airco
knus home en gifts

Tips om je woning koel te houden in de zomer

De warme dagen zijn gearriveerd en daar genieten we natuurlijk allemaal van, maar toch komt dit ook met een nadeel: de temperatuur stijgt in huis behoorlijk. Dat is behoorlijk vervelend, vooral als je probeert te slapen. Gelukkig zijn er een paar manieren om de warme zon de temperatuur in huis niet te laten beïnvloeden. Hieronder vind je ze!

Bedek de ramen

Externe zonwering zoals zonneschermen en buitenzonwering zijn een van de meest effectieve manieren om een ​​huis koel te houden, omdat ze direct zonlicht blokkeren. Het afdekken van ramen die de ochtend- en middagzon ontvangen, zijn het belangrijkst. Als je momenteel geen externe zonwering hebt, kun je dit tijdelijk oplossen door goedkoop schaduwdoek te kopen in bouwmarkten, het iets groter te knippen dan het raam en het aan het externe frame te bevestigen. Interne raambekleding helpt ook direct zonlicht te blokkeren; In de loop van de dag warmt het gordijn echter op en kan het de luchttemperatuur beïnvloeden.

Sluit je ramen en deuren

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar tijdens een hittegolf moet je ramen en deuren goed gesloten houden. Overdag is er geen koele bries, alleen warme lucht, die niet het huis binnen mag komen. Zodra de zon onder is, kun je alle ramen en deuren opengooien om te profiteren van de koelere avondomstandigheden.

Gebruik een ventilator

Een ventilator heeft veel minder elektriciteit nodig om te werken dan airconditioning, dus je kunt hem langere tijd aan laten staan ​​zonder veel verschil te maken in je energierekening. Hoewel de luchttemperatuur hierdoor niet verandert, kan een ventilator zeer effectief zijn voor koeling in combinatie met andere apparaten. Probeer je airconditioner een uur lang te laten draaien om de lucht af te koelen, en laat dan het volgende uur een ventilator draaien om de koele lucht rond te laten stromen – afwisselend gedurende de dag. Als je geen airconditioner hebt, pak dan een spuitfles en sproei water over je huid om de kracht van verdampingskoeling te benutten.

Koel de ruimtes die je gebruikt

Het koelen van elke kamer in een huis slokt elektriciteit op, dus concentreer je alleen op de kamers waarin je verblijft. Probeer dit gebied zoveel mogelijk af te sluiten om de koele lucht binnen te houden. Een deur die bijvoorbeeld de woonruimtes van de slaapkamers scheidt, verdeelt je huis effectief in tweeën en kan de kracht van je airconditioning drastisch verbeteren.

Isoleer je plafond

Je plafond genereert de grootste warmtewinst (in de zomer) en warmteverliezen (in de winter) voor je woning. Het installeren van adequate isolatie is een langetermijninvestering, maar wel een verstandige investering die het hele jaar door comfort zal bieden, je kosten voor koeling en verwarming met de helft zal verlagen en de uitstoot van broeikasgassen zal verminderen.

Blokkeer de tocht

Je kunt meer doen om een ​​ruimte af te sluiten dan alleen de ramen en deuren sluiten. Zorg er ook voor dat je tocht blokkeert. De voor de hand liggende boosdoener is de opening onder deuren, maar let op openingen of scheuren rond deur- en raamkozijnen, tussen vloerplanken en tussen plinten en de muren of vloeren. Het afdichten van tocht helpt luchtlekkage met wel 25 procent te verminderen!

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0