spotjes plaatsen
knus home en gifts

Spotjes plaatsen in de badkamer? Dit moet je weten!

Fantastisch badkamerontwerp is afhankelijk van goede verlichting. In een ruimte die elk gezinslid dagelijks gebruikt, is verlichting een even essentieel onderdeel als de armaturen. Succesvolle verlichting wordt bereikt door een gelaagde aanpak die elke badkamerfunctie afzonderlijk aanpakt, van verzorging tot ontspanning, terwijl het als geheel werkt om de beste eigenschappen te versterken en sfeer te creëren. De kans is groot dat je hierbij gebruik maakt van spotjes badkamer, wat over het algemeen zeker een aanrader is. Wel is het dan van belang om rekening te houden met de onderstaande tips! 

Inhoud

Taakverlichting

Voor het scheren of het aanbrengen van make-up is een sterk, egaal licht nodig rond de spiegel en de make-up. Een veelgemaakte fout is om een ​​inbouwspot boven de spiegel te plaatsen, waardoor er schaduwen op het gezicht ontstaan. Verticale fittingen aan weerszijden van de spiegel op ongeveer ooghoogte zullen een gelijkmatig licht over het gezicht werpen om onflatteuze schaduwen te minimaliseren. Let hier dus goed op bij het plaatsen van de led inbouwspots in je badkamer. 

Natuurlijk licht

In de badkamer kijken we veel in de spiegel, dus het binnenbrengen van daglicht is een prioriteit. Denk bij ramen groot en indien mogelijk van vloer tot plafond. De privacy kan worden gehandhaafd met behulp van mat glas, wat het extra voordeel heeft dat het licht wordt verspreid voor een iets zachtere focus. Ze zuigen zowel frisse lucht als licht aan en zorgen voor de controle van sterk zonlicht. Ramen in oudere badkamers zijn meestal klein, dus als je een grote renovatie plant, overweeg dan om ze te vergroten of meer toe te voegen. Ook is het verstandig om bij led spots te kiezen voor lichten die eruit zien als natuurlijk licht. 

Juiste accent

Pronk met je beste designkenmerken en armaturen met accentverlichting. Inbouwspots maken stijlvolle statements, terwijl lampen met koepelvormige kappen het licht gelijkmatiger verspreiden. Bad- en doucheverlichting werkt het beste met diffuus in plaats van direct licht. Verlicht kasten met geïntegreerde LED’s en voeg flexibiliteit toe door lampen te laten aansluiten op afzonderlijke schakelaars en dimmers te installeren om de helderheid te regelen. Op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel licht de spotjes in je badkamer geven. 

Stemming

Als je wilt dat de badkamer een ontspannende, luxe ruimte wordt, komt sfeerverlichting naar voren. Het centrale plafondarmatuur is de belangrijkste lichtbron en kan, afhankelijk van de grootte van de ruimte, een decoratief brandpunt zijn. Het gebruik van een dramatische fitting zoals een kroonluchter of een designscherm kan een gemiddelde badkamer omtoveren tot iets bijzonders. In elke nieuwe badkamer zal het installeren van dimmerschakelaars in combinatie met inbouwspots lonend zijn, zelfs bij taakverlichting, doordat je ogen zich ‘s ochtends kunnen aanpassen.

Warmtelamp

Het toevoegen van een warmtelamp aan je spotjes in de badkamer is een goedkope manier om een ​​warmtebron te bieden, wat het in- en uitstappen van bad en douchen in de winter comfortabeler maakt, maar ook helpt om vocht op te nemen. Een warmtelamp is duur om te gebruiken als deze gedurende lange tijd aan staat, dus sluit hem aan op de lichtschakelaar van de inbouwspots en schakel beide tegelijkertijd uit.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0