Tenderflame de schoonste vlam 100% veilig!

Tenderflame is een Noors bedrijf ontstaan in 2015. De missie van Tenderflame is een veilige en nagenoeg volledig CO2-neutrale verbranding te ontwikkelen. Een alternatief voor branders zoals; bio-ethanol, haardhout, olielampen, gasbranders en ook kaarsen. Wist jij dat wanneer je een wanneer je een waxinelichtje vergelijkt, met de brander van Tenderflame, het waxinelichtje tot wel 50(!) meer microdeeltjes produceert? Tenderflame heeft een speciale roestvrijstalen lont ontwikkeld, die enkel in combinatie met de bijbehorende brandstof volledig geurloos en roetvrij brandt. 

Wat maakt Tenderflame zo uniek

Het unieke aan de branders van tenderflame, is dat de Tenderfuel, pas ontbrand bij 104 graden Celsius. Daarnaast brandt deze vloeistof enkel in combinatie met de ijzeren lont. Deze vloeistof is dus op zichzelf niet ontvlambaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, dat wanneer je de brander per ongeluk omstoot, er een flinke vlam ontstaat. Ook zijn deze branders tijdens het branden zonder gevaar bij te vullen.

Onze toppers 

Het neusje van de zalm.

De Lont

Het Noorse bedrijf heeft jarenlang geïnvesteerd in het testen en ontwikkelen van een speciale roestvrijstalen lont die wordt gecombineerd met de daarvoor speciaal ontwikkelde brandstof, genaamd tenderfuel. De lont bestaat uit verschillende lagen gaas, gemaakt van roestvrij staal. De lont wordt gevoed door een capillaire werking, dit zorgt ervoor dat de brandstof door de warmte naar boven wordt gezogen en ontbrandt.

De Vloeistof (Tenderfuel)

De tafelhaarden van tenderflame, branden enkel met de speciaal daarvoor ontwikkelde tenderfuel. Deze brandstof is niet-ontvlambaar, ook niet giftig en heeft een brandpunt van 104 graden celsius. Doordat de vloeistof grotendeels bestaat uit waterstof, is deze vloeistof geschikt voor ontbranding zowel binnen- als buitenhuis. De vloeistof ontbrand alleen in combinatie met de daarvoor speciaal ontwikkelde lont. Enkel de bovenkant van de lont bereikt hierdoor de gewenste temperatuur van 104 graden Celsius, waardoor hij veilig kan ontbranden.

Voordelen van Tenderflame

Het grote voordeel aan de branders van Tenderflame, is dat deze tafelhaarden zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Doordat ze geen uitstoot hebben, zijn ze niet schadelijk voor zowel je gezondheid als het milieu. De branders zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten en zijn dus niet alleen ontzettende sfeermakers, maar geven ook heerlijke warmte af. Ideaal voor zowel binnen- als buitenshuis. Zo kun jij net dat uurtje extra genieten van een heerlijke zomeravond. 

poppi 17 oak

Safe

Tenderflame is speciaal ontwikkeld, dat het 100% veilig is om te gebruiken. Door de speciaal ontwikkelde lont, ontbrand de vloeistof enkel wanneer deze in aanraking komt met deze lont. Doordat de ontbranding pas plaatsvindt bij een temperatuur van 104 graden Celsius, zijn deze branders perfect bij te vullen terwijl ze branden. Zo hoef je dus, wanneer hij bijna leeg is, niet eerst te wachten tot de lont is afgekoeld. Valt een brander per ongeluk om? Geen probleem! Deze vloeistof zal niet ontbranden en is gemakkelijk schoon te maken en niet schadelijk voor mens en milieu.

Cosy

De tafelhaarden van Tenderflame zorgen voor een gezellige en aangename sfeer voor zowel binnen als buiten. Ze zijn speciaal ontworpen, dat ze niet alleen heerlijke warmte afgeven, maar ook een ware decoratie zijn voor op je tafel. Door de veilige en geurloze ontbranding, zijn ze dus bij uitstek geschikt voor iedere locatie zowel binnen als buiten.

Green

Door de geurloze en roetvrije ontbranding, zijn de tafelhaarden van Tenderflame het milieuvriendelijke alternatief voor branders zoals: bio-ethanol, haardhout, olielampen, gasbranders en ook kaarsen. Een normaal waxinelichtje, geeft tot wel 50 keer meer roetdeeltjes af dan onze kleinste brander, de Lilly. Zo draag je met het gebruik van een tenderflame brander ook nog een bij aan een schoner milieu.

tafelhaard tenderflame tulip

Tenderflame bij KNUS Lifestyle

De tafelhaarden van Tenderflame geven een prachtige, sfeervol en gezellig effect. Door bewegende lont en het knisperende geluid, zijn deze tafelhaarden bij uitstek geschikt voor iedere gelegenheid. Niet alleen ter decoratie voor buiten, maar ook voor binnen. Wat dacht je van een romantisch diner? Het grote voordeel aan deze prachtige branders, is dat ze 100% veilig zijn, geen nare geuren produceren en dus niet schadelijk zijn voor zowel mens als milieu. Daarnaast is de vlam een stuk groter, dan de vlam die je bent gewend bij het aansteken van een kaars. De vlam is variërend van 2 tot 5 centimeter, afhankelijk van welke brander je kiest. Bij KNUS vind je een ruim aanbod tenderflame tafelhaarden, van klein tot groot. 

Veelgestelde vragen

De tenderflame branders, zijn eenvoudig met een aansteker aan te steken. Het is belangrijk, dat je het reservoir vult en vervolgens wat vloeistof over de lont aan de bovenkant giet. Doordat de vloeistof niet vlambaar is, zal enkel de lont ontbranden. Wanneer je dit hebt gedaan, houd je de lont +/- 20 seconden in de vlam. Zodra de lont brandt, kun je de aansteker verwijderen en optimaal genieten van de prachtige vlam. 

Het kan natuurlijk zijn, dat je tijdens het branden merkt, dat de vloeistof (tenderfuel) bijna op is. Het grote voordeel, is dat je niet hoeft te wachten tot de brander volledig uit is en de lont is afgekoelt. Je kunt vanaf bovenaf, via de lont eenvoudig tijdens het branden de vloeistof bijvullen. Door de speciaal ontwikkelde lont, zal er geen ontbranding plaatsvinden.

Wanneer je een brander hebt met één lont, dan kun je deze gewoon uitblazen. Het kan zijn dat er wat rook vrijkomt, maar dit is de waterdamp die je ziet. Dit is geurloos en roetvrij. Niets om je zorgen over te maken dus. Wanneer je een wat grotere brander kiest, met meerdere lonten, dan wordt hier een speciale dover bijgeleverd. Deze kun je op de lont plaatsen en rustig laten staan. Na circa 30 seconden, kun je deze verwijderen en zal de brander niet meer roken.

We kunnen ons voorstellen, dat je wellicht denkt dat deze branders van Tenderflame ook in combinatie gebruikt kunnen worden met andere vloeistoffen. Echter is dit absoluut NIET het geval, dit kan zorgen voor ongelukken en schade toebrengen aan zowel de branden, mens en milieu. Gebruik dus enkel de speciaal hiervoor ontwikkelde tenderfuel, want alleen dan kun jij optimaal genieten van je prachtige brander.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0