griekse stijl
knus home en gifts

Met deze tips kun je je huis inrichten in de Griekse stijl

Ben je net thuisgekomen van een vakantie in Griekenland? Je zult dan mogelijk een auto huren Rhodos hebben gedaan en vervolgens allerlei bezienswaardigheden hebben bezocht. Ook is de kans groot dat je veel inspiratie hebt opgedaan voor het inrichten van je huis. De Griekse stijl is namelijk daadwerkelijk prachtig, al zie je het in Nederland niet veel. Toch kan het een aanrader zijn om hier gebruik van te maken bij het decoreren van je woning. Dit kun je met behulp van de onderstaande tips doen zodat je je in Griekenland waant.

Witte muren en plafonds

Het wit op muren en plafonds trekt waarschijnlijk de meeste aandacht in deze Griekse stijl. Het heeft zijn verklaring, aangezien de overheersende steen in Griekenland wit is. Het is ook de kleur van zeezout, een belangrijk element voor hen. Ook verhoogt wit de helderheid. Vanwege deze redenen moet je de muren en plafonds in je huis zeker wit verven als je de Griekse stijl wilt toepassen.

Witte en lichtblauwe accessoires

Om in de Griekse stijl te decoreren, kun je accessoires gebruiken in blauwe of witte kleuren, waar je ook voor kunt kiezen bij een auto huren Sicilie. Maar het kan ook in een kleur die contrasteert met wit, zoals terracotta. De decoratie in een Grieks interieur is minimalistisch en je huis mag daardoor niet vol zitten met meubels of accessoires. Maar je kunt een aantal details toevoegen die je huis versieren, zoals sierkussens, schilderijen en gordijnen.

Bloemen en vazen

Zowel binnen als buiten het huis kun je grote bruine vazen ​​met kleurrijke bloemen plaatsen om je huis te decoreren in de Griekse stijl. Er worden voornamelijk kleuren gebruikt in lila, violet of rood, die contrasteren met het wit in je huis. Ze worden slechts in één sector en in kleine hoeveelheden gebruikt. Potten kunnen ook op de vensterbanken worden geplaatst en gevuld worden met bloemen en groene planten. De decoratie kun je doen met veel kleurcontrasten, maar doe dit niet in overvloed. Je zou wel kleine tuinen kunnen plaatsen op specifieke plekken in je woning.

Veel steen

Vanuit de vierwieler die je hebt gehuurd via auto huren zul je tijdens je vakantie in Griekenland veel steen hebben gezien. Vanwege de geografische kenmerken van de plaats waar het vandaan komt, gebruikt de Griekse stijl dan ook veel ruwe steen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op muren en vloeren en de uiteinden zijn afgerond of in de vorm van bogen. Je kunt ook een paar Griekse gipsen beelden toevoegen voor een meer rustieke uitstraling.

Slaapkamer

Als je je slaapkamer wilt omtoveren tot een romantische en elegante plek, is de Griekse stijl een aanrader. De inrichting is eenvoudig, en is gebaseerd op de witte kleur en meubels met eenvoudige lijnen. Je kunt bovendien diverse accessoires aan de ruimte toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan witte lakens en dekens, maar ook een paar lichtblauwe kussens. Bovendien kun je rond het bed aan het plafond, een roede met daarop een wit tule gordijn plaatsen dat het bed bedekt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 250 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0