woonkamer inrichten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan proberen we je met deze tips een eind op weg te helpen! Ook wanneer je je slaapkamer anders wilt indelen hebben we een aantal prachtige tips, bijvoorbeeld wanneer je graag een hotel chique slaapkamer wilt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
verhuizing
Wij gaan verhuizen naar een nieuw pand! Daarom is de levertijd momenteel 1 tot 3 werkdagen.