Tips voor het restylen van je tuin
knus home en gifts

Tips voor het restylen van je tuin

Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken, dan is het goed eerst te bepalen wat je nu daadwerkelijk wil. Kies je voor een onderhoudsvriendelijke tuin of vind je het leuk om meerdere uren per week in de tuin aan het werk te zijn. Op basis van deze eerste stap, is het zaak om voor jezelf een plan te maken hoe jij je tuin graag zou willen aanpakken. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je je hele tuin in één keer wilt omgooien, maar een klein deel in natuurlijk ook heel goed mogelijk. Om je een idee te geven hoe jij je tuin het beste kunt restylen, hebben we een aantal tips voor je. Doe er dus je voordeel mee!

Inhoud

Begin met de indeling van je tuin

Voordat je ook maar één aanpassing doet, is het goed om eerst de huidige indeling van je tuin te bekijken. Vind je dat alles op dit moment op een mooie en vooral praktische plek staat of heb je liever het terras aan de andere kant van de tuin in verband met het aantal uren zon? Maak eerst voor jezelf een plattegrond met de indeling van je huidige tuin en bekijk hoe jij het in de nieuwe situatie ingedeeld wilt hebben, je zult dan al snel merken dat het een stuk makkelijk is, dan wanneer je blind begint te slepen.

Bepaal waar jij het zitgedeelte wilt hebben

Een zitgedeelte is in iedere tuin natuurlijk een onmisbaar onderdeel. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, dat maakt natuurlijk niets uit. Wel is het goed om na te denken over de positie van het zitgedeelte. Met name in de zomermaanden is het natuurlijk wel zo prettig dat er enige vorm van schaduw is gedurende de dag. Uiteraard je ook gewoon een parasol opzetten, zodat je alsnog van de schaduw kunt genieten. Naast het feit dat je de plek van het zitgedeelte moet bepalen, is het ook handig te kijken wat je met de rest van de tuin doen. Wanneer je niet alles wilt betegelen en het liefst een onderhoudsvriendelijke tuin wilt hebben, dan is kunstgras kopen in plaats van echt gras natuurlijk een verstandige keuze.

De aankleding van je tuin

Wanneer jij hebt bepaald waar uiteindelijk het zitgedeelte komt, is het ook zaak om naast een lounge het geheel wat verder aan te kleden. Dit kun je allereerst doen door verschillende bloemen en planten, maar ook doen accessoires het ontzettend goed. Zo kun je kiezen voor een aantal sierkussens voor op de lounge en natuurlijk een set kandelaars of andere woonaccessoires voor op tafel. Een paar bloempotten met prachtige bloemen en planten zullen ook zeker niet misstaan. Je zult zien, dat wanneer jij het geheel wat extra kleur geeft, dit de look en feel van je complete tuin ten goede komt. Vind je het nu lastig om te bepalen hoe jij je tuin nu het beste kunt indelen? Dan zijn er ook tal van mogelijkheden om een professionele schets te laten maken van je tuin. Met deze ideeën kun je vervolgens helemaal zelf op je eigen tempo aan de slag, zodat de tuin naar je eigen wensen kunt inrichten.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 222 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0