energie besparen
knus home en gifts

Vier interieurontwerp tips om energie te besparen in de winter

Met de wintermaanden voor de deur zijn veel mensen op zoek naar manieren om een ​​beetje te besparen op de komende stookkosten. Wist je dat de manier waarop je je huis inricht, van invloed kan zijn op je energieverbruik? Dat is echt waar! Met behulp van een energievergelijker kun je al geld besparen door te kiezen voor een goedkoper contract, maar als je nog meer centjes in je eigen portemonnee wilt houden kun je de onderstaande interieurontwerptips gebruiken om te zorgen voor een energiebesparing in de koude winterperiode. 

Inhoud

Bekleed je ramen

Raambekleding is niet alleen een efficiënte manier om wat stijl aan een kamer toe te voegen, maar het helpt ook om warmte vast te houden! Het toevoegen van een vleugje kleur aan de ramen in een kamer, vooral als ze kamerbreed zijn, zal helpen voorkomen dat een deel van de warmte ontsnapt en je maandelijkse rekening verlagen. Natuurlijk werken donkere en dikkere raambekledingen het beste in deze situatie. Schakel ze voor de zomer uit naar iets lichters om het gebied koel te houden, maar in de winter is het dus beter om bijvoorbeeld voor donkerblauwe gordijnen te kiezen. 

Kies kleuren verstandig

Kleuren kunnen warmte reflecteren of absorberen, afhankelijk van hun tint. Lichte kleuren hebben de neiging om warmte te reflecteren, terwijl donkere kleuren zoals bruin of rood het absorberen. Om warmte in je huis vast te houden, zoek je meubels of lakens met kleuren zoals crème of beige om het licht dat de kamer binnenkomt te reflecteren op donkerder gekleurde muren die grijs of koningsblauw zijn en de warmte absorberen en vasthouden. Bijvoorbeeld, een lichtgroen dekbed kan wonderen doen om de warmte in de slaapkamer vast te houden, net zoals lakens in andere lichte kleuren. 

Verplaats je meubilair

Veel huiseigenaren werken hard om ventilatieopeningen uit het zicht te verbergen. Niemand wil dat een lelijke ventilatieopening het uitzicht belemmert, maar het probleem is dat wanneer je een ventilatieopening afdekt, je ook de luchtstroom blokkeert en de oven of verwarming dwingt harder te werken, wat je meer geld kost. Probeer in plaats daarvan je meubels strategisch te plaatsen om het zicht op de ventilatieopening te blokkeren zonder deze daadwerkelijk af te dekken. Houd er bovendien ook rekening mee dat de binnenmuren van je huis warmer blijven dan de buitenkant, dus schuif je banken en stoelen er tegen aan. 

Voeg buffers toe

Op dezelfde manier waarop wandtapijten en behandelingen isolatie aan ramen kunnen toevoegen, kunnen spiegels, fotolijsten en andere wanddecoraties ook isolatie aan je muren toevoegen. Het doel is om warmte vast te houden, dus hoe groter de decoratie of het meubilair, hoe beter. Een goed voorbeeld voor de slaapkamer is het hoofdeinde. Een geweven stuk dat een groot deel van de muur bedekt, is een geweldig designstuk voor het vastleggen van een tropisch gevoel, terwijl het ook een bijna solide barrière vormt tegen de kou die probeert binnen te sijpelen. Evenzo, een dik dressoir of kast met een spiegel bovenop kan dat tegen de muur ook voor extra isolatie zorgen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 222 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0