romantische woonstijl
knus home en gifts

Romantisch interieur in 5 stappen

Kom je helemaal tot rust in een romantisch interieur? Misschien is het dan wel eens wat om in je eigen woning toe te passen. Het is misschien even wennen, maar met een paar kleine veranderingen kan het al snel romantisch aanvoelen. Laat jij je daarom ook eens inspireren door de prachtige woonaccessoires van KNUS en dan ga je vanzelf ontdekken wat er allemaal kan. Het gaat er niet om dat je direct hele grote veranderingen door gaat voeren, het gaat er om dat je ermee bezig bent en dan heb jij gelukkig alle tijd om jouw romantisch interieur mooi te maken zodat het aan jouw wensen voldoet. Heb je vandaag al tijd? Gewoon tijd vrijmaken en dan heerlijk gaan snuffelen in het ruime aanbod van KNUS. Genieten, een mooie zoektocht en dan heerlijk beginnen om je eigen romantisch interieur in te richten!

Inhoud

Accessoires voor een romantisch interieur

Als je je bezig gaat houden met alles wat te maken heeft met een romantisch interieur, dan ga je natuurlijk ook op zoek naar de mooiste accessoires die erbij horen. Je zou dan eens kunnen denken aan een mooie glazen kandelaar, zeker voor de sfeer gaat dat heel wat betekenen, veel warmte en uitstraling. Maar ook mooie ornamenten doen het altijd goed. Je zou kunnen denken aan kaarsen, een mooie kaarsenhouder en alles wat warmte, sfeer en gezelligheid te maken heeft. Maar ook dingen in de vorm van een hart bijvoorbeeld, ook dat wijst altijd weer naar romantiek en daar zijn veel mensen toch wel dol op! Je hoeft niet alles vol te hangen of plaatsen, maar het gaat vaak om de kleine details zodat het toch een romantische uitstraling heeft. Kleur speelt hierin natuurlijk ook een grote rol, de kleur van romantiek is rood, maar er zijn ook genoeg andere kleuren die je kunt kiezen die echt passen bij een romantisch interieur.

Waar draait het om bij romantiek?

Als je denkt aan romantiek, dan denken we vaak aan verbeelding. Het gaat er om dat jij je fantasie de vrije loop kunt laten en dan gewoon op je gevoel af kunt gaan. Een romantisch interieur kan daarom een stoere en onverwachte kant hebben en dat maakt het ook zo leuk.

Wat is een romantisch interieur?

Bij een romantisch interieur gaat het met name om de details, je zou kunnen denken aan een sierlijke vaas of misschien wel een mooie theepot of een bijzondere kandelaar. In de basis moet het een warme stijl zijn, maar ook zacht en sierlijk. Maar het is verder vrij neutraal en je kunt er gewoon alle kanten mee op, wat het ook zo leuk maakt! Je zou kunnen denken aan lichte kleuren, maar ook materialen die aaibaar zijn horen erbij. Soms kun je er ook wat glimmende accessoires bij plaatsen, net wat jij mooi vindt en waar jij van houdt. Het gaat er om dat je een warm welkom gaat realiseren voor jou en de mensen om je heen, een plaats waar je je thuis gaat voelen (en blijft voelen). Als je het graag een stoere kant wilt geven dan kun je zwart en ruw hout toepassen in een romantisch interieur.

Romantische woonstijl

Je vraagt je misschien af welke materialen er horen bij een romantisch woonstijl. Je zou dan kunnen denken aan zacht en glad, dan kom je al snel uit bij linnen, satijn, wol, velvet, vachten en misschien ook wel veren. Er zijn ook wel wat stevige materialen die bij een romantische woonstijl passen, maar dan moet je wat meer denken aan natuursteen, marmer, messing en hout.

Kleuren romantisch interieur

Vroeger was het vaak zo dat je bij romantiek dacht aan rood of roze, maar tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Bij een romantisch interieur kun je ook denken aan pastelblauw, grijs of wit, alles kan met elkaar gecombineerd worden, als het maar straalt! Kies vooral de kleuren waar dat jij gelukkig van wordt en waar jij je fijn in voelt, dat is waar het allemaal om draait. Bij romantiek kun je denken aan sterk, puur en eenvoudig, maar het kan ook stoer liefdevol zijn, het ligt er maar net aan hoe groot dat jij het wil maken!

romantische woonstijl

Meubels

Je bent druk in de weer om na te gaan wat er bij een romantisch interieur hoort, heb je dan al gekeken naar de meubels? We hebben nog wel een paar tips voor je. Het gaat er met name om waar dat jij de nadruk op wilt leggen, een mooie romantische bank of stoel, of liever op de accessoires erom heen? Een organisch gevormde bank of stoel kan altijd natuurlijk, een mooie houten tafel, en dan een paar mooie accessoires erbij kunnen het ook compleet maken. Doe wat voor je goed voelt en laat je vooral inspireren.

Aandachtspunten romantisch interieur

Het is bij een romantisch interieur goed om eens na te gaan waar je nog meer aan kunt denken. Daarom hebben we voor jou een paar tips op een rijtje gezet zodat jij deze nog even door kunt nemen en toe kunt passen bij je zoektocht:

  • Neem vooral de tijd om er wat moois van te maken, je interieur loopt niet weg dus begin vooral met kleine veranderingen, pas af en toe het een en ander toe en dan kun je kijken hoe het aanvoelt.
  • Verlichting maakt een bepaalde ruimte misschien nog meer compleet. Een donkere hoek met een mooie romantische lamp en wat verlichting waar je samen gaat zitten.
  • Kleine details maken het verschil, een mooie kandelaar in de hoek of een ander ornament, prachtig om daarmee te spelen en na te gaan waar dat het beste tot uiting kan komen.
  • Budget, daar moet je hoe dan ook rekening mee houden, want dan kun je van daaruit kijken wat je kunt kopen en ook of het groot of klein mag zijn en anders gewoon nog even sparen!
  • Inspiratie op doen bij KNUS is onze laatste tip, het assortiment wordt alsmaar groter en je vindt hier alles om jouw interieur nog romantischer te maken!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0