muur sauzen
knus home en gifts

Muur sauzen lastig? Niet met deze tips!

Je kent het vast wel, je wilt weer een nieuwe kleur in je interieur. Of het nu in je slaapkamer, kleedkamer of woonkamer is je wilt natuurlijk wel dat dit goed gebeurd. Toch blijft je muur sauzen altijd een lastige klus! We geven je in deze blog een aantal tips hoe jij deze klus met veel plezier en perfectie klaart.

Inhoud

Kies het juiste formaat

Zorg ervoor dat je alles goed af plakt met schilderstape. Denk hierbij aan alle randen, stopcontacten, plinten en kozijnen. Dek de vloer af met afdekfolie of leg een oud laken neer op de vloer. Let er wel op dat je netjes en strak af plakt anders heb je straks nog geen rechte lijnen.

Voordat je begint met het sauzen van de muur is het belangrijk dat je de verfroller pluisvrij hebt gemaakt, dit doe je eenvoudig met de plakkant van het schilderstape. Ga hiermee over de verfroller. Heb je nog last van oude gaten in de muur, werk deze dan weg met muurvuller en een plamuurmes. Wanneer dit goed is gedroogd kan je het nog een beetje vlak schuren. Het schilderwerk kan nu beginnen. Begin met het schilderen van de randen van de muur, doe dit met de kwast. Nu kan je de rest van de muur sauzen met de verfroller. Saus de muur in denkbeeldige vlakken en saus van boven naar beneden en van links naar rechts. Zorg er voor dat de vakken elkaar goed overlappen.

Is de hele muur gesausd? Trek dan het schilderstape van de afgedekte plekken af. Doe dit van boven naar beneden en trek de tape er een beetje schuin waarts af.

Voorkom strepen op je muur en het plafond

Tijdens het sausen denk je dat je goed bezig bent en ziet het er strak uit! Totdat de verf is opgedroogd, je ziet het al direct; strepen!! Deze tips helpen je om streep loos te sausen.

Saus een muur in een keer

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is het van groot belang dat je de muur in een keer saust. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt wanneer je begint aan je klus. Wanneer je dit niet doet, kan de verf niet mooi egaal op drogen.

Voldoende verf

Het is van groot belang dat er altijd genoeg verf aan je verfroller zit. Dompel je verfroller voor ongeveer de helft onder in de saus en rol de verfrol vervolgens over het oppervlak.

Rol van boven naar beneden

Je wilt natuurlijk dat je muur er egaal uitziet. Zorg ervoor dat je niet te veel druk op de verfroller zet. Breng voldoende verf aan en verdeel dit vervolgens met de verfroller. Het beste is dat je de muur van boven naar beneden saust.

Kwaliteit verf

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar het is echt super belangrijk dat je goede muurverf gebruikt. De kans is aanzienlijke groter dat wanneer je kwaliteitsverf gebruikt de banen mooier in elkaar overlopen. Zo zijn er veel merken met goede kwaliteitsverf. Wat dacht je van van Sigma verf voor op je muur? De muurverf van Sigma is ideaal voor het sausen van muren en draagt goed bij aan een mooi egaal, streeploos resultaat. Nog een voordeel is dat de muurverf watergedragen is!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0