kleine woonkamer inrichten
knus home en gifts

Kleine woonkamer inrichten? Lees dan deze 8 eenvoudige tips!

Kleine woonkamer inrichten omdat je een nieuwe woning hebt gekocht of omdat je je huidige woning opnieuw wilt inrichten? Dan is het super tof om een moodboard te maken. Hierin kom je erachter wat jouw stijl is en kan je het ook meteen visualiseren. Wat is nou precies een moodboard en hoe maak je dat? Nou, hier gaan wij jou mee helpen en geven wij jou tips en tricks voor in deze blog. Voordat je begint is het fijn om alvast inspiratie op te doen. Verzamel zoveel mogelijk beeldmateriaal, kleurstalen en materiaal stalen. Dit samen zorgt voor een goede basis. Dit is hoe ik altijd begin met moodboards voor mezelf maar ook voor klanten. Want wist je ook dat wij interieuradvies geven?!

Inhoud

Waar begin je wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten?

Wanneer je begint met het inrichten van een woonkamer zijn er een aantal enorme uitdagingen. Er zijn bepaalde meubelstukken die uiteraard niet mogen en ook niet kunnen ontbreken in je woonkamer. Toch kun je ervoor zorgen dat je bepaalde meubelstukken zo efficiënt mogelijk gebruikt en op een goede manier positioneert.

Daarnaast is het van belang dat wanneer je je woonkamer opnieuw gaat indelen je het allerbelangrijkste niet uit het oog verliest en dat is natuurlijk de sfeer van je interieur.
Bij een ander weten we vaak exact hoe we de woonkamer het beste kunnen inrichten, totdat jezelf je eigen woonkamer moet gaan inrichten.

Met deze tips proberen we je stap voor stap te helpen zodat jij op een fijne manier je kleine woonkamer zo fijn en efficiënt mogelijk kunt inrichten.

De juiste indeling voor je woonkamer

Wanneer je gaat beginnen met het inrichten van je kleine woonkamer is een juiste indeling ontzettend belangrijk. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je woonkamer niet rommelig oogt en kiest voor enkele grote meubelstukken. Nu denk je waarschijnlijk, grote meubelstukken in een kleine woonkamer, dan blijft er geen ruimte over? Dat is een veel voorkomend misverstand.

Grote meubels breken juist de ruimte en laten je woonkamer optisch groter ogen. Verderop in dit blog zal ik hier wat dieper op ingaan. Maar ook wanneer je een lange muur in je woonkamer hebt, kan het lastig zijn deze goed en efficiënt in te richten.

De juiste indeling voor je woonkamer

Wanneer je gaat beginnen met het inrichten van je kleine woonkamer is een juiste indeling ontzettend belangrijk. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je woonkamer niet rommelig oogt en kiest voor enkele grote meubelstukken. Nu denk je waarschijnlijk, grote meubelstukken in een kleine woonkamer, dan blijft er geen ruimte over? Dat is een veel voorkomend misverstand.

Grote meubels breken juist de ruimte en laten je woonkamer optisch groter ogen. Verderop in dit blog zal ik hier wat dieper op ingaan. Maar ook wanneer je een lange muur in je woonkamer hebt, kan het lastig zijn deze goed en efficiënt in te richten.

indeling woonkamer

8 tips voor het inrichten van je kleine woonkamer

In de volgende 8 tips proberen we iedereen op een toegankelijke manier te helpen om zijn of haar kleine woonkamer toch op een zo efficiënt mogelijke manier in te kunnen richten. Dit kan met slechts een aantal eenvoudige kleine aanpassingen en hoeft dit altijd direct gepaard te gaan met enorme extra uitgaven.

Bank op pootjes

Een bank is doorgaans het grootste meubelstuk in de woonkamer van de meeste, zo niet alle huishoudens. Dit betekent ook dat een bank vaak een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag neemt. Maar welke bank past nu eigenlijk het beste in mijn woonkamer? Bij het inrichten van een kleine woonkamer is de ruimte vaak beperkt, wat betekent dat de mogelijkheden voor het plaatsen van een bank vaak beperkt zijn tot één of twee opties.

Door op een creatieve manier met de beschikbare ruimte om te gaan, kun je zelfs in een kleine woonkamer een grote en mooie bank plaatsen. Een slimme keuze is om te kiezen voor een bank met losse elementen, zodat je deze elementen op verschillende manieren kunt inzetten. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een bank op pootjes, omdat dit zorgt voor een luchtiger en ruimtelijker effect dan een bank die direct op de grond staat.

Dit laatste kan namelijk overkomen als een massief blok en het ruimtelijke gevoel in een kleine woonkamer verminderen. Voeg daar nog een opvallend element aan de muur aan toe en je zithoek wordt een ware blikvanger!

Kies eens voor een ronde eettafel

Bij een kleine woonkamer is het belangrijk om een tafel te kiezen die minimale ruimte inneemt, maar toch de gewenste functionaliteit biedt. Daarom is het advies om te kiezen voor een ronde eettafel. Een ronde eettafel neemt namelijk minder ruimte in beslag dan andere eettafels.

