wat is de waarde van mijn huis
knus home en gifts

Wat is de waarde van mijn huis?

De vraag lijkt eenvoudig maar het antwoord blijkt niet zo simpel te zijn. Wat is mijn huis waard? De koopsom die je destijds hebt betaalt geeft geen nauwkeurige indicatie van de huidige woningwaarde. Veel huizen zijn in prijs gestegen en sommige huizen zijn in prijs gedaald. De verschillende mogelijkheden om de woningwaarde te berekenen bekijken we op deze pagina om erachter te komen wat jouw huis werkelijk waard is.

Inhoud

Hoe kun je de woningwaarde berekenen?

Wie bepaalt de waarde van je woning? Als huiseigenaar heb je dit traject al ooit doorlopen. De woningwaarde werd bepaald op basis van een taxatierapport, zo heb je de hypotheekaanvraag ingediend. Als je een huis wilt verkopen dan is de huizenmarkt van belang. Wat is iemand bereid te betalen voor jouw huis? Hier zijn vier mogelijkheden om de woningwaarde te berekenen:

1. WOZ-waarde

Dit is de waarde die gebruikt wordt om gemeentelijke, provinciale en landelijke heffingen te berekenen. Het is een schatting van de woningwaarde op basis van standaard informatie. In de praktijk ligt de WOZ-waarde lager dan de verkoopwaarde. Als deze berekening niet zou kloppen dan kun je bezwaar aantekenen. Je zult dan moeten aantonen dat deze automatische schatting niet juist is.

2. Taxatiewaarde

Als je een huis gaat kopen dan zul je waarschijnlijk een hypotheek afsluiten bij een bank of andere geldverstrekker. Om te bewijzen wat de woningwaarde van een specifiek pand is zal er een taxateur langskomen om de waarde te bepalen. Dit is een schatting die zo objectief mogelijk wordt uitgevoerd, de uitkomst geeft de hypotheekverstrekker zekerheid. Het is mogelijk om dit rapport te laten valideren door de NWWI. Dit geeft een extra garantie dat de berekening volgens de richtlijnen is uitgevoerd.

3. Waardebepaling online

Een verkoper hoeft geen dure taxatie uit te laten voeren. Je kunt via veel huizensites een gratis waardebepaling aanvragen. Soms zie je direct op de pagina al een bedrag staan, in andere gevallen moet je eerst jouw gegevens invullen of inloggen. In alle gevallen betreft het een schatting op basis van bekende data. Er wordt geen rekening gehouden met de staat van onderhoud, verbouwingen of uitbreidingen aan de individuele woning wat vergelijken lastig maakt.

4. Waardebepaling door makelaar

Als vierde optie kun je een verkoopmakelaar vragen om een waardebepaling uit te voeren. Die zal dan net als een taxateur bij je langskomen om een berekening te maken. Ditmaal betreft het geen officiële taxatie maar vooral een schatting van de verkoopwaarde wat als verkopende partij meer waardevolle informatie biedt. Via wat is mijn huis waard kun je snel contact leggen met lokale makelaars die een afspraak met je maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Zo weet je snel wat jouw huis waard is als je de woning zou verkopen.

Er is ook nog een online taxatierapport door Calcasa. Dit is een officiële taxatie die een aantal hypotheekverstrekkers accepteren maar er komt geen taxateur aan te pas. De kosten liggen vrij laag maar er wordt ook hier weer geen rekening gehouden met de specifieke situatie. Een specialist over de vloer levert de meest nauwkeurige waardebepaling op. Laat de woningwaarde berekenen door een verkoopmakelaar in de buurt via watismijnhuiswaard.com.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0