raambekleding-keuken
knus home en gifts

Waar moet je op letten als je jaloezieën koopt?

Houten jaloezieën zijn qua kwaliteit en veelzijdigheid vrijwel onverslaanbaar en passen bij allerlei stijlen en interieurontwerpen. Het zijn ook de meest milieuvriendelijke jaloezieën, zolang je ze koopt bij een fabrikant die kiest voor duurzaam geproduceerd hout en die geeft om de gemeenschappen die het verbouwen en ermee werken. Houten jaloezieën behoren ook tot de duurdere soorten jaloezieën; wat betekent dat ze een langetermijninvestering zijn. Je wilt daarom geen spijt krijgen van je aankoop. Lees daarom dit artikel goed door!

Inhoud

Lamelmaat

De breedte van de lamellen van je houten jaloezie is iets anders waar je ook voor kunt kiezen; de meest gebruikelijke opties zijn respectievelijk 25 mm, 35 mm en 50 mm. Latten van 50 mm zijn over het algemeen de meest gekozen optie. Voor de meeste mensen is dit hun keuze, want een jaloezie met lamellen van 50 mm heeft de helft minder dan een jaloezie met lamellen van 25 mm, wat betekent dat wanneer de lamellen open zijn, het een veel duidelijker zicht op de buitenwereld biedt. Grote lamellen kunnen er echter een beetje onevenredig of komisch uitzien op bijzonder kleine ramen, en daarom hebben mensen de neiging hun keuzes in zekere mate te schalen, afhankelijk van het raam; kleinere lamellen kiezen voor kleinere ramen en grotere opties voor grotere. Dat gezegd hebbende, dit is allemaal een kwestie van persoonlijke keuze, zowel wat betreft de uitstraling die je met je jaloezie wilt bereiken als het soort uitzicht dat je door het raam wilt behouden wanneer de jaloezie is neergelaten maar de lamellen open zijn. 

Positionering

Er zijn twee opties voor waar je je rolgordijn ophangt en past, en dit is iets dat je moet oplossen voordat je begint met meten! Houten jaloezieën kunnen zowel binnen als buiten de raamnis worden gehangen. Het plaatsen van een houten jaloezie aan de binnenkant van de raamuitsparing kan zorgen voor een nettere afwerking, een kleinere voetafdruk creëren en, indien gewenst, ook buiten de raamuitsparing worden afgewerkt of aangekleed met gordijnen of voiles, om het op een bepaalde manier te stylen of voeg toe aan de verduisterende eigenschappen van je rolgordijn. Door een houten jaloezie buiten de raamuitsparing te plaatsen, kan de opening groter lijken, maar dit betekent ook dat de jaloezie zelf meer visuele ruimte in beslag neemt omdat deze een grotere voetafdruk heeft.

Afwerking

Over het algemeen zijn de houten jaloezieën die winkels het meest verkopen wit of grijs, gepijnigd tot een satijnen afwerking. Neutrale tinten zijn altijd de meest populaire optie voor alle jaloezieën, omdat ze zo veelzijdig zijn, bij alle soorten stijlen en decors passen (en dat ook zullen blijven doen als je de kamer helemaal opknapt en je interieur in een hele nieuwe richting). Ze helpen ook om de kamer er licht en luchtig uit te laten zien. Crèmekleurige en gebroken witte kleuren zijn daarnaast altijd in trek en kunnen de scherpe randjes van een helder of fel wit wegnemen en een beetje warmte aan de kamer toevoegen. Geverfde houten jaloezieën zijn echter ook populair, ze kunnen worden gemaakt in een glanzende, satijnen of matte afwerking.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0