Scandinavisch interieur
knus home en gifts

Scandinavisch interieur in 5 stappen

Welke interieurstijl heb jij gekozen? Of ben je momenteel jezelf druk aan het oriënteren over wat je mooi vindt? Misschien spreekt een Scandinavisch interieur je wel aan. De enige manier om daarachter te komen is door even de tijd te nemen en na te gaan waar het precies om draait. Welke meubels staan hierbij centraal? Welke accessoires passen binnen de Scandinavische inrichting? Alles is natuurlijk geheel naar wens en smaak te kiezen en daarvoor ben je bij KNUS Lifestyle zeker aan het juiste adres. Laat je daarom inspireren en ga genieten van dat heerlijke moment om je eigen interieur nog meer vorm te geven.

Inhoud

Scandinavische inrichting

Het is fijn om je bezig te houden met je interieur en dan kun je je ook eens focussen op de Scandinavische inrichting en daar weten wij bij KNUS Lifestyle wel raad mee. Er zijn zoveel mooie accessoires te koop die jouw interieur helemaal in stijl brengen. Misschien moet je vooraan beginnen, misschien heb je al wat mooie accessoires, het maakt niet uit want hier kun je je slag slaan!

Scandinavische woonkamer

Ben je bezig om je eigen interieur aan te pakken? Ga dan eens na wat je mooi vindt, waar houd je van? Misschien denk je wel aan bijvoorbeeld een ruime eettafel, mooie stoelen en een grote bank zodat je veel mensen kunt ontvangen. Vervolgens kies je een paar warme accessoires die het geheel compleet maken en warmte uitstralen. Een goed moment om je dan eens te verdiepen in alle mogelijkheden die je worden aangeboden bij KNUS.

Scandinavische slaapkamer

De focus ligt nu op de Scandinavische inrichting, maar wat zijn dan de wensen die je daarbij centraal hebt staan voor de slaapkamer? Misschien wist je het nog niet, maar het kan heel warm en sfeervol zijn om je te richten op de Scandinavische slaapkamer. Ook hier kun je veel mooie en warme accessoires kwijt, het gaat er om dat je een ruimte realiseert waar je graag bent en tot rust gaat komen. Bij KNUS vind jij weer alles wat je daarvoor nodig hebt. Laat je daarom vandaag nog inspireren door het ruime aanbod en dan kun jij er wat moois van maken op je slaapkamer.

Scandinavische inrichting

Scandinavische meubels

Je hebt vast wel eens van de Scandinavische meubels gehoord, ruime eettafels (extra lang), een grote bank en dan eenvoudigere stoelen bij de tafel zodat het toch ruimtelijk en luchtig is. Dit is echt hetgeen wat centraal staat bij een Scandinavisch interieur. Tijd om je daar nog eens verder in te verdiepen en dan kun je ook kijken welke mooie accessoires erbij passen. Je wil namelijk dat het een mooi geheel wordt en dat kan nu gerealiseerd worden als je je laat inspireren door ons.

Woonaccessoires

Bij een Scandinavisch interieur horen natuurlijk ook accessoires zodat je het geheel compleet gaat maken. Eerst de basis en dan opvullen met mooie accessoires zodat het echt een geheel wordt en bij elkaar past. Wat zou je dan denken van mooie kandelaars, zoals een gouden kandelaar, zwarte kandelaar of een gekleurde glazen kandelaar? Ook diverse ornamenten dienen perfect ter decoratie. Een gouden ornament op voet bijvoorbeeld! Dit straalt warmte en gezelligheid uit en hierdoor voelen mensen zich ook echt vrij en prettig. Het zorgt voor meer sfeer en je gaat je er ook snel thuis voelen. 

Qua accessoires binnen een Scandinavisch interieur kun je eigenlijk alsnog alle kanten op. Je moet jezelf goed afvragen wat je mooi vindt, wil jij graag wat meer accessoires of wil je het toch wat luchtiger houden en een paar items plaatsen? Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar het gaat erom wat jij graag wilt niet genoeg? Dan kun je er altijd nog meer aanschaffen als je het nog te ‘leeg’ vindt. Een interieur is nooit klaar en kan altijd veranderd worden en dat maakt het ook zo leuk om je ermee bezig te houden.

Aandachtspunten Scandinavisch interieur

Laat je eens inspireren door een Scandinavisch interieur, hierbij is de natuur je grootste inspiratiebron. Het is een mooie en bijzondere woonstijl welke over is gewaaid uit Noord-Europa. Alle inspiratie is echt uit de natuur daar gehaald, te denken aan de lange koude winters, de diepblauwe meren, het beperkte aantal zonuren en de bossen. Daarbij staat dan ook centraal dat een Scandinavisch interieur erg functioneel is. Het is echt gericht op het creëren van een fijne leefomgeving. Je ziet daardoor dus veelal natuurlijke materialen terug in een Scandinavisch interieur. Je zou hierbij eens kunnen denken aan donker hout en warme materialen, sommige materialen zijn zo zacht dat ze aaibaar zijn (teddy en wol bijvoorbeeld). Dit verwijst dan weer naar de donkere en koude winters waar de inspiratie is ontstaan van deze interieurstijl.

Donkere dagen, dus veel binnen…

Als het buiten kouder is en er niet zoveel zonuren zijn, dan leven de mensen veelal binnen. Daarom wordt er bij een Scandinavisch interieur rekening gehouden met de ruimte waarin mensen dan veel zullen leven. Er wordt hierbij dan ook goed aandacht besteed aan bijvoorbeeld genoeg zit- en eetruimte voor de aanwezigen. Een grote lange hoekbank bijvoorbeeld of een extra lange eettafel kunnen er dan heel goed bij horen. Bij een Scandinavisch interieur horen dan ook grote meubels die veelal een open karakter hebben. Het interieur wordt ook luchtig en ruimtelijk gehouden. Het zorgt voor een fijne woonsfeer waar veel mensen dol op zijn. Voor degene die houdt van warmte, zijn onze te gekke tafelhaarden bij uitstek geschikt. Deze tafelhaarden zijn voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Doordat ze branden op een 100% veilige brandstof zijn deze haarden niet schadelijk voor zowel mens, dier als milieu. Door de Scandinavische look een echte must have voor ieder interieur

Aan de slag met een Scandinavisch interieur

Inmiddels heb je er al het één en ander over gelezen ben je toch wel benieuwd wat een Scandinavisch interieur in jouw woning gaat doen. Ben je al geïnspireerd? Heb je al een paar accessoires op het oog die voor jou hét verschil kunnen maken? Ben je er al uit welke kleuren je aanspreken en welke Scandinavische meubels daarbij horen? Dan is dit het juiste moment om een kijkje te nemen in ons prachtige assortiment en daar jouw keuze te maken. Je gaat er natuurlijk geen spijt van krijgen, want een Scandinavisch interieur is uitnodigend, sfeervol, warm en gezellig. Je zoekt elkaar steeds meer op gedurende de wintermaanden, je bent meer binnen, gezellig samen bij de open haard, of op de bank een film kijken. Maar ook gedurende de andere maanden van het jaar is dit een ruimte waar je graag bent, het zit namelijk vol met herinneringen, warme momenten die je samen deelt en hebt gedeeld! Ga daarom vandaag nog aan de slag om een Scandinavisch interieur in te richten in jouw woning.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0