Door de eettafel te combineren met prachtige accessoires en stoelen zonder armleuning creëer je een extra ruimtelijk effect. Als de eettafel in de keuken staat, wordt het inrichten van je keuken een feest! Het gebruik van stoelen zonder armleuning maakt het mogelijk om de tafel dichter tegen de muur te schuiven, waardoor je eenvoudig wat extra ruimte in je woonkamer creëert.

Multi inzetbare meubelstukken

Bij het inrichten van een kleine woonkamer is het essentieel om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Als je dolgraag een fauteuil wilt, maar simpelweg niet genoeg ruimte hebt, is dat geen probleem. Door op een creatieve manier gebruik te maken van verschillende meubelstukken, kun je eenvoudig je eetkamerstoelen als fauteuil gebruiken.

Wanneer je bijvoorbeeld bezoek ontvangt en iedereen een zitplek nodig heeft, kun je moeiteloos je prachtige eetkamerstoelen bij je zithoek schuiven en zo plaats bieden aan iedereen! Op deze manier maak je optimaal gebruik van je ruimte zonder concessies te doen aan comfort en gastvrijheid.

Werkplek in je woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt en je ruimte beperkt is, dan is het van groot belang dat je zo efficiënt met deze ruimte omgaat. Multifunctionele meubelstukken zijn in deze onmisbaar bij het inrichten van een kleine woonkamer! Om de verschillende functies met elkaar te combineren, creëer jij eenvoudig met één meubelstuk de dubbele functionaliteiten.

Wat dacht je van een wandkast en werkplek in één? Wanneer je klaar bent met het werken ruim je je werkplek netjes op, doet de wandkast dicht en alles is weer straks en netjes. Daarna geeft je een smalle wandkast ook nog eens een ontzettend ruimtelijk effect wanneer je je smalle woonkamer ruimtelijker wilt laten lijken.

Bijzettafels en krukjes

Vooral wanneer je een kleine woonkamer hebt, dan mogen bijzettafels natuurlijk niet ontbreken! Ze geven een speels, maar vooral in een kleine woonkamer ontzettend veel flexibiliteit en mogelijkheden. Bijzettafels nemen relatief weinig ruimte in beslag en zijn ideaal te gebruiken als salontafel en perfect voor een kopje koffie, vaas met bloemen of boek. Daarnaast zijn krukjes natuurlijk ook perfect als zitplek wanneer je geen plek hebt voor grote fauteuils in je woonkamer.

Houten kruk keramiek

Hoogtes in je kleine woonkamer

Wanneer je niet veel ruimte hebt en je kleine woonkamer toch groter wilt laten lijken, kies er dan voor om te gaan werken met hoogtes. Kies bijvoorbeeld voor iets aparts aan de muur in de vorm van een mooie hoge wandkast, bij voorkeur een wandkast die open is en je doorheen kunt kijken. Plaats enkele prachtige woonaccessoires in deze kast en je creëert een prachtig ruimtelijk effect.

Een andere manier is door te kiezen voor stijlvolle zuilen in je kamer. Deze kun je perfect combineren met verschillende accessoires en bij uitstek geschikt over functioneel en decoratief met elkaar te combineren.

Kies voor lichte tinten in je woonkamer

Wanneer je bijvoorbeeld een lange muur in je woonkamer wilt gaat stijlen, dan is het van belang dat je werkt met de juiste combinaties. Wanneer je kiest voor een donkere muur, dan is het advies te kiezen voor een lichte kleur meubels. Op deze manier geef je je meubels extra aandacht, wat direct zorgt voor een optisch ruimer ogende woonkamer. Voor wat speelser effect kun je er voor kiezen één muur een wat apartere kleur te geven en de overige muren licht.

Licht betekend absoluut niet dat je al je muren wit zou moeten verven! Een mooie lichte kleur grijs of mooie beige kleur zorgt voor een prachtig warm gevoel in je woonkamer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je woonkamer in te delen in verschillende kleuren. Kortom, mogelijkheden genoeg dus!

Natuurlijk licht in je woonkamer

Vooral wanneer je een kleine woonkamer hebt, dan mag natuurlijk licht in je woonkamer niet ontbreken. Door licht van buiten naar binnen te brengen versterk je het effect van de lichte kleuren in je woonkamer. Op deze manier zorg jij er op een relatief eenvoudige manier voor dat je kleine woonkamer toch een stuk ruimtelijker oogt! Zo kun je kiezen voor pastelkleuren, maar doen ook RAL 9001 & RAL 9010 het altijd ontzettend goed.

Ga aan de slag met jouw kleine woonkamer

Met deze 8 tips ben jij al een heel eind op weg om je kleine woonkamer op een leuke en vooral efficiënte manier in te richten. Zoals je ziet, kun je met een aantal kleine aanpassingen zorgen voor een enorm effect in je woonkamer. Ook voor het inrichten van een vierkante woonkamer, smalle woonkamer of L-vormige woonkamer hebben wij enkele tips voor je! Wil jij ook graag je woonkamer inrichten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan proberen we je met deze tips een eind op weg te helpen! Ook wanneer je je slaapkamer anders wilt indelen hebben we een aantal prachtige tips, bijvoorbeeld wanneer je graag een hotel chique slaapkamer wilt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0