Knuslifestyle tuindecoraties
knus home en gifts

Plant planten in je vijver met deze tips

Waterplanten maken met hun sprankelende bloemen en prachtige tinten groen en andere kleuren een watertuin compleet! Er zijn bepaalde dingen waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van je droomwatertuin. Je moet bijvoorbeeld de plek van je vijverpomp bepalen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de planten die je in je vijver wilt. In dit artikel geven we je hiervoor vijf tips.

De kleinste planten moeten voorop

Dit lijkt misschien logisch, maar plaats altijd kortere planten voor grotere. Hoogstwaarschijnlijk besteed je het grootste deel van je tijd aan het bekijken van je watertuin vanaf een terras, dus houd die zichtlijn in gedachten bij het planten van je vijver. Je creëert meer visuele interesse als je een mix van hoge en korte planten hebt. Mogelijk is de oase vijverpomp hierdoor ook niet in het zicht, al hangt dit helemaal van je ontwerp af.

Speel met kleuren

Begin met kleuren die je mooi vindt en houd dan rekening met het soort verlichting dat je watertuin overdag krijgt. Experimenteer door warme kleuren met koele kleuren te mengen. Geel, oranje en wit helpen om schaduwrijke plekken op te fleuren, terwijl koel blauw en violet de intensiteit van de zonnestralen verminderen. Gele waterlelies zien er fantastisch uit tegen een achtergrond van blauwe wateriris. Evenzo ziet een paarse waterlelie zoals Nymphaea ‘Violicious’ er geweldig uit voor een oranje canna-lelie.

Combineer winterharde en tropische planten

Mix het een beetje met een interessante mix van soorten waterplanten voor je watertuin. Plant een paar randplanten aan de rand van de vijver, voeg kleurrijke waterlelies of zelfs een lotus toe, voeg drijvende planten zoals watersla toe en voeg onderwaterplanten toe om zuurstof aan je vijver toe te voegen. Variatie is het kruid van het leven in de tuin, dus wees niet bang om te experimenteren.

Ken de plantgrootte

Een van de grootste fouten die we nieuwe vijverbezitters hebben zien maken, is om dingen te planten die veel te groot worden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de volwassen plant en zorg voor voldoende ruimte voor toekomstige groei. Als je planten overvol en overwoekerd raken, kun je ze altijd verdelen of uitdunnen, net als je vaste planten in de tuin. Geef extra’s aan een vriend of overweeg om wat in een watertuin in een container te planten om een ​​ander deel van je tuin te sieren.

Groepeer planten

Binnenhuisarchitecten vertellen je dat je bij het decoreren van je huis soortgelijke objecten moet groeperen om visuele impact te creëren. Gebruik hetzelfde principe bij het planten van je vijver. Plant een rij goudsbloemen langs een stuk van de rand van de vijver, in plaats van ze hier en daar op enkele locaties te stippelen.

Ongeacht wat je kiest, ga de planten in je vijver planten en geniet vervolgens van je waterpartij. Alleen jij kunt beslissen wat je het leukst vindt: spelen en plezier hebben. En heb je hulp nodig bij het aanplanten of andere vijverwensen, bel een expert!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0