aanschaf bank
knus home en gifts

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bank?

Wordt het tijd voor een nieuwe bank? Gefeliciteerd: want dan heb je een leuke zoektocht voor de boeg! Er zijn zó veel aspecten om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe bank gaat aanschaffen. Vaak beginnen we bij de kleur en het materiaal, de bank moet tenslotte wel passen bij de rest van het interieur. Daarnaast is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat de bank lekker zit. Dus waar moet je allemaal op letten? We vertellen er graag meer over in dit artikel.

Inhoud

Zo veel mensen, zo veel wensen

Iedereen kijkt weer ergens anders naar als het gaat om banken en andere meubels. Iemand met een hond en kleine kinderen zal misschien niet snel gaan voor een stoffen bank in een beige kleur: véél te besmettelijk. Een stel op leeftijd zal bijvoorbeeld letten op de hoogte van de bank, om gemakkelijker overeind te kunnen komen. Je begrijpt het al: de wensen bij het aanschaffen van een bank zijn natuurlijk op de eerste plek afhankelijk van de gezinssituatie. Daarnaast is het belangrijk dat een bank qua materiaal en kleur past bij de rest van het interieur. Is jouw woning landelijk ingericht met veel houten en witte elementen? Dan komt een lichte bank in een pastelkleur waarschijnlijk prachtig tot zijn recht. Meer van de industriële of strakke, moderne inrichting? Daar zal een robuuste en stoere donkere bank goed bij passen.

Languit of lekker onderuitgezakt

Wanneer je er de ruimte voor hebt in de woonkamer, is een hoekbank eigenlijk wel een must-have. Wanneer je eenmaal zo’n bank hebt gehad, is de kans groot dat je niet meer anders wilt. Deze bank biedt namelijk veel mogelijkheden: rechtop zitten wanneer er bezoek over de vloer komt, en onderuitgezakt languit in de hoek liggen wanneer je ’s avonds je favoriete film of serie opzet. Wees er wel op tijd bij met het claimen van jouw plek, want de hoek van de bank schijnt érg gewild te zijn.

Het creëren van sfeer

De meubels zijn natuurlijk ook niet alles. Het zijn juist vaak de accessoires die zorgen voor sfeer in een woonkamer. Kleed jouw woonkamer bijvoorbeeld aan met gouden woonaccessoires, fleur de boel op met wat groen hier en daar en zorg voor heerlijke geuren door middel van geurstokjes en kaarsen. Zo kun je helemaal content om je heen kijken wanneer je na een lange werkdag een horizontale positie op je nieuwe bank hebt ingenomen. Heerlijk, geniet ervan!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0