Zomer in huis halen
knus home en gifts

Tips om je huis te beschermen tegen winterweer

Nu het bijna winter is, hebben we naast leuke feestdagen helaas ook te maken met vervelende weersomstandigheden. Bijna niemand bloeit op van het winterweer. Het is koud, nat en guur buiten en we worden er allemaal een beetje somber van. Gelukkig kun je in je eigen huisje wel lekker warm en knus zitten, maar dan moet jouw huis wel goed voorbereid zijn op het winterse weer. Je woning verzekeren is daarom natuurlijk een goed idee. In dit artikel delen we een aantal tips om je huis deze winter zo goed mogelijk te beschermen tegen dat vervelende winterweer.

Verzekeren

Sluit een goede woonverzekering af om schade aan je huis door het winterse weer niet uit eigen zak te hoeven betalen. Grofweg zijn er twee typen woonverzekeringen: een inboedelverzekering of een opstalverzekering. Een opstalverzekering beschermt de buitenkant van je huis en alle vaste elementen in en rondom je huis. Deze kun je dus het beste gebruiken gedurende de winter. Maar wie verstandig is, neemt een combinatie van een inboedel- en een opstalverzekering. Lees hier meer over verschillende verzekeringen en de schade die ze dekken.

Isoleren

Om het lekker warm te kunnen hebben zonder je een ongeluk te stoken, heb je een goed geïsoleerd huis nodig. Hoe staat het met de isolatie van jouw huis? Het onder handen nemen van de spouwmuurisolatie is een flinke klus die je niet zelf even kan doen. Dakisolatie valt wel relatief gemakkelijk zelf aan te brengen. Zorg er verder voor dat alle kieren en gaten in huis gedicht worden om de tocht bij te houden. Als je nog enkel glas hebt, kun je eventueel een voorzetraam of een dik gordijn gebruiken om de kou buiten te houden en wat aluminiumfolie achter de radiatoren voorkomt dat te veel warmte via de muur naar buiten gaat. Een dik vloerkleed op de grond voorkomt warmteverlies door de vloer.

Waterbestendig maken

In principe zijn jouw muren waterbestendig, maar na heftige regenval meerdere keren achter elkaar kan er toch vochtschade ontstaan bij jou aan huis. Hierdoor wordt het in huis ook een stuk vochtiger, waardoor de temperatuur moeilijk op peil te houden is en er bovendien op sommige plekken schimmel kan ontstaan. Er bestaan gelukkig een hoop bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Met een speciale techniek die hydrofoberen genoemd wordt, impregneren ze jouw huis waardoor het weer waterbestendig wordt. Kost wat, maar het is wel een stuk aangenamer in huis daarna.

Lekkage door sneeuw voorkomen

Heel af en toe komt het voor dat het hevig gaat sneeuwen. Te veel sneeuw op je dak kan voor lekkage zorgen of zelfs instorting. Dit risico is vooral groot bij platte daken. Je wilt deze problemen natuurlijk voorkomen, en daarom moet je je dak regelmatig sneeuwvrij maken. Let goed op als er ongeveer 20 tot 30 centimeter sneeuw ligt. De dakgoot en regenpijpen moeten schoon zijn, zodat het smeltwater goed kan wegstromen. Het is een goed idee om dit al in de herfst te doen, om te voorkomen dat bladeren de afvoer blokkeren. Als je niet zeker weet wat je moet doen of als je al lekkage hebt, schakel dan liever een professional in. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om zelf sneeuw van je dak te halen. Bereid je dus goed voor op de winter om problemen te voorkomen!

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0