welke vloer in de woonkamer
knus home en gifts

Tips bij het herindelen van je woonkamer

Het kan zo zijn dat jij je huidige indeling van je woonkamer helemaal zat bent. Het is dan natuurlijk zonde om allemaal nieuwe meubels en accessoires te moeten kopen. Het veranderen van de indeling van je woonkamer biedt dan vaak een goede oplossing. Door het geheel opnieuw in te delen, kom je vaak ook tot hele andere inzichten en kunt je kijken naar bijvoorbeeld andere combinaties qua woonaccessoires. Omdat het opnieuw indelen van je woonkamer best een klus kan zijn en je er natuurlijk niet op zit te wachten dat je hier onnodig veel tijd aan spendeert, is een goede voorbereiden van essentieel belang. Speciaal daarom hebben wij een aantal praktisch tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Inhoud

Maak een plattegrond

Je kunt natuurlijk wel heel fanatiek gaan schuiven met je bank, stoelen en tafel. Maar wanneer je niet weet of het ook allemaal wel past, is het zonde om onnodig veel werk te verzetten. Wees daarom dus ook verstandig en maak eerst een plattegrond van je woonkamer, zodat je op basis daarvan kunt zien welke meubels waar passen. Zo hoef je namelijk niet te beginnen met schuiven, zonder dat je weet of het wel of niet kan. Wanneer je het gevoel hebt dat de indeling op papier volledig naar wens is, kun je daadwerkelijk beginnen met het fysiek verschuiven van alle spullen.

Denk goed na over je aansluitingen voor internet en televisie

Het herindelen van je woonkamer is natuurlijk een perfecte manier om een compleet nieuwe look en feel te creëren. Maar houd er ook rekening mee dat je allerlei aansluitingen in je woonkamer hebt, voor bijvoorbeeld je internet en televisie. Houd er dus rekening mee dat wanneer jij de router voor je glasvezel abonnement altijd achter de bank had staan, omdat hier de aansluiting zit. Het zomaar eens kan zijn dat je router bij het herindelen in het zicht komt te staan. Niet alleen geldt dit voor het internet, maar ook voor je televisie aansluiten. Denk hier daarom dus ook goed bij na tijdens het maken van een plattegrond. Kijk goed waar de aansluitingen allemaal zitten en bepaal op basis daarvan de nieuwe indeling.

Verzamel al je accessoires

De kans dat je overal allerlei woonaccessoires in je woonkamer hebt staan, die is natuurlijk vrij groot. Zorg er daarom dus ook voor dat je deze allemaal verzameld en op het moment dat je nieuwe indeling staat, ook allemaal opnieuw een plekje geeft. Door alles eerst bij elkaar te zetten, heb je direct overzichtelijk wat je allemaal hebt en kun je een stuk gemakkelijker combineren. Het kan zomaar zijn dat een bepaalde kandelaar veel leuker staan in combinatie met een ander item, dan hoe je het voorheen altijd hebt gehad. Je zult zien dat het resultaat uiteindelijk verbluffend zal zijn en je het gevoel hebt alsof je een ander huis binnenstapt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0