Landelijke woonstijl
knus home en gifts

Must haves voor een landelijke woonstijl

Ben je helemaal verliefd op de landelijke woonstijl? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dan is het toch tijd om daarmee aan de slag te gaan in je eigen interieur. Met een paar goede tips, aandachtspunten, accessoires als voorbeelden en veel inspiratie gaat dat jou zeker lukken! Laat je daarom ook op je gemak inspireren door alle mogelijkheden die KNUS voor je klaar heeft staan. Jij hebt geen haast, gelukkig maar! Het is namelijk altijd een leuke bezigheid en uitdaging om wat moois te maken van jouw landelijk interieur. Geef het daarom lekker de tijd, geniet van het moment en de zoektocht ernaar toe.

Je hebt een goede smaak, want met een landelijke woonstijl haal je buiten meer naar binnen en wordt het meer één. Een mooi idee, maar nog mooier als jij er iedere dag van mag genieten. Laat het daarom toe, durf te veranderen en laat je vandaag nog inspireren door de landelijke woonstijl en wat er allemaal bij komt kijken! 

Inhoud

Landelijk interieur accessoires

Het is leuk om aan de slag te gaan met je eigen interieur, wat dacht je van een mooie kandelaar of mooie ornamenten? Het kan in ieder interieur toe worden gepast, maar heb jij al een idee waar jij het zou plaatsen bij een landelijke woonstijl?  Soms plaats je accessoires op de grond, maar soms ook op de kasten of aan de muur. Er is zoveel mogelijk, denk ook aan foto’s, maar dan met een mooie houten lijst eromheen bijvoorbeeld! Zo haal je de natuur nog meer naar binnen en dat hoort bij deze woonstijl!

Kenmerken landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl daarbij draait het echt allemaal om het buitenleven. Veel mensen zullen daarbij dan direct denken aan een oude boerderij op het platteland, alleen dan kun je dat idee omzetten naar je eigen woning met moderne gemakken. Misschien wel een houten vloer, en dan natuurlijke materialen (zoveel als mogelijk). Er zijn een paar karakteristieke kenmerken die er echt bij horen en dan kun je denken aan de houten balken, maar ook aan de open haard en afgebikte muren. Qua kleuren zijn het met name de zachte kleuren die erbij horen. Het zijn dan ook de natuurlijke tinten die je terug ziet keren zoals beige en taupe. Zwart, wit en grijs zie je ook en die sluiten er ook heel mooi bij aan.

Er zijn dan nog meer aspecten waar je aan moet denken bij een landelijke woonstijl. Het zijn dan met name de sierlijke en royale meubels, en dan nog volop de natuurlijke materialen. Hout, leer, schapenvacht en katoen bijvoorbeeld qua materialen. Sommige mensen houden erg van een stoere look, dan kun je er aan denken om hout en beton met elkaar te combineren want ook dat kan bij een landelijke woonstijl

woonstijl landelijk

Landelijke woonstijl en meubels

Je wil natuurlijk ook alles mooi inrichten en zorgen dat het ook echt bij een landelijke woonstijl past. Bij een landelijke inrichting horen dan ook de grote meubels. Een mooie 3-zitsbank bijvoorbeeld of een royale hoekbank, eigenlijk niet weg te denken uit een landelijke woonstijl. Als er nog meer zitplaatsen nodig zijn dan wordt er vaak gekozen voor een poef. Deze kan van leer of van linnen zijn bijvoorbeeld, of mooie zitkussens van katoen doen het ook erg goed! Bij deze stijl horen ook de houten tafels, deze kunnen rond zijn of rechthoekig, net wat jij mooi vindt en hoeveel ruimte dat je hebt. Je zou ook kunnen denken aan een houten krukje of een boomstam, bijvoorbeeld als bijzettafel. Je hebt dan veel ruimte en dan kan toch iedereen alles kwijt.

Kleuren en de landelijke woonstijl

Je wil graag een mooi geheel realiseren en daarom wil je dat de kleuren ook aansluiten bij de landelijke woonstijl. Gelukkig heb je daarin erg veel opties. Let goed op want opvallende kleuren moet je niet doen! Neutrale kleuren zijn allemaal wel de moeite waard, net als zachte tinten. Het past echt heel mooi bij een pure landelijke sfeer. Voorbeelden zijn dan bijvoorbeeld af en toe wat zwart, grijstinten en (gebroken) wit. Een warme sfeer kun je ook realiseren dus probeer het op je gemak eens uit en dan zie je vanzelf wat je mooi vindt en wat er bij jouw landelijke woonstijl past!

Aandachtspunten landelijke woonstijl

Je bent al lekker op weg met je landelijke woonstijl, je bent namelijk op zoek naar wat moois om je eigen landelijke interieur te realiseren. De eerste tip die we je mee willen geven is dat je de tijd neemt, het is leuker om het rustiger aan te doen, dan alles in een keer te kopen en dan is het ineens afgerond. Beetje bij beetje kies je alles en kun je aan het idee wennen, af en toe wat nieuws kopen, en als de basis staat dan kun je zo nu en dan wat mooie landelijke woonstijl accessoires aanschaffen, want deze zijn er meer dan genoeg te koop! Nog een paar tips voor een mooie landelijke woonstijl:

  • De natuur naar binnen halen, houten accessoires aan de wanden bijvoorbeeld geven toch meer het idee van buiten zijn (ook al ben je binnen).
  • Rustige kleuren, materialen uit de natuur, alles met elkaar combineren geeft een mooi effect.
  • Houten vloer, een houten plafond, een houten eettafel, en dan verschillende soorten hout met elkaar combineren. Hout is altijd uniek, ieder stuk is puur uit de natuur gehaald en niets is hetzelfde!
  • Let goed op je budget en bekijk dan welke accessoires voor je landelijke woonstijl je nodig hebt en wat er nog bij kan.
  • Vraag jezelf af of je een rustig landelijk interieur wil of wat drukker, daar kun je dan rekening mee houden als je aan het inrichten bent.
  • Laat je sowieso inspireren door de mooie accessoires die je worden aangeboden bij KNUS, want daar vind je alles voor jouw landelijk interieur!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0