Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer
knus home en gifts

Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

Vroeg of laat is het tijd voor een nieuwe vloer. Ondanks het feit dat een vloer toch zeker bij goed onderhoud tussen de 15 en 20 jaar mee kan gaan, zien we dat veel mensen de keuze maken om eerder voor een andere vloer te gaan. De voornaamste reden welke hieraan ten grondslag ligt, is simpelweg smaak. Mensen veranderen van interieurstijl, waardoor ook de huidige vloer niet meer in het huidige plaatje past. Tijdens je zoektocht naar een nieuwe vloer, zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat er het nodige is veranderd. Waar vroeger laminaat helemaal hot was, is dit nu PVC. Niet alleen zijn PVC vloeren ontzettend mooi en verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten, maar ook nog eens duurzaam. Dus ben jij toe aan een nieuwe vloer? Let dan op deze tips!

Inhoud

Bepaal het budget

Niets is er natuurlijk belangrijker dan het vooraf vaststellen van je budget. Wanneer jij namelijk tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter te besteden hebt, dan gaat het lastig worden om een PVC visgraat vloer te vinden die binnen dit budget past. Afhankelijk van het door jou te besteden bedrag, kun je je zoektocht vervolgen.

Type vloer

Nu jij je budget hebt vastgesteld, kun je kijken wat allemaal binnen dit budget past. Ervan Uitgaande dat je kiest voor kwaliteit, zal je uitkomen op een PVC vloer. PVC vloeren zijn namelijk dusdanige kwalitatief hoogwaardig, dat je er tot in lengte van jaren plezier van kunt hebben. Zo kun je kiezen uit een ‘normale’ plank, maar is ook de PVC visgraat vloer ontzettend populair. Wel is het goed te weten dat een visgraat motief een stukje duurder uitvalt, maar dan krijg je ook zeker waar voor je geld.

De juiste kleur

Aangezien de kosten voor een gemiddelde vloer aardig in de papieren kan lopen, zit je er natuurlijk niet op te wachten om over enkele jaren weer een complete nieuwe vloer te moeten leggen. Het is daarom dus ook goed om op voorhand te kijken naar een wat neutralere kleur vloer. Zo houd je niet alleen de basis rustig, maar kun je ook met een gerust hart veranderen van stijl. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een lichtgrijze vloer, kun je het geheel met meubels en woonaccessoires wat extra kleur geven.

Laten leggen of zelf doen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de vloer zelf te leggen. Wel loop je dan het risico dat het een stuk minder strak wordt, dan wanneer je dit laat doen. Vooral bij PVC vloer, is het belangrijk dat deze goed worden gelegd. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je last krijgt van kieren en naden, doordat de vloer gaat ‘werken’. Zorg er daarom dus altijd voor, dat wanneer je ervoor kiest je vloer zelf te leggen, je niet alleen exact weet wat je doet, maar dat je ook beschikt over het juiste gereedschap. Je zit er immers niet op te wachten, dat wanneer je net bezig bent, je tot de conclusie komt dat het je eigenlijk niet lukt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0