griekse stijl
knus home en gifts

Mix & match: speel met patronen en texturen in je woonkamer

Gezelligheid kent geen tijd in je woonkamer, toch? Met een paar simpele trucs kun je jouw woonkamer en banken een compleet andere look geven. Het geheim? Mixen en matchen van patronen en texturen. En nee, je hoeft echt geen interieurgoeroe te zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Zorg voor een goede basis, zodat je daarna de ruimte hebt om te spelen met patronen en texturen

Laten we beginnen bij het begin: je meubels. Kies een paar basisstukken die goed bij elkaar passen. Denk hierbij aan je banken, stoelen en misschien een mooie 2 zitsbank. Deze stukken vormen het hart van je woonkamer, dus kies iets waar je echt van houdt en niet snel op bent uitgekeken. Nu komt het leuke deel: mix patronen en texturen rondom deze basis. Bijvoorbeeld, als je een effen bank hebt, probeer dan kussens met kleurrijke patronen of een pluizige structuur erop te leggen.

Gebruik verschillende patronen en texturen, maar blijf wel binnen je kleurenschema

Nu je de basis hebt, is het tijd om te spelen met kleuren en patronen. Dit kan echt iets toevoegen aan je kamer. Als je bijvoorbeeld een neutrale bank hebt, kun je kiezen voor gedurfde kussens of een kleurrijk vloerkleed. Wees niet bang om verschillende patronen te combineren. Een gestreepte vaas naast een geometrisch kussen? Waarom niet! Het geheim is om een kleurenschema te kiezen dat alles bij elkaar brengt. Dan kunnen je eigenlijk alle patronen en texturen gebruiken die je maar wilt.

En onthoud: je hoeft niet alles in één keer te kopen. Begin met een paar stukken die je echt leuk vindt en bouw daarop voort. Neem de tijd om stukken te vinden die niet alleen mooi zijn, maar ook een verhaal vertellen of een speciale betekenis voor je hebben.

Vergeet de texturen niet, want deze zijn erg belangrijk!

Texturen zijn net zo belangrijk als patronen. Ze voegen warmte en diepte toe aan je ruimte. Denk aan zachte dekens, ruwe manden of een gladde, metalen lamp. Speel met tegenstellingen: een zacht kussen op een leren stoel of een ruw geweven kleed op een gladde houten vloer. Dit zijn de details die je kamer echt gezellig maken.

Zie je wel, het is niet zo moeilijk om je woonkamer op te fleuren met een mix van patronen en texturen. Begin met een goede basis en experimenteer dan met verschillende kleuren, patronen en texturen. Voor je het weet, heb je een woonkamer die helemaal van jou is en waar je elke dag van kunt genieten. Veel plezier met het inrichten!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0