Lekkerste amberblokjes
knus home en gifts

Dit zijn de lekkerste amberblokjes van dit moment

Amberblokjes, wie kent ze niet? Van die heerlijke geurende kleine blokjes waarvan je bij binnenkomst jezelf afvraagt hoe het mogelijk is dat zo’n klein geurblokjes zulke lekkere geuren kan verspreiden. Het grote voordeel aan deze blokjes, is dat ze in tegenstelling tot geurstokjes of geurkaarsen, een heel stuk langer ruiken. Omdat natuurlijk niet iedereen van dezelfde geuren houdt, zijn er tientallen verschillende geuren. Uiteraard blijft de Amber Oriental met stip het meest populair, maar zijn er ook verschillende andere geuren, die het bijvoorbeeld richting de zomermaanden weer een stuk beter doen. Mede om die reden hebben we de populairste geuren voor je op een rijtje gezet.

Inhoud

Amberblokje Oriental

De originele ambergeur waar het allemaal mee is begonnen, is en blijft veruit het meest populair en voor velen de lekkerste amberblokjes. Ondanks het feit dat ook andere blokjes zeker in populariteit weten toe te nemen, zien we toch dat deze amberblokjes het meest in trek zijn. Deze geur kenmerkt zich door een wat oosterse en met name ook kruidige geur. Een geur die direct de hele ruimte doet vullen met met een heerlijke oosterse geur. Het fijne aan deze geur is dat het absoluut niet overheersend is. je gordijnen hangt. Dit zijn optionele decoratieve toevoegingen. Valletjes zijn een geweldige manier om een look compleet te maken. Deze gordijnen zijn los verkrijgbaar, of als onderdeel van een raambekledingsset. Je kunt een volant gebruiken zonder extra gordijnen in ramen met jaloezieën, of om een decoratieve flair toe te voegen aan ramen waar volledige gordijnen niet gewenst zijn.

Amberblokje Coconut

Vooral richting de zomermaanden doen de wat frissere geuren geurblokjes het ontzettend goed. Zo is het amberblokje met een kokos geur er ook één van, die aangeprezen wordt als lekkerste amberblokje. Wanneer je dit blokje gebruikt, dan heb je het gevoel dat je in het zonnige Caribische gebied begeeft. Het fijne aan deze geurblokjes, is dat ze niet te overheersend zijn. Zo zijn ze bij uitstek geschikt om te gebruik in bijvoorbeeld het toilet, in de auto of gewoon in de woonkamer. Ook onder een overkapping zijn ze overigens enorm in trek. Wel is het dan handig dat deze overkapping ook daadwerkelijk is afgesloten. De kans dat je de geur dan anders minimaal ruikt, die is vrij groot.

Amberblokje Sweet Pink

Dit amberblokje ‘Sweet Pink‘ is er één om absoluut een keer te proberen. De naam en ook de kleur schrikken je misschien wat af, maar dit is absoluut niet het geval! Deze heerlijk, vooral zoete geur, is met name geschikt voor een wat meet ‘cosy’ interieur. Bijvoorbeeld voor op de slaapkamer van je kinderen of in een andere ruimte zoals het toilet. Ook in de woonkamer misstaat deze geur overigens niet. Het fijne aan deze geurblokjes, is dat je zelf kunt bepalen in hoeverre je ze sterk wilt laten ruiken. In het begin is de geur namelijk enorm, maar naarmate de tijd  vordert, zal deze steeds verder afnemen. Gelukkig niets om je zorgen over te maken, want wanneer je er een laagje afschraapt, ruikt het amberblokje weer als nieuw.

Gebruik een mini rasp

Amberblokjes kunnen hun geur tot wel een jaar behouden. Echter is het wel belangrijk dat je ze regelmatig even wat afschraapt. Gemiddeld behoudt een geurblokje de sterke geur voor een periode van zo’n 4 tot 6 weken. Je zult dan merken dat de geur iets minder sterk wordt, waardoor je geneigd bent te denken dat het tijd is voor een nieuwe. Gelukkig is dit dus niet het geval! Met een mini rasp kun je namelijk eenvoudig een dun laagje van je amberlokjes schrapen, waardoor ze weer als nieuw ruiken. Het voordeel daaraan is, is dat je helemaal zelf kunt bepalen of je dit wel of niet wilt. Daarbij komt ook dat deze te gekke mini rasp voor je amberblokjes verkrijgbaar zijn in maar liefst drie verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een zilveren, zwarte of gouden mini rasp. Deze kleine rasp is dus niet alleen praktisch, maar staat ook decoratief ontzettend leuk in combinatie met een schaaltje en een geurblokje.

Rasp zwart

Gooi het schraapsel niet weg

Nadat je de kleine rasp hebt gebruikt voor het afschrapen van je geurblokjes, heb je natuurlijk het schaafsel over. Omdat het schaafsel nog ontzettend lekker ruikt, is het natuurlijk zonde om zomaar weg te gooien. Mits je je afvalbak natuurlijk lekker wilt laten ruiken. Een goede manier om het schaafsel nuttig te gebruiken, is door een in een speciale brander te doen of op te zuigen met je stofzuiger. Zo zorg je ervoor dat je stofzuiger heerlijk ruikt en hoef je het schaafsel dus niet onnodig weg te gooien.

Leg de amberblokjes op een leuk schaaltje

De geur van amberblokjes komt door de samenstelling van allerlei oliën en andere geurende ingrediënten. Het is daarom goed te weten dat deze blokjes kunnen afgeven. Dat wil dus zeggen dat het niet verstandig is om ze zo op je bijzettafel neer te leggen, zonder hier iets onder te doen. Door een decoratief leuk schaaltje te gebruiken, zorg je er niet alleen voor dat de tafel niet vies wordt, maar creëer je ook direct een geweldig extra decoratiestuk. Vooral op een wat kleinere tafel kan het vinden van geschikte woonaccessoires best een uitdaging zijn. Zo zijn de verschillende prachtige ornamenten natuurlijk ontzettend mooi, maar zijn deze meer geschikte voor op de eettafel of je dressoir.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0