knus home en gifts

Trend du Moment; Droogbloemen

Ik ben ervan overtuig dat een mooie, vrolijke bos bloemen altijd goed is. Het voegt kleur toen aan je interieur en het zorgt voor gezelligheid in huis. Wat we echter steeds vaker zien op Instagram, Pinterest of Facebook zijn toch wel droogbloemen! Droogboeketten zijn prachtige eyecatchers in je interieur.

Inhoud

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn meer dan alleen gedroogde bloemen. Het is de verzamelnaam voor alle natuurlijke, gedroogde decoraties. Je kunt hierbij denken aan sierbloemen, granen, gedroogde dennenappels maar ook lianen behoren tot deze categorie. Droog-decoratie zou daarom ook eigenlijk een veel geschiktere term zijn. Er zijn dus heel veel soorten droogbloemen; gedroogde grassen, gedroogde granen en gedroogde bloemen. Van nature hebben ze een natuurlijke kleur en vorm. Ze zijn dan op de natuurlijke wijze gedroogd. Maar je hebt natuurlijk ook gekleurde droogbloemen deze worden geverfd. Vrijwel alle bloemen, granen en grassen kunnen gekleurd worden.

Droogbloem verslaving

Wanneer je één keer aan droogbloemen bent begonnen, begint er een nieuwe verslaving. Het is prachtig en een stuk duurzamer dan wekelijks nieuwe verse bloemen kopen.  De foto boven de blog is van ons droogboeket genaamd By Night. Een prachtig boeket die je doet denken aan de nacht door zijn donkere kleuren. Hieronder nog meer foto’s van onze droogbloemen verslaving… uh ik bedoel; droogboeket verzameling.

Droogbloemen op ons huwelijk

Zoals de meesten van jullie wel weten zouden Jarno & ik gaan trouwen in mei 2021. Dit ging helaas niet door en hebben wij ervoor gekozen omdat dit te verplaatsen. Maar van uitstel komt natuurlijk geen afstel! Natuurlijk had ik al van alles geregeld. Ik heb al gekozen voor een trouwboeket op maat gemaakt van droogbloemen in combinatie met pampagras. De tafels worden voorzien van kleine droogbloem boeketjes in kleine vaasjes gegroepeerd op een houten boomstam schijf.

Droogbloemen Stijlen

Het stijlen van droogbloemen is eigenlijk super easy. Wanneer je een mooi samengesteld droogboeket koopt of hebt laten samenstellen, kan je ook gemakkelijk de steeltjes breken. Zo kan je in de vaas hoogtes creëren, dit is supermooi en stijlvol. Je kan natuurlijk ook een groot droogboeket samenstellen en er thuis voor kiezen deze op te splitsen in verschillende soorten vaasjes. Zo creëer je weer een superleuk effect.

Hoe verzorg je een droogboeket?

Wanneer je een mooie bos droogbloemen hebt in huis, wil dit niet zeggen dat ze geen verzorging nodig hebben. Ze gaan inderdaad jaren mee, maar zullen niet voor altijd mee gaan! Met een paar simpele tips zorg jij dat je fleurige droogbloem boeket lang mooi blijven en dus wel jaren mee gaan.

  • Geen water! Zet ze ook niet voor de sier op water. In tegenstelling tot verse bloemen worden gedroogde bloemen er niet beter van.
  • Houd ze uit het zonlicht – Dit kan zorgen voor verkleuring en dat het boeket eerder gaat uitvallen.
  • Houd ze in een droge ruimte – Droogbloemen houden niet van vocht. Een bos droogbloemen op de badkamer is dus geen goed idee!
  • Houd ze binnen in je interieur – Droogbloemen vinden het niet leuk om nat te worden. 
  • Spray ze in met haarlak – Even goed op het boeket sprayen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk langer kunt genieten van je boeket droogbloemen. Laat de haarlak wel opdrogen.
  • Stoot er niet tegen aan of loop er niet elke keer langs heen – Dan gaan de droogbloemen uitvallen.
  • Stof ze voorzichtig af met een Swiffer – Gebruik absoluut geen harde stofdoek!
  • Bewaar droogbloemen in een doos – Zo komt er geen zonlicht bij.
  • Bewaar ze vervolgens op een droge plek – Dus niet op een stoffige zolder of een vochtige kelderkast. Graag op kamertemperatuur bewaren!

Mooi & makkelijk

In deze blog heb je kunnen lezen wat droogbloemen precies zijn, welke soorten er zijn en hoe je ze het best kunt bewaren en stijlen.  Ik hoop dat ik je in deze blog heb kunnen inspireren met droogbloem boeketten. Het is dus een fantastische en snelle manier om je interieur mooi en chique te decoreren. Wil je nu liever echte mooie rode rozen? Dan kun je gemakkelijk Rode rozen bestellen via Boeketcadeau.nl. Deze worden dan keurig bij je geleverd.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 219 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0