Moestuin
knus home en gifts

Snoeigereedschap voor jouw perfecte tuin

Snoeien hoort bij de belangrijkste werkzaamheden in je tuin. Het is een methode om je planten gezond te houden en te voorkomen dat ze te groot worden. Met snoeien wordt het bijknippen van takken van bomen en het modelleren van hagen en struiken bedoeld. Het is van groot belang dat het snoeien in het juiste seizoen gebeurt, want anders kunnen planten dood gaan. Het snoeien van rozen is een specialisme, dat met een snoeischaar moet gebeuren. Daar wordt hier niet op ingegaan, want dit artikel gaat over het snoeien met elektrisch gereedschap. De hier besproken gereedschappen zijn van bedoeld voor particulieren en professionele tuinliefhebbers.

Inhoud

Heggen snoeien

Het snoeien van heggen kan het gemakkelijkst worden gedaan met elektrische heggenscharen. Die hebben een lang blad met messen, waardoor het gemakkelijk is een heg mooi recht te knippen. Er wordt onderscheid gemaakt in drie soorten heggenscharen. De zwaarste uitvoering is bedoeld voor professionals en particulieren met een grote tuin. Deze scharen hebben een benzinemotor en zijn heel krachtig, maar wegen behoorlijk veel. Voor gebruik in een kleine tuin volstaat een elektrische heggenschaar op een accu. Hoe lang je deze scharen kunt gebruiken is afhankelijk van de dikte van de takken. Een elektrische heggenschaar met snoer is bij gebruik in een tuin het handigst. Deze heggenschaar weegt het minst en je kunt er zo lang mee werken als je wilt.

Bomen snoeien

Bomen snoeien kan veilig worden gedaan met Stihl kettingzagen. Dit gereedschap is zo ontworpen dat er nauwelijks ongelukken kunnen gebeuren met de scherpe ketting. De kettingzaag kan alleen draaien als hij met twee handen wordt vastgehouden. Ook zit er een noodstop op, voor het geval dat je de kettingzaag laat vallen. Professionals maken het liefst gebruik van een kettingzaag met een benzinemotor. Ze hebben dan geen last van een snoer, de machine is altijd te gebruiken en de motor is krachtig genoeg voor de dikste takken. Voor lichtere werkzaamheden bestaat er een kettingzaag met een accu, maar toch kiezen de meeste particulieren voor werkzaamheden in de tuin het liefst voor een kettingzaag met een snoer.

Speciale modellen

Snoeiwerk moet soms op lastige plekken gebeuren. Om boomtakken tot een meter of 6 hoog af te kunnen zagen bestaat er een steelkettingzaag. Het knippen van hoge heggen hoeft niet per definitie met behulp van een trap te worden gedaan. Je kunt ook gebruik maken van een heggenschaar op een steel. Met deze speciale uitvoeringen van het snoeigereedschap wordt het onderhoud van de tuin een stuk veiliger.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0