badkamer stylen
knus home en gifts

Met welke kosten moet je rekening houden tijdens het verbouwen van je badkamer

Heb jij net een nieuw huis gekocht en vind je de badkamer die erin zit echt verschrikkelijk? Dan kun je natuurlijk twee dingen doen. Zo heb je de keuze om het voorlopig even zo te laten, maar je kunt er ook voor kiezen om je badkamer eens flink onder handen te nemen. Vooral wanneer je van plan bent om de volledige woning aan te pakken, is het aan te raden om ook direct de badkamer hierin mee te nemen. Toch is het wel verstandig om vooraf in kaart te brengen welke kosten hiermee gemoeid gaan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je budget ook een bepaalde grens heeft. Om je een idee te geven met welke kosten ongeveer rekening moet houden, hebben we een aantal verschillende scenario’s voor je geschetst.

Inhoud

Een eenvoudige badkamer

Is je budget beperkt, dan is een basic badkamer een verstandige keuze. Een gemiddelde badkamer bestaat vaak uit een toilet, wasbak en uiteraard ook gedeelte om te douchen. Wanneer je graag een bad zou willen, dan kun je dit vaak met het budget voor een eenvoudige badkamer wel uit je hoofd zetten. De kosten badkamer voor een eenvoudige badkamer liggen zo rond de 3.000 tot 5.000 euro. Hierbij moet je rekening mee houden dat het grootste gedeelte gerenoveerd wordt en niet vernieuwd. Ook is de afmeting van dit soort badkamers vrij beperkt en hebben we het doorgaans over niet groter dan 10 vierkante meter.

Een gemiddelde badkamer

Deze badkamers, zijn net als bij keukens qua budget het meest in trek en bieden je dan ook wel de mogelijkheid tot het laten plaatsen van een heerlijk ligbad, waarin je lekker kunt ontspannen. Het gemiddelde budget van deze badkamers ligt zo rond de 5.000 tot 10.000 euro en is afhankelijk van onder andere de wensen en ook grote van de ruimte. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het betegelen van een 15 vierkante meter groter badkamer, kostbaarder is, dan wanneer je een 10 vierkante meter badkamer onder handen moet nemen. Bij deze badkamer kun je, in tegenstelling tot een eenvoudige badkamer wel uitgaan van een compleet nieuwe badkamer.

Een luxe badkamer

Uiteraard kun je het zelf zo gek maken als dat je zelf wilt. Zo kun je dus kiezen voor zaken zoals vloerverwarming in je badkamer, maar ook luxe kranen een dubbele wasbak en tal van andere prachtige toepassingen. Zo zijn er luxe badkamers die beginnen bij 15.000 euro, maar kun je er ook kiezen voor een volledige wellness, als je hier de ruimte voor hebt natuurlijk. Heb je een grote badkamer, dan kun je kiezen voor een chique inloopdouche, bubbelbad en zelfs gouden kranen. Het is dus helemaal aan jezelf hoeveel waarde jij hecht aan je badkamer, de trend van het moment en hoeveel jij hier maximaal aan zou willen uitgeven. Verstandig is wel om goed na te denken over niet alleen de decoratieve kant van de badkamer, maar ook de praktische kant. Je hebt er natuurlijk niets aan dat je een prachtige badkamer hebt, die uiteindelijk alles behalve praktisch is ingericht.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0