interieur
knus home en gifts

Waar let je op bij het inrichten van een knus interieur

Dat het buiten eerder donker wordt en de kersthits op de radio worden gedraaid, draagt enorm bij aan een gevoel van comfort en gezelligheid. Want wat is er nou fijner dan met je gezin ’s avonds op de bank te zitten, de kerst- en sfeerverlichting aan te doen en een kerstfilm aan te zetten. Heerlijk genieten van elkaars gezelschap én van de knusse inrichting. Hoe zorg je nou dat jouw interieur niet alleen in december, maar ook de rest van het jaar gezelligheid uitstraalt? In deze blog gaan we een aantal belangrijke aandachtspunten bij langs die je daarbij helpen.

Een grote ruimte opdelen in kleine hoeken

Als je in een groot huis woont met een ruime, open woonkamer, dan kan die ruimte al gauw te groot aanvoelen. Een makkelijke manier om dat op te lossen, is door de grote ruimte op te delen in kleinere hoeken. Door roomdividers in de vorm van een open kast in de kamer te plaatsen, kun je heel makkelijk hoeken creëren. Vervolgens richt je de kast in met mooie accessoires, waardoor je sfeer toevoegt in het interieur.

Warme en Sfeervolle kleuren

Om ervoor te zorgen dat de woonkamer niet lijkt op een steriele wachtkamer, kun je ervoor kiezen om mooie en sprekende kleuren op de muren aan te brengen. Vind je het te spannend om de hele muur te verven, dan kun je die gewaagde kleur ook terug laten komen in een mooi kunstwerk voor aan de muur. Is iets makkelijker te vervangen.

De keuze voor je meubilair

De knusse sfeer in je woonkamer wordt erg bepaald door de meubels die je koopt. Dat heeft te maken met de kleuren en het materiaal van de meubels die een bepaalde uitstraling hebben. Denk aan het contrast tussen het warme, houten blad en de hardstalen poten van een eettafel. Je kunt heel mooi spelen met kleuren en materialen, waardoor je zelfs met koude metalen een warme en knusse sfeer kunt creëren.

Kijk bij de keuze voor je meubilair niet alleen naar de uitstraling, maar let ook goed op het comfort. Zeker als je een avondje in de zithoek plaatsneemt op je sta op stoel, relaxstoel elektrisch of relaxbank elektrisch, om van je favoriete tv-programma’s te genieten.

De sfeer afmaken met de juiste verlichting

Hoewel de sfeer op dit moment bepaald wordt door de kerstverlichting, wil je in de rest van het jaar ook genieten van mooie verlichting. Want door aandacht te besteden aan mooie verlichting, wordt de woonkamer zoveel knusser en sfeervoller. Met een felle lamp aan het plafond heb je misschien goed zicht, maar erg romantisch en knus is het niet. Vervang de felle lamp daarom door zachte sfeerlampen en steek wat kaarsen aan. Je zult zien dat de sfeer enorm toeneemt in huis.

Een knus huis is niet compleet zonder accessoires

Heb je in de loop der jaren de nodige spulletjes verzameld en kun je daar geen afstand van doen? Begrijpelijk. Ze verdienen een mooie plek in het interieur en verhogen bovendien de sfeer. Houd daarbij overigens wel rekening met de manier waarop je de ruimte aankleedt. Verspreid je de accessoires over de hele ruimte, dan kan het nog wel eens een gezellige chaos worden.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0